lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de novembre, 2008

Barça 1 - Basilea 1. UFFFFFFF !!!

Puyal 041108 Un partit gris i ensopit al Camp Nou ha portat el Barça als vuitens de la Champions però sense brillantor, mitjançant un empat 1-1 davant del Basilea, la ventafocs del grup. Tot i que Lionel Messi s'ha avançat en el marcador amb un gol en el minut 62, vint minuts després, en el 82, s'ha acabat la tranquil·litat quan Derdiyok ha marcat un golàs per l'escaire.

FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.

Llarges cues als col·legis de tots els Estats Units per elegir el pròxim president

Núria Ribó 041108 CATr Els electors de tots els estats nord-americans acudeixen a les urnes, i ho fan massivament. L'alta participació, amb cues a molts col·legis electorals, és un dels elements destacats d'aquesta jornada electoral als Estats Units.

Les votacions no s'acabaran fins demà a les sis del matí, quan tancaran els últims col·legis d'Alaska. És més que probable que unes quantes hores abans ja se sàpiga qui serà el 44è president dels Estats Units. Obama arriba al dia de les eleccions amb un avantatge notable respecte del candidat del Partit Republicà.

L'avantatge s'ha fet visible, simbòlicament a Dixville Notch, el primer poble dels EUA que tradicionalment vota en la jornada electoral. Els escassos electors que hi ha han votat Obama, que ha obtingut 15 dels 21 vots emesos en aquest llogaret a 32 quilòmetres de la frontera amb Canadà, assolint la primera victòria demòcrata al poble des de 1968.

Maragall: "Hem viscut del conte, de la construcció i el turisme"

Maragall 041108 RAC1 Pasqual Maragall considera que Espanya no s'ha aplicat a evolucionar el model de creixement econòmic i per això els efectes de la crisi se senten i se sentiran amb força. "Hem viscut del conte, de la construcció i el turisme. Això té molt poc contingut intel·lectual, és una base molt fràgil, amb les primeres crisis te'n vas a baix", ha afirmat l'expresident de la Generalitat en una entrevista a RAC1.

Segons Maragall, a Nova York aquests dies per a seguir les eleccions a la presidència d'EUA, Espanya ha de dirigir ara els seus esforços cap a la investigació a fi de consolidar un nou model de desenvolupament, especialment en aquests moments de crisi, que preveu que pugui quedar enrere "d'aquí a tres o quatre anys".

Sobre la decisiva cita electoral als Estats Units, ha expressat el seu suport convençut a Barack Obama, a la campanya del qual va aportar una donació a través d'internet. "Crec que serà molt bo que guanyi i crec que ho farà". La gestió del president Bush l'ha puntuat amb "un zero". "És un pes per a qui ve al darrere", ha afirmat.

Duran diu que si la Reina s'hagués pronunciat a favor dels matrimonis gais, no hauria estat criticada

Pos mira que fàcil ho tenia!!! Duran i Lleida Blog: La Reina i els inquisidors

Declaren nul el procés contra l'exalcalde de Matadepera que no va penjar la bandera espanyola

L'Audiència de Barcelona ha declarat, per un defecte de forma, la nul·litat del procés penal contra l'exalcalde de Matadepera, el republicà Jordi Comas, per no penjar la bandera espanyola durant les festes de la població del 2005 i 2006. L'audiència entén que l'acusació particular, un regidor del PP de la localitat, no pot presentar-s'hi com a tal, per la qual cosa el procés ha estat declarat nul.

Esquerra, ha celebrat la resolució judicial i dóna "tot el seu suport a Comas i a tots els altres càrrecs electes que es puguin veure involucrats en causes similars". Així mateix, espera que "no es tornin a produir denúncies d'aquests tipus, per tal de no judicialitzar la vida municipal, i no generar un conflicte allà on la ciutadania viu amb plena normalitat aquestes actuacions". No en tenen prou amb lo megallençol que pengen a Madrid ?

VilaWeb/ElPunt: L'ex-batlle de Matadepera, absolt d'un suposat ultratge a la bandera espanyola

Barcelona, seu de la Unió pel Mediterrani

La sessió plenària de l'Euromed, la reunió de ministres d'Exteriors dels 43 països de la Unió pel Mediterrani, ha aprovat que Barcelona es converteixi en la seva seu permanent. Finalment, la seu de la secretaria serà el Palau de Pedralbes. L’acord general contempla que el secretariat estigui format per tres membres de la Unió Europea, Malta, Itàlia i Grècia; Israel i l'Autoritat Palestina i un cinquè del països del sud de la riba del Mediterrani. A més, la pròpia delegació espanyola ha proposat que el Procés de Barcelona, iniciat el 1995, es passi a dir definitivament Unió pel Mediterrani (UPM).

”Barcelona és la seu natural d'un procés que ha portat fins ara el seu nom i que, ara, culmina amb la Unió per al Mediterrani. Crec que és una bona elecció. Ara s'ha de començar a treballar ja en el secretariat. Espero que les pròximes decisions es facin l'abans possible, l'any 2009”, ha manifestat la comisaría europea de Relacions Exteriors, Benita Ferrero-Waldner sobre l'elecció de la seu.