lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 d’abril, 2009

Carretero deixa plantat Ridao

El líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha declinat aquest dilluns la petició del secretari general d'ERC, Joan Ridao, de trobar-se a la seu nacional d'ERC perquè expliqui quines són les seves intencions, després que hagi plantejat la formació d'una candidatura per al 2010 que tingui com a objecti proclamar la independència de Catalunya. Segons han indicat fonts de la direcció del partit, Ridao i Carretero han mantingut una llarga conversa cordial, però Carretero ha declinat desplaçar-se a la seu nacional per explicar els seus posicionaments.

Després de la reunió de la Permanent Nacional, el secretari general ha informat que trucaria Carretero per emplaçar-lo a que es desplacés a la seu nacional d'ERC per donar explicacions sobre la seva proposta. Segons fonts de la direcció, el secretari general d'ERC i el líder de Reagrupament.cat han mantingut una conversa "molt cordial i molt correcta", on ha sorgit la possibilitat que es produís una reunió més àmplia, amb delegacions de la direcció i del sector crític que lidera Carretero.

Ridao li ha acceptat aquesta possibilitat, segons les mateixes fonts, però reclamen que prèviament es faci la reunió entre ells dos. La direcció no vol que Carretero posi en dubte la seva legitimitat.

VilaWeb: Esquerra afirma que Carretero es nega a donar explicacions a la direcció

Descans: el blog d'un home que descansa: Carretero i manta

Ernest Benach: “Disciplina, disciplina…”

Ernest Benach 200409 RAC1

“ERC ha de ser un partit disciplinat”. Aquesta és l’opinió del president del Parlament de Catalunya i membre de l’executiva nacional del partit, Ernest Benach. Tot, després que Joan Carretero digués en un article a l’Avui que cal un partit polític que aposti per “la proclamació unilateral de la independència de Catalunya”. Segons Benach, “és la primera vegada que el partit fa una trancisió tranquil·la”.

Iceta adverteix el PSOE que amb l'incompliment de l'Estatut 'estan en joc' el govern català i l'espanyol

Quina por em fas !!! (ZP dixit) El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha advertit que si no es compleix l'Estatut estarà en joc l'estabilitat dels governs català i espanyol i la relació entre el PSC i el PSOE, fent referència al nou model de finançament, així com al traspassos pendents. Iceta ha fet aquestes declaracions després de publicar al seu blog l'article 'Hi ha moltes coses en joc' que es 'tracta de l'estabilitat política de dos governs, de la coherència del projecte federal del PSC, del discurs sobre l'Espanya plural de Zapatero, de les relacions entre el PSC i el PSOE, de l'encaix de Catalunya i Espanya'. El dirigent socialista ja ha utilitzat la mateixa advertència en diferents ocasions, que finalment no s'han materialitzat.

Miralles espera que Chaves i Blanco no vinguin a Barcelona de visita “protocol·lària” ni per fer “turisme”

El coordinador general de EUiA, Jordi Miralles, ha confiat en què les pròximes visites dels ministres Manuel Chaves i José Blanco a Barcelona al llarg d'aquesta setmana no siguin "protocol·làries", ni per fer "turisme". Per part seva, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha instat en roda de premsa al vicepresident territorial, Manuel Chaves, a aprofitar el viatge per explicar com i quan desplegarà l'Estatut. Miralles ha afegit que espera que els ministres "siguin lleials" als interessos dels catalans.

El científic Stephen Hawking, ingressat "molt malalt" en un hospital

Un portaveu de la Universitat de Cambridge ha informat avui que el científic Stephen Hawking està "molt malalt" i ingressat a l'Hospital d'Addenbrooke.

El portaveu ha dit que el científic de 67 anys, afectat d'una malaltia motora-neuronal ha estat "indisposat durant dues setmanes", segons informa la BBC. El professor treballa en el departament de Matemàtiques Aplicades i Física Teòrica a la Universitat de Cambridge des de fa més de 30 anys.

