lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de febrer, 2010

Oriol Junqueras presenta un nou blog per ampliar la participació en la presa de decisions comunitàries

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha manifestat el darrer divendres a Brusel·les que creu necessari fer arribar els debats europeus a Catalunya 'perquè hem de participar més en la presa de decisions comunitàries'. Per tal d'assolir aquest objectiu, Junqueras ha llençat un blog nou per tal de comunicar l’acció parlamentària que duu a terme a l’Eurocambra, i posar a l’abast dels ciutadans els debats europeus. L’eina també permet seguir la política europea a través d’alertes dels nous posts per e-mail, així com a través del Facebook i del Twitter.

‘Al Parlament Europeu hi ha un debat ideològic molt intens, fins i tot molt més que en els parlaments nacionals o estatals, on predomina la política de declaracions i contradeclaracions. Crec que cal fer arribar els debats europeus a Catalunya, perquè hem de participar més en la presa de decisions comunitàries. A Europa, com més et mous, més comptes’, ha afirmat Junqueras.

A més, l'eurodiputat d'Esquerra pretén que el nou blog no només sigui un indret on exposar les seves idees, sinó que els internautes hi debatin obertament. Així mateix, Junqueras impulsarà la política 2.0 a través de debats públics dels documents polítics amb els internautes. junqueras.cat

Castells torna a insistir en la necessitat d'un grup propi del PSC a Madrid

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha defensat aquest divendres un front català a Madrid per defensar l'autogovern i per qüestions que afecten Catalunya i que es decideixen a la capital de l'estat espanyol. En declaracions a TV3, Castells ha reivindicat de nou un grup propi del PSC al Congrés, però també ha defensat que els diputats catalans a Madrid actuïn junts, tal i com també va reivindicar el president de CiU, Artur Mas, durant el ple monogràfic sobre la situació econòmica que va tenir lloc al Parlament el passat dimecres. Al preguntar-li si cal aquest front comú, Castells ha estat clar: 'Absolutament. Jo treballaré perquè hi sigui'.

Alfons López Tena i Uriel Bertran protagonitzen l'acte final de les consultes al castell de Cardona

El notari Alfons López Tena i el responsable de la comissió territori i campanya de participació de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, Uriel Bertran, protagonitzaran avui l'acte de clausura de la campanya de foment del vot a les consultes de diumenge, que tindrà lloc al castell de Cardona, l'últim bastió de la resistència catalana a la Guerra de Successió. Al seu torn, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, participarà en un acte a favor del Sí a Sant Esteve d'en Bas (La Garrotxa), juntament amb l'economista Elisenda Paluzié i el filòleg Jordi Bilbeny.

Avui: Laporta demana el sí a la independència per "despertar" la consciència nacional

La Coordinadora considera el 28-F 'un punt de no retorn' cap al referèndum nacional

La Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència ha marcat l'onada de consultes de diumenge com un punt 'de no retorn' cap al referèndum nacional i oficial que hauria de convocar el Parlament. El diputat d'ERC i responsable de la campanya per la consulta, Uriel Bertran, ha indicat que si algú pensava que el 13 de desembre era un punt i final, les consultes del 28 de febrer que tindran lloc en vuitanta municipis, 'demostren que el poble de Catalunya té ganes d'autodeterminació'. Bertran participarà amb Alfons López Tena, Anna Arqué i els responsables de Cardona Decideix en l'acte de clausura de la campanya, avui al vepre. VilaWeb: Últimes xerrades a Corçà i Cruïlles abans de la consulta sobiranista del 28F

No enviarien els tancs !!!

Un 89% dels espanyols estaria en contra d'una intervenció militar a Catalunya si s'aprovés la independència El resultats de la segona part de l'enquesta presentada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) revelen que un 88,8% dels espanyols no serien partidaris d'una intervenció militar a Catalunya en el cas que s'aprovés la independència en un referèndum oficial. Tanmateix, malgrat que només un 8,8% dels enquestats veuria de bon ull l'acció de l'exèrcit, un 60% considera que es produirien incidents violents si s'anunciés la separació d'Espanya. Tot i així, un 88,9% creu que els actes de violència no tindrien cap justificació.

A Espanya, a la pregunta de "si Catalunya celebrés el referèndum i votés a favor de la independència, què creu vostè que hauria de fer el govern espanyol?", únicament un 25% consideraria oportú anul·lar l'autonomia, mentre que el 68,6% hi estaria en contra. Un 69,1% tampoc estaria d'acord a imposar sancions econòmiques contra Catalunya. El sondeig destaca una altra dada significativa: un 80,2% dels espanyols opina que els pobles del món tenen dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur. No obstant, només un 25% aprovaria oficialitzar l'ús del català com a llengua oficial i de treball a la Unió Europea.

Un 60% dels enquestats consideren que els catalans han contribuït molt al progrés d'Espanya, i un 48% creuen que una Catalunya independent mantindria bones relacions amb l'Estat espanyol.

directe.cat: Els espanyols troben bé l'autodeterminació dels pobles, però la rebutgen per a Catalunya

De la Vega afirma que la situació del català en l'ensenyament "és un tema resolt"

Si tu ho dius !!! La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que la situació del català és "un tema resolt" en l'ordenament jurídic de l'Estat i a partir de les diverses sentències del Tribunal Constitucional i altres instàncies judicials. De la Vega ha fet aquest pronunciament en resposta a la iniciativa instada des del PP i diversos mitjans de comunicació de Madrid sobre la consideració de l'espanyol com a llengua vehicular de l'ensenyament.

La vicepresidenta de la Vega ha afirmat que no existeix conflicte jurídic a l'entorn de la llengua a l'Estat espanyol. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, De la Vega ha estat preguntada per què no es dóna a l'espanyol la consideració de llengua vehicular de l'ensenyament, en una referència directa a la condició del català en el sistema educatiu de Catalunya. Una periodista ha interrogat De la Vega arran de la divulgació de la biografia de José Montilla, en què s'afirma que la seva dona ha optat per l'escolarització dels seus fills en una escola alemanya per afavorir el coneixement d'aquesta llengua, amb l'argument que el català ja el poden aprendre a casa.