lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de maig, 2008

Acusen l'ACA de 'comprar' el suport al transvasament

ACA 250508 CATr L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), ha denunciat que l'Agència Catalana de l'Aigua es va comprometre a modificar informes desfavorables de plans parcials municipals a canvi del vot favorable a la connexió del trasvasament de l'Ebre entre Tarragona i Barcelona. Segons informa Catalunya Informació, alguns alcaldes de la província de Tarragona, han assegurat que el president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, es va comprometre de manera pública en aquest sentit, a la reunió en la qual es va decidir la connexió de l'aigua amb Barcelona per a plantar cara a l'emergència per sequera. Andreu creu indignes aquests compromisos just abans d'una votació en la qual s'acordava cedir aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, i ha explicat que algun alcalde, sembla ser el del Vendrell, li havia assegurat directament que havia canviat el sentit del seu vot, davant la possibilitat que com contrapartida es donés el vistiplau a set plans municipals, set urbanitzacions, que tenien informes desfavorables. PERREA, PERREA !!!

Josep Andreu 250508 CATr

Daniel Pi 250508 CATr

VilaWeb/ElPunt: L'alcalde de Montblanc denuncia «favors» de l'ACA a canvi del vot favorable al transvasament

Avui: Enfrontament entre un alcalde d'ERC i un càrrec d'ICV per suposats favors a canvi del sí al transvasament

3cat24: Acusen l'ACA de compra de vots a favor del transvasament d'aigua de l'Ebre a Barcelona

3cat24: El president del CAT nega que es condicionés el vot al transvasament amb la promesa de desbloquejar projectes urbanístics

ICV demanarà la derogació del transvasament si continua plovent

Jordi Guillot 250508 CATr El secretari general d'Iniciativa per Catalunya–Verds, Jordi Guillot, ha assegurat aquest diumenge que el partit que representa demanarà la derogació del transvassament d'aigua de l'Ebre cap a Barcelona, "en el moment que es garanteixi el risc zero de restricció respecte a qualsevol tall d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona".

Guillot ha dit que el decret ja no estarà justificat si es produeix la situació que planteja i ha afirmat que "un cop derogat el decret" des del partit d'ICV "se seguirà impulsant la cultura de l'aigua", tant per la seva reutilització, com la regeneració de la mateixa i, "especialment" tot el que es refereix al procés de construcció de plantes desalinitzadores. La formació ecosocialista busca així apaivagar el descontentament intern que la decisió del Departament de Medi Ambient ha causat entre els militants d'aquest partit a les Terres de l'Ebre.

Les pluges d'aquest cap de setmana han fet augmentar el nivell dels embassaments en 4,69 punts, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquest matí ha plogut sobretot a les comarques de Girona i Barcelona i en diversos sectors del Prepirineu i és probable que les pluges continuïn caient aquesta tarda a la majoria de comarques catalanes, excepte algunes de Ponent, Terres de l'Ebre i el Pirineu més oriental. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les precipitacions han de seguir durant la jornada de dilluns.

Benach considera "indispensable" l'acostament d'ERC i CiU pel "bé de Catalunya"

Benach 250508 CATinfo El president del Parlament i candidat a la presidència d'ERC per ERCFutur, Ernest Benach, ha considerat avui "indispensable" un acostament de la seva formació amb CiU "pel bé Catalunya".

En una entrevista de Catalunya Informació, Benach ha defensat que aquest acostament que proposa és "de sentit comú". "És indispensable pel bé de Catalunya, és indispensable, però em fa l'efecte que això no ho discuteix ningú i mai ningú ho ha qüestionat", ha dit.

També ha dit que també hi ha d'haver "acords clars" entre ERC i PSC, entre ERC i ICV-EUiA i entre ERC i CiU. Ha remarcat que la seva candidatura proposa la creació d'un comissionat per a 2014 amb l'objectiu de fer un referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Pel que fa al tripartit, ha insistit que ERC té un compromís firmat fins al 2010.

Benach ha celebrat l'oferta d'unitat als militants d'ERC que ahir va fer el secretari general d'ERC i rival seu com a candidat a la presidència del partit per Gent d'Esquerra, Joan Puigcercós. Ha recordat que aquesta crida ja l'havia fet des de la seva candidatura ell i s'ha mostrat "content" per aquesta raó.

Les pluges tripliquen el cabal del Segre a la Seu d'Urgell i fan pujar les reserves d'Oliana fins al 87,4%

aigua 250508 CATr Les pluges dels darrers dies han fet que el cabal del Segre s'hagi triplicat al seu pas per la Seu d'Urgell. Mentre que la mitjana d'aquest mes de maig és de 25,8 metres cúbics per segon, aquest diumenge el cabal ha augmentat fins als 78,6 metres cúbics per segon. Pel que fa als embassaments de l'Alt Urgell, Oliana ha incrementat les reserves i se situa en el 87,4% de la seva capacitat. En concret s'hi acumulen 88,5 hectòmetres cúbics d'un total possible de 101. A la mateixa comarca, el pantà de Rialb també incrementa els valors i emmagatzema fins a 159 hectòmetres cúbics, quantitat que equival al 39,3% de la seva capacitat.

El govern basc enllesteix la llei per al projecte de consulta popular

Miren Azcárate 250508 CATr El govern basc enllesteix una llei, que haurà de validar el parlament, per donar cobertura jurídica i política al projecte de consulta popular que Juan José Ibarretxe vol dur a terme el pròxim 25 d'octubre. Així ho ha anunciat avui la portaveu de l'executiu, Miren Azkárate, que ha dit que la llei regularia la consulta, basada en dues preguntes: una sobre el rebuig de la violència al País Basc i una altra sobre la capacitat del poble basc de decidir el seu futur polític.

Ibarretxe va presentar aquesta setmana a José Luís Rodríguez Zapatero el seu projecte. El cap del govern basc va provar, doncs, d'arribar a un acord amb el president espanyol sobre el projecte de consulta a la ciutadania basca, però la reunió no va reeixir. Això no obstant, Ibarretxe va dir que encara confiava a acostar posicions amb l'executiu espanyol.

Ara, si els dos governs no arriben a cap acord, la consulta del 25 d'octubre podrà servir per autoritzar Ibarretxe a enviar un mandat imperatiu a totes les parts (ETA, govern espanyol i partits polítics bascos) amb vista a desenvolupar un doble procés de diàleg i de negociació que foragiti la violència i resolgui el conflicte. És a dir, els ciutadans hauran de dir si volen que els partits bascos concretin, abans del 2010, un acord polític sobre el futur del País Basc. En cas que sí, i una vegada concretat l'acord, aquest serà sotmès de seguida a referèndum.