Per la seva banda, el director d'aquest departament de la prestigiosa universitat, el professor Peter Haynes ha definit Hawking com un "excepcional col·lega". "Tots esperem que torni a estar entre nosaltres molt aviat", ha desitjat.

González-Sinde nega que el castellà estigui amenaçat a Catalunya

"Donde dije digo, digo Diego", després d'haver signat el "Manifiesto" La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha assegurat aquest dilluns que el castellà no està amenaçat a Catalunya i ha recordat que ella ha apostat públicament perquè es faci "cinema en català" i que "tingui la difusió que es mereix".

"Hem d'acostumar-nos, d'una vegada per totes, a que vivim en un país on es parlen diferents llengües", ha declarat la ministra de Cultura durant la roda de premsa que ha celebrat aquest dilluns al costat de l'escriptor barceloní Juan Marsé, que aquest dijous rebrà el premi Cervantes 2009. Sobre l'aposta de fer més cinema en català, Marsé ha puntualitzat que "abans que res, han de ser bones pel·lícules". "A mi em sembla tant o més important el que es diu, que la llengua en què es diu", ha indicat Marsé.

"Primer que es facin bones pel·lícules i després és igual en la llengua en la que es facin", ha insistit Marsé, que fa uns dies va declarar que el problema en el cinema espanyol no era la pirateria sinó "la falta de talent".

La PDE es manifestarà a Madrid i vaticina que l'Ebre tornarà a ser un «problema d'Estat»

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i Unió de Pagesos es van unir ahir amb els expropiats pels pous de Vinallop per reivindicar, un altre cop, que darrere d'aquesta infraestructura hi ha grans interessos econòmics i un transvasament encobert. Unes 150 persones van participar en l'acte per denunciar, també, la pressió que els afectats pels pous reben de l'administració perquè es venguin les finques. Durant l'acte, el portaveu de la PDE va anunciar més mobilitzacions. Joan Antoni Panisello, membre de la PDE, va recordar que des de la plataforma demanen «transparència i respostes», però ningú els en dóna: «No sabem qui gestionarà l'obra dels pous, per això pensem que ens volen encolomar una obra que reforci el minitransvasament cap a Tarragona.» A més, Panisello també va insistir en les pressions que els expropiats pels pous reben perquè es venguin les finques, tot i que al principi del procés l'administració es va comprometre a retornar els terrenys un cop acabada la descontaminació del pantà de Flix. «No ens fiem de cap dels polítics», va sentenciar Panisello. Per la seva banda, Sara Ferrando, portaveu dels 106 afectats per les expropiacions, va assegurar que s'han sentit enganyats per l'administració i pels polítics, i va remarcar que el que està en joc «és el futur del territori». Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, va reivindicar que el futur del riu Ebre «està venut, ja que hi ha un acord entre totes les forces polítiques per complir el Pla Hidrològic». És per això que Tomàs va assegurar que l'Ebre «tornarà a ser un problema d'Estat», i va anunciar més mobilitzacions: «Al maig ens trobarem a Madrid, i si fa falta, tornarem a Brussel·les; tornarem a lluitar, i tornarem a guanyar», va sentenciar. PDE: “Pous per a qui i per a que” 19-4-2009

Móra d'Ebre estrena la rehabilitació de la torre fusellera del castell

El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, va inaugurar divendres la torre fusellera del castell de Móra d'Ebre, que ha estat rehabilitada i que albergarà el primer Centre d'Interpretació sobre les Guerres Carlines de les Terres de l'Ebre. Durant l'acte, l'alcalde, Josep Solé, va ressaltar la importància del castell en el patrimoni cultural català, i va emmarcar la restauració, amb l'ajut de l'entitat Amics del Castell, en la millora del nucli antic, que aviat tindrà en obres els carrers Benet i Meseguer, Palla i Santa Madrona. Huguet va lloar el turisme basat en la identitat dels pobles com un motor de desenvolupament.