lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’octubre, 2011

Ha guanyat la castanyada !!!

Halloween vs castanyada

ERC entona el #tenimpressa per aconseguir el concert

ERC ha posat com a condició del seu suport al nou model de finançament que no s'allargui la negociació 'sine die' perquè al país "hi ha pressa". El president del grup parlamentari, Joan Puigcercós, ha explicat aquest dilluns en una reunió conjunta entre els diputats republicans i l'executiva del partit, que la recerca del consens entre les diferents forces polítiques no pot ni allargar sense límit el debat, "ni aigualir el contingut i buscar resolucions ambigües". "No tornarem a caure en el parany en què vam caure amb el debat estatutari, en el qual per buscar la unitat ara hi ha diferents interpretacions del text", ha destacat.

Independentistes arreu

L'independentisme s'estén com una taca d'oli dins de l'electorat de tots els partits. No abunda ja només en les forces parlamentàries que advoquen per l'estat propi amb desinhibició, com ERC i SI, sinó que és majoritari entre els votants de CiU i ICV-EUiA. Segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, són partidaris de l'estat propi un 56,4% dels votants de la federació i un 48,1% dels ecosocialistes. Els màxims dirigents d'aquests partits, però, han optat per emprendre un viratge lent cap al sobiranisme amb l'objectiu de no perdre pel camí el suport dels més moderats. És l'estratègia gradualista del concert econòmic que ha abanderat CiU i que Iniciativa també secunda, tot i que hi aplica els seus matisos.

Creixement nul de l'economia espanyola en el tercer trimestre

Alegria, alegria !!! L'economia espanyola ha registrat una taxa de variació intertrimestral nul·la durant el tercer trimestre de l'any, davant l'avanç del 0,2% del trimestre anterior, i ha crescut un 0,7% en taxa interanual, igual que en el trimestre precedent, segons l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya.

La Unesco aprova l'admissió de Palestina

La Conferència General de la Unesco ha aprovat aquest dilluns l'admissió de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) com a membre de ple dret d'aquesta organització cultural de Nacions Unides en una votació celebrada a la seva seu a París.

La petició d'adhesió de l'ANP a l'Organització de Nacions Unides per al'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) ha estat aprovada amb els vots a favor de l'Índia, la Xina, Sud-àfrica, França i diversos països llatinoamericans.

En contra s'han pronunciat Estats Units, Alemanya i Canadà, entre d'altres.

Israel ha afirmat que el fet que Palestina tingui el reconeixement de membre de ple dret a la UNESCO malmetrà les perspectives de reprendre el diàleg per la pau a l'Orient Mitjà. “És una maniobra unilateral que no portarà cap canvi en el fons però que elimina la possibilitat d'un acord de pau”, ha afirmat el ministre d'Afers exteriors israelià, que ha afegit que aquesta decisió suposa una “càrrega innecessària” en el camí de la represa de negociacions. ElPunt/Avui; Els EUA deixen d'aportar fons a la Unesco per l'admissió de Palestina

Som 7.000 milions

No se sap on, ni com, ni quan, però avui naixerà la criatura que serà la ciutadana número 7.000 milions del planeta Terra. Una xifra rodona que ha fet que els últims dies s'hagi obert un debat sobre si l'augment de població –l'any 2050 hi haurà més de 9.500 milions de persones i a finals de segle, 10.000 milions– és sostenible. “Ens trobem en una situació crítica, no pas per qüestions d'espai, sinó d'igualtat d'oportunitats i de justícia social”, va indicar dimecres a Londres el director executiu del Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA), Babatunde Osotimehin.

Les grans diferències entre països, i les que hi ha a dins d'un mateix país, són un dels grans problemes d'un món superpoblat. Com més gent hi hagi, més s'eixamplaran les diferències entre rics i pobres. I l'afortunada ha estat la nena filipina Danica May Camacho.