lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2011

ERC posa Òmnium Cultural com a far

La nova direcció d'Esquerra Republicana, conformada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, conjuntament amb el cap de llista a les eleccions espanyoles del 20 de novembre, l'historiador Alfred Bosch, tenen ben clar que volen obrir el partit a la societat, més enllà de l'estricta militància. I, quatre dies després de ser nomenats, avui han realitzat la seva primera visita oficial a una entitat tan significativa del catalanisme com és Òmnium Cultural, perquè "hi compartim plenament els tres punts anunciats per Muriel Casals a l'acte de l'Auditori de l'11 de juliol".

Dret a decidir, independència fiscal o insubmissió, i independència cultural. Els tres punts que ja ha fixat Òmnium a l'horitzó nacional immediat, són també tres punts essencials per a la nova ERC, han ressaltat Junqueras i Bosch -que fins fa ben poc era vocal de la junta nacional de l'entitat.

"Aquesta és una visita-símbol de l'inici d'obertura i de diàleg amb la nostra societat en l'intent de ser el més útils possibles", ha reconegut Junqueras.

194: Palestina !!!

Prop de 15.000 palestins s'han concentrat aquest dimecres a la ciutat cisjordana de Ramalla per demanar que Palestina es converteixi en l'Estat 194 de l'ONU.

La plaça, Iàsser Arafat, la més gran de la capital administrativa palestina està plena de ciutadans, que onegen centenars de banderes palestines i demanen que la comunitat internacional reconegui el “dret dels palestins a la seva dignitat i la seva terra “.

“És el nostre dret després de tant de temps, no només per tenir el nom d'Estat, sinó també per recuperar la dignitat que ens han intentat robar i que hem defensat durant 64 anys”, ha dit la governadora de Ramalla, Laila Ghanam, en un discurs a la plaça.