lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juliol, 2008

Laporta supera pels pèls la moció de censura

Laporta 060708 Fort vot de càstig per a la directiva del FC Barcelona. Joan Laporta hauria superat pels pèls el vot de censura, ja que, tot i que hauria guanyat el sí, amb un 60,60% dels vots, fa falta una majoria de dos terços per fer triomfar la moció. Segons aquestes dades, només el 37,75% dels vots hauria optat pel no a la moció de censura, cosa que significa un importantíssim vot de càstig per a la Junta Directiva que presideix Laporta, que haurà de prendre'n nota per al que li queda de mandat. Oriol Giralt 060708 El procés de moció de censura al president Joan Laporta es va iniciar a mitjan juny quan el soci Oriol Giralt va començar el procés amb una recollida de signatures fins a arribar a les quasi 10.000.

La CUP clou avui a Manlleu l'assemblea nacional

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) celebren avui a Manlleu la segona part de l'assemblea nacional, començada dissabte passat, amb la presència de més de tres-cents militants. Avui s'han de votar els nous estatuts, on s'hi han incorporat bona part de les esmenes presentades, i que seran vigents, com a mínim, fins a l'assemblea extraordinària prevista per a finals de tardor.

La formació és enmig d'un debat estratègic sobre quina direcció emprendre: o bé continuar essent una força política municipal, o bé fer el salt a la política autonòmica, tot i que prioritzant l'acció municipal, segons que ha explicat Joan Anton Vilalta, membre del secretariat nacional de la CUP. El possible salt al Parlament es decidiria a l'assemblea nacional de l'estiu del 2009.

En un article publicat a la web, la CUP afirma que, abans de presentar-se a les eleccions autonòmiques, cal un 'debat profund i conscient de l'estratègia marcada per la CUP i pel conjunt del moviment. Sense descartar res a llarg o curt termini, a dia d'avui la feina política de les Candidatures d'Unitat Popular s'ha de centrar a enfortir el projecte municipal de l'esquerra independentista.'

Des de la fundació, la CUP ha anat guanyant implantació al territori. Les últimes que s'han incorporat són les d'Almàssera, Bescanó, Gregori, Palau-solità i Plegamans, Blanes i Manlleu.

Un Tíbet blindat celebra l'aniversari del Dalai Lama

El 6 de juliol, tibetans de tot el món celebren l'aniversari del seu líder espirital i polític, el Dalai Lama, que enguany compleix 73 anys. Tot i que les autoritats xineses prohibeixen als tibetans de celebrar-ho (qualsevol imatge o referència al líder és prohibida al Tíbet), cada any la població recorda la data amb petits gestos simbòlics, reconeguts per tothom: crema d'encens, aplecs als temples... Enguany, però, Lhasa és un fortí assetjat per les tropes de l'exèrcit xinès arran de les fortes protestes del març i l'abril, i la celebració, encara que disfressada, serà molt més complicada.

'Aquesta vegada hi haurà molta por de fer el que normalment s'acostuma a fer', segons fonts pròximes a l'exili tibetà.

On sí que hi haurà celebracions serà a Dharamsala, al nord de l'Índia, ciutat on viu la majoria de l'exili tibetà, unes 150.000 persones, entre els quals el Dalai Lama. Cada any en aquesta data s'hi organitzen mostres de manifestacions culturals tibetanes, com música i desfilades, a més d'actes religiosos.

El Dalai Lama va néixer en el sí d'una família de camperols al nord-est del Tíbet, i amb dos anys fou reconegut com l'encarnació del catorzè Dalai Lama, Thubten Gyatso. Des d'aleshores va viure una vida de meditació i pregària enmig dels monjos, però la seva vida va donar un tomb radical quan la Xina va envair violentament el Tíbet el 1951. Nou anys després, volava cap a l'exili amb els altres membres del govern tibetà. Durant molts anys ha viatjat per tot el món per reclamar la fi de l'ocupació xinesa, causa per la qual va obtenir el Premi Nobel de la Pau el 1989.

web del Dalai Lama

Carod emplaça Zapatero a retirar el decret de la tercera hora de castellà

Carod-Rovira 060708 CATr El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha emplaçat avui el president del Govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, a retirar el decret de la tercera hora de castellà, després que el líder socialista es posicionés a favor de la immersió lingüística al Congrés del PSOE celebrat aquest cap de setmana.

Carod ha assegurat que seria l'actitud "coherent", en opinar que el decret de tercera hora va en contra del model d'immersió pel qual s'ha apostat a Catalunya.

El vicepresident ha fet les declaracions després de visitar la Va Mostra de la Taula de la Sénia a Alcanar (Tarragona), on també ha assegurat que "no és seriós" defensar que l'espanyol està amenaçat.

Hospitals de Sang s'integra en la ruta de la Batalla de l'Ebre

Un centenar de persones van acudir ahir a la tarda a Batea per assistir a la inauguració del centre d'interpretació sobre l'atenció mèdica i hospitalària als combatents de la Batalla de l'Ebre, que va coincidir amb el 70è aniversari d'aquest conflicte bèl·lic. Sota el nom d'Hospitals de Sang, el nou centre mostra i explica l'estructura i l'evolució que va experimentar la medicina durant la batalla i també s'hi expliquen les similituds i diferències que en matèria sanitària tenien els dos bàndols enfrontats. Un dels fets més destacats de la inauguració va ser la presència d'un testimoni que va participar activament en la Batalla de l'Ebre com a cirurgià en cap, el doctor Moisés Broggi, que amb les seves explicacions va ajudar a detallar l'oferta expositiva del centre. VilaWeb/ElPunt: El centre Hospitals de Sang de Batea obre el cicle de la memòria de la Batalla de l'Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre seguirà les seves mobilitzacions tot i la derogació del transvasament

La Plataforma en Defensa de l'Ebre seguirà amb les seves mobilitzacions tot i la derogació del transvasament d'aigua a l'àmbit metropolità, segons ha manifestat el portaveu de la Plataforma, Manolo Tomàs. Tomàs ha insistit també que cal seguir 'en alerta' en quant a les extraccions d'aigua i vigilar amb la contaminació i els cabals poc ecològics del riu pel que 'en cap cas' les mobilitzacions en defensa del riu no s'han acabat. El portaveu ha fet aquestes declaracions aquest dissabte en la VIII Piraguada popular en defensa de l'Ebre a Tortosa, que ha aplegat unes 300 persones. VilaWeb/ElPunt: La VIII Piraguada Popular en Defensa de l'Ebre «omple el riu de vida» amb prop de 300 participants