lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 d’abril, 2010

Puigcercós: 'El futur són les consultes del 25A i el passat és el TC'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha destacat la importància de les consultes sobre la independència d'aquest diumenge assegurant que aquesta onada és 'especial' perquè es produeix després d'uns dies en què el país ha tingut la sensació de tenir 'la dignitat penjant d'un fil'. En aquest sentit Puigcercós ha situat les consultes en el 'futur' i el Tribunal Constitucional espanyol (TC) en el passat. El republicà ha demanat a CiU, el PSC i ICV que estiguin 'atents' als resultats de la consulta del 25 d'abril, ja que es tracta d'una 'mobilització de molta gent que no ha tingut el suport institucional'. Puigcercós insta els partits a tenir en compte 'l'esforç que ha fet molta gent, entitats i organitzacions per mobilitzar tanta gent'.

Animen a penjar senyeres i estelades al balcó per Sant Jordi i el 25-A

Enguany la diada de Sant Jordi d'aquest divendres anirà acompanyada de la celebració de consultes sobre la independència a dos-cents pobles catalans dos dies més tard. Per aprofitar la coincidència de dues cites tant importants pel país en un sol cap de setmana, des de comissions organitzadores de consultes com Figueres Decideix fan una crida perquè els catalans pengin senyeres i estelades als balcons d'arreu de Catalunya a partir de dijous. D'aquesta manera s'aconseguirà que la participació popular 'sigui activa i ben visible', en el que segons Figueres Decideix hauria de ser el preludi 'de les festes que haurem de celebrar el dia, cada cop més pròxim, del nostre alliberament col·lectiu'.

Ja és a les llibreries 'Referènding', el primer llibre sobre les consultes independentistes

Coincidint amb la diada de Sant Jordi i la tercera onada de consultes independentistes, comença a arribar a les llibreries del país 'Referènding: L'art de fer i guanyar referèndums!', el primer llibre que s'edita sobre el fenomen dels referèndums per la independència. L'obra l'ha escrita el Dr. Cat, impulsor de la Lliga Anticolonial, i està escrita com un manual d'ús, en clau satírica, que explica com fer i guanyar un referèndum: Les claus essencials, els trucs, els exemples d'altres països i tot el què convé saber per a reeixir. 'Referènding: L'art de fer i guanyar referèndums!' és una publicació de Llibres de l'Índex.

L'autor de 'Referènding',el Dr. Cat, és l'impulsor de la Lliga Anticolonial i autor de 'Descolonitza't' i 'S'ha acabat el bròquil!' (Ed. 62). 'Referènding' és la seva tercera obra.

'Avançam' presenta una moció perquè els ajuntaments illencs instin el govern balear a elaborar una llei de consultes

Avançam, la plataforma de regidors de les Illes Balears a favor del dret a decidir, presenta aquest dimecres la moció que el centenar d'edils associats presentaran als respectius ajuntaments amb l'objectiu principal que el govern balear elabori una llei de consultes. Andreu Caballero, el regidor del PSM a Inca i impulsor d'Avançam, subratlla que, més enllà de les consultes a nivell municipal, 'hi ha consultes que s'han de poder fer a cada illa o al conjunt de les Illes Balears' i recorda que la llei de consultes és 'una competència per desenvolupar' ja que el nou Estatut obre la porta a poder-la fer. Entre els 107 regidors que conformen la plataforma, presentada públicament al desembre a Cura, hi ha representants de totes les formacions polítiques, excepte el PSIB i el PP. VilaWeb: Avançam presentarà mocions a 50 ajuntaments per una llei de consultes populars

Juan Antonio Samaranch es mor sense haver passat comptes pel passat franquista

La Comissió de la Dignitat diu que la instal·lació de la capella ardent al Palau de la Generalitat és un fet indigne Avui s'ha mort a la clínica Quirón de Barcelona Juan Antonio Samaranch, amb vuitanta-nou anys, d'una insuficiència coronària. Samaranch fou l'home de l'esport de Franco, en qualitat de delegat d'esports, i procurador de les corts franquistes. Es va afiliar molt jove a la Falange Tradicionalista y de las JONS i va començar la carrera política a l'Ajuntament de Barcelona, com a regidor d'Esports, el 1955. També fou l'últim president de la Diputació de Barcelona i, ja mort el dictador, ambaixador a la Unió Soviètica i a Mongòlia. Finalment, va acabar dirigint el Comitè Internacional Olímpic, del qual era president honorari des del 2001, i va portar els Jocs Olímpics a Barcelona. El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà demà a les deu del matí els familiars de Samaranch, que arribaran al Palau de la Generalitat per instal·lar-hi la capella ardent. directe.cat: L'omissió del passat franquista de Samaranch encén les xarxes socials

VilaWeb: Catalunya vetlla amb els màxims honors un dels darrers dirigents del franquisme

Té la mà Maria: JUAN ANTONIO SAMARANCH LA VIDA D’UN FEIXISTA