lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de febrer, 2010

Barça 2 - Getafe 1

Puyal 060210

El Barça suma una jornada més d'imbatibilitat, i van 21, i de liderat a la Lliga després de superar el Getafe (2-1) i l'arbitratge capritxós i desequilibrat de Teixeira Vitienes, que ha expulsat Piqué a la primera part i Márquez a la segona. El Barça, amb presència a l'equip titular de Milito, Touré, Keita i Maxwell per absència d'ultima hora d'Alves, ha manat en el partit de forma clara mentre l'àrbitratge no hi ha influït. Xavi i Iniesta, sensacionals durant tot el partit, han marcat el ritme i Messi ha tingut les oportunitats per decantar la balança. El gol ha matinat, perquè l'argentí s'ha tret del barret una rematada genial, de rosca i a porteria cega, amb la qual ha col·locat la pilota al costat del pal i lluny de l'abast del porter visitant. Un golàs que ha pernès el Barça controlar més clarament el ritme sense deixar de generar perill. Messi ha tingut fins a tres ocasions consecutives per encarrilar definitivament el partit, abans que Piqué arribés un pel tard a una pilota dividida i l'àrbitre, rigurós i expeditiu com no ho havia estat fins llavors per a les entrades dures del Getafe, convertís una targeta groga clara en vermella directa. El Getafe ha dominat la possessió a partir de llavors, però el Barça no li ha perdut la cara al joc, s'ha defensat amb sacrifici i ha sortit amb perill fins al punt que les úniques ocasions clares les ha tingudes el Barça, mitjançant Xavi i sobretot Ibrahimovic, superant el porter i un defensa salvant el gol sota pals. A la segona part, no ha canviat el decorat i pocs minuts després de començar, una combinació excel·lent d'Iniesta i Xavi ha deixat Keita en situació òptima dins l'àrea. El malià ha driblat el defensor i davant el porter ha rematat fora fregant el pal. Poc després ha harribat el gol de la tranquilitat, marcat per Xavi després d'un contraatac en què Messi ha desequilibrat tota la defensa del Getafe. La passada ha deixat sol al migcampista vallesà i aquest no ha perdonat el 2-0. Amb el partit sentenciat als darrers minuts, Kepa ha buscat i ha sapigut trobar el contacte amb Márquez quan encarava Valdés i Teixeira, incapaç d'ensenyar-li la segona targeta groga a Boateng per una ma voluntària i per una entrada per darrera a Messi, no ha dubtat a senyalar penal i expulsió de Márquez. Soldado ha transformat i el Barça ha encaixat el primer gol després de cinc partits amb la porteria a zero. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

III Festa de les Àguedes a Miravet

Per tercer any se celebra la Festa de Santa Agda a Miravet.

Es procedeix a renovar la Junta. Es nomena Alcaldessa, la Maria de Salvador. La Fifí, Tinenta d'Alcaldessa. L'Antonieta de l'Aubardé, Agutzila. El nou equip de govern amb l'Enriqueta de Rosses. A la Sala de Plens no hi cabia ningú més. La festa va acabar amb un sopar i molta gresca!

Puigcercós creu que la reforma laboral no arriba a la "generació 'ni-ni'

Joan Puigcercós ERC 060210 CATr

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat avui que la reforma laboral proposta pel govern arriba amb més d'un any de retard i no s'ocupa de la "generació 'ni-ni': els joves que ni estudien ni treballen".

En declaracions als mitjans a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, ha assegurat que la reforma necessitarà recorregut per veure com assegurar que el mercat sigui més flexible però que garanteixi la seguretat dels treballadors, fet que ERC denomina "la flexiseguretat".

Tot i que ha qualificat la mesura de positiva, ha lamentat que "servirà de poc" si no soluciona la desocupació dels joves, que ha xifrat en més del 60% entre els 16 i els 20 anys.

"Un país no es pot permetre tenir joves que no es formen i no aporten res a la societat", ha sentenciat. Pel líder dels republicans, aquest és el problema principal i la reforma -"poc ambiciosa i que ERC va demanar fa un any"- no el soluciona.

Ridao no descarta un avançament electoral a l'Estat si Zapatero no rectifica la seva política econòmica

El secretari general d'ERC i portaveu de la formació al Congrés, Joan Ridao, ha avisat aquest divendres que no descarta un escenari d'avançament electoral a l'Estat si el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no 'rectifica la seva política, especialment l'econòmica'. En roda de premsa, Ridao ha matisat, però, que aquest no és l'escenari que 'desitja' ERC, tot i que 'potser s'hi haurà d'arribar'. Ha deixat ben clar, però, que els republicans no jugaran a una moció de censura a favor del popular Mariano Rajoy. Per Ridao, la política econòmica de Zapatero és un 'rosari de polítiques improvisades' i una 'gesticulació permanent' per intentar transmetre tranquil·litat.

