lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de març, 2010

La participació a les consultes d'aquest 28-F se situa en el 21,55%

Més de 60.000 catalans han acudit aquest diumenge 28 de febrer a votar en la segona onada de consultes independentistes que s'ha fet en 80 municipis catalans. Això suposa un 21,55% dels prop de 300.000 ciutadans que tenien dret a vot, entre ells els joves de 16 i 17 anys i els immigrants. A aquesta dada s'hi haurà d'afegir el vot anticipat, encara per comptabilitzar, segons ha informat la Coordinadora Nacional de les Consultes mitja hora després de les 20 hores, en què s'han tancat els col·legis electorals.

En l'onada de consultes del 13 de desembre va votar el 27% del cens. Els promotors del 28-F han destacat que cap partit dels que es presenta a les eleccions catalanes assoleix aquest nivell de suport. La població amb més participació ha estat La Nou de Berguedà (Berguedà), on ha votat el 56% de ciutadans amb dret a vot, dels 131 empadronats que hi ha majors de 16 anys, estrangers inclosos. Altres poblacions on s'ha superat el 40% de la participació han estat Rupit (44,16%), Boadella (43,26%), Vilaplana (43,4%), Carme (42%) i Xerta (40,5%), l'únic poble de les Terres de l'Ebre que havia convocat la consulta.

Al Vendrell, la ciutat amb més habitants de la jornada, la plataforma calcula que s'arribarà al 8 o al 9% de participació. A Molins de Rei, la segona ciutat més gran d'aquesta segona tongada de consultes, la participació ha estat del 21%.

VilaWeb: El 28-F, vídeo a vídeo

El Punt: «Sí» rotund, tot i que baixa la participació

directe.cat: ERC creu que el resultat de les consultes avala la seva via gradualista cap a la independència

Joan Laporta: 'Continuaré dedicant els millors anys de la meva vida al país que m'estimo. Ha arribat el moment de servir tots junts a Catalunya'

La creixent inquietud que han generat les reiterades insinuacions de l’encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, apuntant a la possibilitat d’entrar en política, s'ha començat a dissipar avui a migdia. Laporta i els seus assessors han aprofitat aquesta tensió per fer créixer l'expectació i avui a les 12 han inaugurat el web laporta2010.cat, poques hores després de les consultes del 28F, en què hi ha participat activament. El web traça un paral·lelisme amb la campanya electoral que el dugué a la presidència del Barça, afirmant que 'continuaré dedicant els millors anys de la meva vida al país que m'estimo. Ha arribat el moment de servir tots junts a Catalunya'.

Avui: "Aquest és el punt de trobada d'aquells que compartim el somni d'una nació catalana amb Estat propi"

VilaWeb: Els partits reben amb prudència la web de Laporta

www.laporta2010.cat

Xavier Vendrell: “La pròxima legislatura ha de ser la de la democràcia”

"No es tracta de pegar primer. Tenim un projecte i un candidat clars i vam sortir de seguida a explicar que volem que la propera legislatura hi hagi un referèndum sobre el futur del país."

"Dependrà, entre altres coses, dels resultats electorals i de qui estigui disposat a incorporar-se al procés. Dependrà de si ERC té un gran resultat, que pugui condicionar el futur i arrossegar cap a la consulta CiU, PSC i ICV, com va passar amb la reforma de l’Estatut, que un any abans de les eleccions no la volien pas. Si és així, la consulta serà fantàstica, perquè serà una lliçó de democràcia sense precedents. La pròxima legislatura, per damunt de tot, ha de ser la de la democràcia, no la de la independència, perquè encara no tenim una majoria favorable, tot i que no hi estem lluny. Serà el mandat de la democràcia perquè sí que hi ha una majoria de ciutadans que volen exercir el dret a decidir. Hem de poder fer una consulta segregada per saber qui vol la independència i qui altres formes d’encaix amb l’Estat."

Entrevista a l'Avui

Un any sense Pepe Rubianes

L'1 de març de 2009 es va morir l'actor i director teatral Pepe Rubianes d'un càncer de pulmó. Tenia seixanta-un any i havia fet una carrera artística a base de mim, de monòlegs i de comèdia, amb molt d'humor i una xerrameca incontenible, amb la conseqüència d'algun entrebanc judicial.

La sala 1 del Teatre Club Capitol de Barcelona, on Pepe Rubianes (1947-2009) va presentar la seva última obra, prendrà el nom de l'artista, quan es compleix un any de la seva mort.

El grup Balañá, propietari del teatre, ha descobert una placa amb el nom de Pepe Rubianes, mentre el productor i president de Mediapro, Jaume Roures, ha anunciat un homenatge a Rubianes en forma de pel·lícula o documental.

El 23 d'abril, dia de Sant Jordi, es publicarà la recopilació de poesia africana de Pepe Rubianes.

Es reparteixen més de 1.000 clotxes

De la qualitat de les tomaques, no en parlem. Si això són tomaques de penjar...!!! La VII Festa de la Clotxa, que es va celebrar ahir a Ginestar, dóna el tret de sortida a la temporada d'aquest plat, el més tradicional a la Ribera d'Ebre. Se'n van repartir més de 1.000 racions i fins al dia 1 de maig, 17 restaurants de la comarca el posaran a la seva carta. La festa, de caràcter itinerant, es farà l'any que ve a Ascó. I anirà sa mare!!!