lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de maig, 2010

Laporta: 'Encara tinc temps més que suficient per pensar si em presentaré a les eleccions al Parlament'

Joan Laporta FCB 030510 RAC1

L'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, continua mantenint una calculada ambigüitat respecte la possibilitat que acabi encapçalant una candidatura a les eleccions al Parlament, previstes per a la tardor. Diu que encara no ho té clar -'hi ha moments que penso que ho hauria de fer i d'altres que preferiria no fer-ho'-, però en tot cas assegura que encara té marge per a decidir si fa el pas o no: 'Hi ha temps més que suficient per pensar si em presentaré.' També ha carregat durament contra El Mundo Deportivo per la campanya que realitza a favor de Sandro Rosell a la presidència del Barça.

En una entrevista amb RAC1, Laporta ha assegurat que 'hi ha circumstàncies que em porten a pensar que ho hauria de fer: per ideals i perquè al país li convé. Es dóna una situació idònia perquè es debati si Catalunya necessita un Estat propi, i és necessari per a Catalunya que algú promogui aquest debat'.

Laporta: "Si decideixo presentar-me, serà per ser president de Catalunya i dirigir el país" (Avui)

ERC insta el PSC a que 'se separi del PSOE o que calli per sempre'

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha instat aquest dilluns el PSC a separar-se definitivament del PSOE per ser realment 'lliure', i si no ho fa li demana que 'calli per sempre'. Per Ridao 'ja cansa' que els socialistes catalans es dediquin a 'desenterrar la destral de guerra' periòdicament, quan saben perfectament que 'la sang no arribarà al riu'. Ridao no ha estalviat crítiques a CiU, a qui ha acusat de no voler res més que 'deixar amb el cul a l'aire' el PSC al Congrés. Ridao s'ha obert a votar la resolució del Parlament quan CiU la porti al Congrés, però ha instat el líder de la federació, Artur Mas, a entendre's primer amb el president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla.

Avui: Joan Ridao demana al PSC que "se separi del PSOE o calli per sempre"

La Fundació Barcelona Olímpica, que dedicarà el museu a Samaranch, està dirigida per un assessor de Millet

La Fundació Barcelona Olímpica, que a petició de l'alcalde Jordi Hereu imposarà el nom de Samaranch al Museu Olímpic i de l'Esport, manté com a secretari de la institució a Raimon Bergós i Civit, expert en fundacions i investigat pel cas Millet, on hauria ajudat Jordi Montull a desviar l'atenció d'Hisenda i amagar aquelles factures que serien injustificables. A més entre la cúpula directiva de la fundació olímpica que homenatjarà Samaranch s'hi compten polítics espanyols com Alejandro Blanco o Jaime Lissavetzky, coneguts per les seves constants traves i persecucions a les seleccions esportives catalanes.

'Era de calaix que la jutgessa arxivaria el cas'

El cas dels penedesencs imputats de delicte electoral per recollir signatures a favor del dret a decidir a Vilafranca del Penedès ha estat arxivat, segons que han comunicat els advocats als dotze encausats. 'Era de calaix que la jutgessa arxivaria el cas', diu Xavier Navarro, regidor per la CUP a Vilafranca del Penedès i un dels encausats, que explica que la magistrada no podia fer altra cosa, sobretot tenint en compte que la fiscalia va demanar l'arxivament setmana passada.

De fet, fa dos mesos que van declarar davant la jutgessa i en van sortir força optimistes. Allí van insistir que en la recollida de signatures no demanaven el vot per ningú ni eren a prop de cap col·legi electoral. Finalment, la fiscalia va demanar a la jutgessa, que havia obert el cas i havia enviat els mossos a les meses de signatures, que arxivés el cas.

'Ho tornaria a fer', diu Navarro, que defensa el dret de decidir i la legitimitat de fer-ho aquell dia. A més, explica que el més greu de tot plegat és que la jutgessa l'hagués pogut inhabilitar del càrrec electe pel fet de recollir signatures pel dret de decidir: 'Es demostra que hi ha una persecució contra la gent que qüestiona el sistema establert', afirma.

Cal recordar que a final de gener, tots els grups de l'Ajuntament de Vilafranca excepte el PP (CiU, PSC, CUP, ICV i ERC) van aprovar una moció per demanar l'absolució dels dotze encausats.

L'Arxiu Comarcal de la Ribera rep el fons de la Cooperativa de Móra i la capçalera «Tivissa»

L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre ha ingressat dos fons més: el de la cooperativa de Móra la Nova i de la revista Tivissa. Durant l'acte de signatura de la cessió dels fons també es va anunciar el projecte per digitalitzar la premsa històrica dipositada a l'arxiu riberenc, fet que permetrà l'accés dels documents mitjançant la web del Departament de Cultura. El fons de la Cooperativa Agrícola de Móra té un volum de 6,5 metres lineals, i està format per 350 unitats documentals. Tot i conservar documentació des del 1954, hi predominen els documents generats entre 1960 i 1995. I la capçalera Tivissa, formada per 53 exemplars, es va editar entre l'agost del 1928 i el desembre del 1931, primer quinzenalment, i, a partir del número 13, mensualment.