lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de maig, 2010

La PDE convida els blocs i webs de l’Ebre a difondre la manifestació del 30 de maig

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat una manifestació a Barcelona el 30 de maig. L’objectiu de la protesta és exigir que els governs apliquen les normatives europees en matèria d’aigua per tenir uns rius vius, i especialment un règim de cabals mediambientals que protegeix l’Ebre i el seu entorn.

En aquest sentit, i per contribuir a difondre la convocatòria de la manifestació, la PDE demana als blocaires i als responsables d’altres tipus de webs de les Terres de l’Ebre dues possibles ciber-accions.

La primera és penjar un gif (com el que veieu aquí) en els blocs i les pàgines web, tot convocant els lectors i la resta d’internautes a la manifestació. Podeu aconseguir el gif dissenyat per la PDE clicant aquí.

La segona opció passa per adjuntar la mateixa imatge animada en els correus electrònics que la gent envie fins al 30 de maig. En funció del servei de correu electrònic que tingueu, això consisteix en copiar i ajuntar la imatge o bé en escriure http://ebre.net/imatges/CRIDA-MANI-220.gif en l’apartat “adjuntar imatge”.

ERC crida a concebre les eleccions com un 'autèntic referèndum sobre la viabilitat de l'estat de les autonomies'

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha fet una crida a concebre les properes eleccions al Parlament de Catalunya com un 'autèntic referèndum sobre la viabilitat de l'estat de les autonomies'. Ridao ha demanat que el país 'planti cara' després que 'els partits espanyols ens hagin fet fora del pacte constitucional' i ja no sigui possible concebre un projecte polític a cavall d'una dreta espanyola 'rabiosament centralista' i una esquerra 'incapaç d'acceptar un encaix federal a Espanya'. ERC també ha demanat anar més enllà de la renovació del Tribunal Constitucional espanyol, perquè això seria simplement 'canviar el botxí'. Ridao ha clausurat la III Convenció de Quadres del partit a Lloret de Mar (Selva).

Herrera vol que PSC i ERC es comprometin a no pactar mai amb PP o CiU si sostenen discursos xenòfobs

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha instat aquest diumenge els seus socis del PSC i ERC a formar un "cordó sanitari" contra la xenofòbia i el racisme comprometent-se a no pactar mai amb els partits que sostinguin discursos xenòfobs.

Herrera s'ha referit especialment al PP, però també a CiU, que a Vic o Llavaneres "copien" les actituds més "mesquines" de populars com Xavier García Albiol o el líder de la plataforma ultra Josep Anglada, avalant que es delatin els immigrants sense papers que es vulguin empadronar.

CiU governa amb PSC i ERC a Vic, on han pressionat per corregir la iniciativa de l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (d'UDC).

La Sentiu de Sió celebra la consulta sobre la independència

Aquest diumenge, la Sentiu de Sió (Noguera) ha celebrat, dins el programa d'actes de la Festa Major del municipi, la seva consulta popular sobre la Independència de Catalunya.

L'acte l'ha organitzat la plataforma La Sentiu Decideix i ha comptat amb suport de l'ajuntament.

El consistori ha cedit una sala al Col·legi Públic de la Guardiola i també va enviar una carta a tots els veïns del municipi, informant-los de la consulta.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha acompanyat a les urnes l'alcalde del municipi, Marcelí Guillaumet. La consulta no s'ha fet en les dates oficials per aprofitar la Festa Major del municipi i aconseguir així més participació.

Més de 200 espècies d'aus passen per la reserva natural de Sebes al llarg de l'any

Amb motiu del Dia Mundial de les Aus Migratòries, aquest cap de setmana se celebra a la Reserva Natural de Sebes de Flix una jornada per donar a conèixer la rellevància que tenen aquests petits espais naturals en les rutes migratòries de les aus. A Sebes, per exemple, cada any hi passen 207 espècies, una quantitat que, segons explica el responsable de difusió ornitològica del Grup de Natura Freixe, Juan Bernal, «representa la meitat de les espècies que hi ha a Catalunya». Per això, l'objectiu de les jornades, que també serveixen per conèixer de més a prop l'anellament d'aus, és que els ciutadans prenguin consciència de la importància de preservar els petits espais naturals, ja que «la pèrdua d'aquests espais suposa la pèrdua d'espècies d'aus».