lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de novembre, 2009

Esquerra vol promoure una consulta sobiranista a Barcelona el 25 d'abril

ERC està disposada a portar a debat al plenari de l'Ajuntament de Barcelona la proposta que el consistori governat per Jordi Hereu doni suport formal a una consulta sobiranista a la capital del país el 25 d'abril. Ho farà si hi ha entitats barcelonines que manifestin la voluntat d'organitzar-la, segons que ha dit avui el secretari general republicà, Joan Ridao: 'Ens agradaria que el mes d'abril culminés amb una consulta popular a Barcelona'. Ridao ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la campanya Fem un pas endavant: vota sí, que té per objectiu afavorir la participació a les consultes populars sobre la independència de Catalunya que tindran lloc els dies 12 i 13 de desembre, 28 de febrer i 25 d'abril arreu del país.

Avui: ERC prepara una proposta per fer una consulta sobre la independència a Barcelona el 25 d'abril

Alex Salmond dispara el tret de sortida pel referèndum d'independència d'Escòcia

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha presentat aquest dilluns el Llibre Blanc per a la independència 'Your Scotland, Your Voice', el primer document oficial que analitza la ruptura política amb el Regne Unit com una opció real i factible per al futur Escòcia. Salmond ha assegurat que l’expansió del sistema d’autogovern escocès és inevitable: 'El debat en la política escocesa ja no és sobre si cal o no cal un canvi, sinó sobre quin canvi volem i sobre el dret dels ciutadans a escollir el seu futur en un referèndum'. Salmond ha confirmat que en els primers mesos del 2010 portarà al Parlament una llei per celebrar la consulta, que podria fer-se pels voltants de la diada nacional del 30 de novembre.

Avui: Tret de sortida per al referèndum d'independència d'Escòcia amb el 'Llibre Blanc'

Camprodon, primer ajuntament de les comarques gironines que rebutja donar suport a les consultes

L'Ajuntament de Camprodon ha rebutjat donar suport a les consultes per la independència de Catalunya. Així, el PSC ha votat en contra de la moció presentada per ERC i CiU s'ha abstingut. La moció només ha obtingut el suport del regidor republicà.

Camprodon és el primer municipi del Ripollès que vota en contra de les consultes.

Lluís Llach critica l'absència del dret a l'autodeterminació en un país democràtic

Lluís Llach 301109 RAC1

El cantautor Lluís Llach ha manifestat en una entrevista a El món a RAC 1 que "és estrany que en les democràcies dites avançades el dret a l’autodeterminació no sigui l’A de l’abecedari. Perquè si no, vol dir que vivim en països conformats en temps de dictadors, reis imbècils i guerres sanguinolentes”

“L’estat actual de l’estat espanyol no és conseqüència de les voluntats populars, sinó de capitans generals, borbons i altres misèries”, ha afegit, a més de considerar que "avui, l’autogovern de Catalunya és més fàcil a través de la independència i l’autodeterminació que des del federalisme plurinacional. Això és una via tapada”. directe.cat: Lluís Llach seguirà des de Verges 'la festa' del 13-D

Montilla: "No escoltar el que diu Catalunya és greu; no entendre-la és encara pitjor"

El president de la Generalitat i primer secretari dels socialistes catalans, José Montilla, ha reclamat aquest dilluns a Madrid que es respecti la dignitat de Catalunya perquè "no escoltar el que diu Catalunya és greu; no entendre-la encara és pitjor".

Dit això, ja ha assegurat que gran part dels catalans no comparteix la idea d'una Espanya que "ens faci ser menys catalans per ser més espanyols". I ha alertat que sense Catalunya "Espanya no s'entén, però contra ella, Espanya no és viable".

Montilla ha realitzat un viatge llampec a la capital d'Espanya per defensar la constitucionalitat de l'Estatut en plena polèmica sobre el text després de la publicació de l'editorial conjunt dels diaris catalans davant d'un auditori de més de 250 personalitats de la política, l'economia i la societat civil.

VilaWEb: Montilla diu que acataran i faran complir la sentència, però avisa de "problemes" si hi ha rebaixa

Tresserras acusa el govern espanyol de 'deslleial' per la compra de l'arxiu de Centelles

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha acusat el govern espanyol de 'deslleialtat flagrant' per comprar l'arxiu del fotoperiodista Agustí Centelles, que aniran a parar, així, al Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca. Tresserras ha manifestat el seu malestar i ha retret al Ministeri de Cultura la seva actitud, ja que considera que els deu mil negatius de Centelles formen part del patrimoni del poble català.

Avui mateix, Esquerra ha enviat un comunicat en què manifestava el seu malestar per la decisió presa pels hereus de Centelles de vendre l'arxiu fotogràfic del seu pare al Ministeri de Cultura espanyol, 'traint l'esperit de salvaguarda del llegat patrimonial que Centelles havia manifestat en vida'. Avui: Tresserras acusa de "deslleialtat flagrant" el ministeri de Cultura per la compra de l'arxiu Centelles

Avui: Sinde: "L'obra de Centelles estarà disponible per a tothom a Salamanca"

Agustí Centelles hagués preferit el seu arxiu fotogràfic 'cremat' abans que veure'l a mans de l'enemic

Els fills del fotoperiodista Agustí Centelles han volgut donar explicacions sobre la venda de l'arxiu del fotògraf al ministeri de Cultura espanyol, que va fer una oferta superior a la de Generalitat per endur-se les imatges de Centelles a l'arxiu de Salamanca, situat a la simbòlica 'calle del Espolio'. Els fills de Centelles han acusat la Generalitat de no fer suficient per endur-se l'arxiu, fent-los sempre ofertes 'inconcretes' i sense un projecte expositiu clar. 'Les nostres demandes no eren tant econòmiques com de difusió', expliquen els fills de Centelles, que han reconegut que el seu pare hagués 'cremat' l'arxiu abans de veure'l a mans de 'l'enemic', aclarint que actualment la Generalitat no és pas 'amic'.

Amb la independència cada família guanyarà 9.000 euros anuals més

La independència de Catalunya tindrà repercussions profundament positives per les butxaques dels catalans. Quan aconseguim estalviar-nos els 22.000 MEUR anuals que cada any Espanya es queda amb l'espoli fiscal, el salari d'un mileurista al llarg d'un any serà 1.083 euros més elevat, mentre que una família amb un sou base de 4.000 euros bruts mensuals cobrarà 600 euros extres cada mes, fins a augmentar els guanys en 8.802 euros cada any. Són les dades que s'extreuen de la Nòmina catalana, una aplicació desenvolupada pel Cercle Català de Negocis (CCN), la patronal independentista. La voluntat del CCN és que tots els empresaris adherits facin arribar aquesta Nòmina catalana al costat de la real per tal de conscienciar als treballadors dels beneficis d'un Estat propi.