06 de juliol, 2008
Laporta supera pels pèls la moció de censura
La CUP clou avui a Manlleu l'assemblea nacional
La formació és enmig d'un debat estratègic sobre quina direcció emprendre: o bé continuar essent una força política municipal, o bé fer el salt a la política autonòmica, tot i que prioritzant l'acció municipal, segons que ha explicat Joan Anton Vilalta, membre del secretariat nacional de la CUP. El possible salt al Parlament es decidiria a l'assemblea nacional de l'estiu del 2009.
En un article publicat a la web, la CUP afirma que, abans de presentar-se a les eleccions autonòmiques, cal un 'debat profund i conscient de l'estratègia marcada per la CUP i pel conjunt del moviment. Sense descartar res a llarg o curt termini, a dia d'avui la feina política de les Candidatures d'Unitat Popular s'ha de centrar a enfortir el projecte municipal de l'esquerra independentista.'
Des de la fundació, la CUP ha anat guanyant implantació al territori. Les últimes que s'han incorporat són les d'Almàssera, Bescanó, Gregori, Palau-solità i Plegamans, Blanes i Manlleu.
Un Tíbet blindat celebra l'aniversari del Dalai Lama
'Aquesta vegada hi haurà molta por de fer el que normalment s'acostuma a fer', segons fonts pròximes a l'exili tibetà.
On sí que hi haurà celebracions serà a Dharamsala, al nord de l'Índia, ciutat on viu la majoria de l'exili tibetà, unes 150.000 persones, entre els quals el Dalai Lama. Cada any en aquesta data s'hi organitzen mostres de manifestacions culturals tibetanes, com música i desfilades, a més d'actes religiosos.
El Dalai Lama va néixer en el sí d'una família de camperols al nord-est del Tíbet, i amb dos anys fou reconegut com l'encarnació del catorzè Dalai Lama, Thubten Gyatso. Des d'aleshores va viure una vida de meditació i pregària enmig dels monjos, però la seva vida va donar un tomb radical quan la Xina va envair violentament el Tíbet el 1951. Nou anys després, volava cap a l'exili amb els altres membres del govern tibetà. Durant molts anys ha viatjat per tot el món per reclamar la fi de l'ocupació xinesa, causa per la qual va obtenir el Premi Nobel de la Pau el 1989.
Carod emplaça Zapatero a retirar el decret de la tercera hora de castellà
Carod ha assegurat que seria l'actitud "coherent", en opinar que el decret de tercera hora va en contra del model d'immersió pel qual s'ha apostat a Catalunya.
El vicepresident ha fet les declaracions després de visitar la Va Mostra de la Taula de la Sénia a Alcanar (Tarragona), on també ha assegurat que "no és seriós" defensar que l'espanyol està amenaçat.