Més de 10.000 persones convocades a les consultes del 28F del Bages

Les consultes del 28 de febrer convoquen un total de 10.755 persones al Bages entre els cinc municipis que la faran aquest dia: Moià, Cardona, Santa Maria d'Oló, Sant Feliu Sasserra i Talamanca. Moià, amb 4.601 persones amb dret de vot, és el municipi més gran que promou la consulta, seguit de Cardona, amb un cens de 4.527 persones, Santa Maria d'Oló, amb 947, Sant Feliu Sasserra amb 552 i Talamanca amb 128. Pep Peraire, portaveu de BagesDecideix, espera que la participació sigui semblant a la del 13 de desembre que al Bages es va situar en un 26,9%. Una xifra que l'entitat considera que va ser 'tot un èxit' tenint en compte que era 'tot nou i que disposàvem de pocs recursos'. En total, 77 municipis de 25 comarques celebraran la seva consulta l'últim dia del mes de febrer i gairebé tindran dret a vot unes 300.000 persones.

Estudiar català és més difícil a les universitats de l'Estat espanyol que en altres cinc països europeus

Cursar estudis de llengua, literatura i cultura catalana fora de Catalunya és possible en 172 universitats d'arreu del món. Alemanya, amb 28 centres universitaris, és el país amb més oferta, seguit del Regne Unit (21), els Estats Units (20), França (19) i Itàlia (18). L'estat espanyol ocupa el sisè lloc, amb només 11 universitats. 'Des de l'àmbit acadèmic espanyol, els falta convenciment i creure's que l'estat espanyol és un estat plurinacional', ha dit a l'ACN el director de l'àrea de llengua i universitats de l'Institut Ramon Llull, Andreu Bosch. El Ramon Llull, que aquesta setmana és present a la fira Expolangues de París, té previst augmentar la presència d'estudis catalans al Japó i al Magreb.

Avui: Estudiar català és més difícil a les universitats de l'Estat espanyol que en altres cinc països europeus

Un centenar de tractors tallen l'Eix Transversal per protestar per la crisi del sector

Un centenar de tractors han tallat aquest matí l'Eix Transversal a l'altura de Calaf (Anoia) per protestar per la crisi del sector i pels baixos preus que perceben els productors.

La marxa s'ha dirigit en sentit nord entre els quilòmetres 104 i 112, i no ha causat retencions importants, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

El responsable d'organització d'Unió de Pagesos, Salomó Torres, ha explicat que reclamen "preus justos al camp i a la ciutat" i lamenten "els marges abusius que aplica el sector de la distribució".

Els agricultors ja van mobilitzar ahir divendres entre 500 i 700 tractors i 1.200 agricultors i ramaders, que han participat en les 11 tractorades que Unió de Pagesos ha convocat en diferents punts de Girona, Tarragona i Lleida.

Pel sindicat, els preus baixos imposats per la gran distribució i de sectors de la agroindustria als productors agrícoles i ramaders, contrasta amb l'inacció dels governs de Catalunya i l'Estat espanyol, que no fan complir les normatives de competència, comerç i consum sinó que permeten la vulneració dels drets dels consumidors. VilaWeb: Un centenar de tractors ocupen l'Eix Transversal a Calaf

Els presidents dels consells comarcals de l'Ebre rebutgen units la candidatura d'Ascó al cementiri nuclear

El govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre se sent des d'ahir una mica més acompanyat pel territori en la lluita política contra la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó. El president riberenc, Bernat Pellisa, va consensuar ahir amb els tres presidents dels altres consells de les Terres de l'Ebre un manifest contrari al magatzem temporal centralitzat (MTC). El document reclama als governs català i espanyol que tinguen en compte que el territori rebutja l'arribada dels residus nuclears.

«Ham tancat un manifest que rebutja la candidatura d'Ascó a l'MTC, i que farem arribar al govern de l'Estat i al de la Generalitat, per recordar-los que a l'Ebre no hi ha el consens territorial necessari per instal·lar el cementiri nuclear», va dir ahir Pellisa just després de la reunió. A més de la signatura del president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, que pertany a ERC, el document també porta la del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Àngel Ferràs, de CiU; la del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, també republicà, i la del president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Castor Gonell, del PSC. El document es va redactar durant la tercera trobada que els quatre presidents comarcals van decidir celebrar cada mes per tractar temes d'interès de les Terres de l'Ebre. Ahir, la reunió de treball tenia lloc a Móra d'Ebre, al mateix edifici en què fa dues setmanes es van tancar els membres del govern riberenc i altres càrrecs electes del territori com a mesura de pressió per evitar la candidatura d'Ascó a l'MTC.

Avui: Ascó, entre les vuit candidatures escollides per la Comissió Interministerial

VilaWeb: Ascó i Zarra, entre les vuit candidatures admeses per acollir el cementiri nuclear