lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de novembre, 2007

Zapatero se'n fot de Catalunya

ZP-Buenafuente 161107 RAC1

El portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir, Gerard Fernandez, ha considerat una burla a la societat catalana les paraules que José Luis Rodríguez Zapatero, va pronunciar dijous en una entrevista al programa Buenafuente, de la Sexta. Fernandez, ha dit, que el president del govern ha intentat fotre-se'n d'una societat que en aquests moments diem prou, i ho demostrarem al carrer.

El portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir, també ha parlat de la votació a favor de demanar la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Alvarez, dient que "respectem el que diu la majoria del nostre Parlament, que és qui ens representa". "No creiem en un canvi de ministra, demanem que les coses es gestionin des d'aquí, per tant un canvi de ministra no solucionarà res, tot i que entenem que els partits catalans demanin la dimissió, pel caos provocat a Rodalies, i pel menyspreu a Catalunya".

Quan el riu torna al niu

Les inundacions a la comarca de la Marina Alta han posat en qüestió un model de creixement, el de tota la conca de la Mediterrània, on els abusos urbanístics col·lideixen amb la dinàmica natural del medi. La construcció desaforada i la permissivitat de l’administració ens fan més vulnerables.

Als milers de persones de la comarca de la Marina que el 12 d’octubre proppassat es van veure sorpresos per les inundacions causades per la pluja intensa, segurament els semblarà una broma que la vigília del dia en què començà a ploure se celebrara el Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres Naturals. A ells, que s’afanyen a rescatar del fangar alguna fotografia i s’arriben als ajuntaments a informar-se sobre les ajudes promeses, poc els importaran les celebracions institucionals quan tenen la catàstrofe a la porta de casa. Només saben que entre la matinada dels dies 11 i 12 va arribar a ploure 400 litres per metre quadrat, que van causar desbordaments de rius i inundacions a tota la comarca.

La crescuda del riu Girona, que va colpejar els pobles de Beniarbeig, els Poblets i el Verger, i deixà darrere una llengua de fang, simbolitza la destrucció d’una comarca que ha sofert danys per 50 milions d’euros i on centenars de cases hauran d’ésser enderrocades. “Per què?”, és la pregunta que sura aquests dies entre el fang que ho embolcalla tot a la Marina Alta.

Article sencer a El Temps

El jutjat d'Alacant fa tancar el repetidor de TV3 de la Carrasqueta al país valencià

Acció Cultural del País Valencià ha fet una crida pública al conjunt de la societat perquè es mobilitzi i manifesti.

El jutjat d'Alacant ha autoritzat el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta després que la Generalitat hagi demanat permís judicial per precintar les instal·lacions de TV3 al país valencià. Segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV) "malgrat les declaracions polítiques dels últims dies que apuntaven a una solució negociada de la recepció de TV3 al país valencià" la Generalitat valenciana ha demanat autorització judicial per a executar forçosament la clausura dels repetidors propietat d'ACPV i impedir la recepció dels programes de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió al país valencià (TV3, C33, 300,3/24).

Acció Cultural del País Valencià ha fet una crida pública al conjunt de la societat perquè "es mobilitzi i manifesti pacíficament i públicament per evitar el tancament del repetidor de la Serra Carrasqueta quan se sàpiga el dia en què s'intentarà procedir a l'execució forçosa de l'ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l'apagada i precinte dels equips corresponents”.