lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de febrer, 2010

L'AMAC espera que l'elecció del municipi que acollirà el cementiri nuclear sigui per "motius tècnics" i no "polítics"

El president de l'associació de municipis en àrees amb nuclears (AMAC), Raúl Ángel Balufo, espera que la decisió que prengui el ministeri d'Indústria sobre quin municipi acollirà el magatzem temporal centralitzat (MTC) sigui per "motius tècnics" i "no polítics". Balufo ha opinat així sobre la polèmica generada per la presentació d'Ascó, assegurant que espera que el ministeri decideixi en funció de "les infraestructures, de l'eficàcia i de l'eficiència" de la candidatura "i no pensant en si la decisió fa més mal en un lloc o un altre".

El president de l'AMAC i alcalde de Cofrents (Vall d'Aiora, al País Valencià) també ha qüestionat les diverses veus que des de Catalunya parlen de "solidaritat energètica". Balufo lamenta que el debat al voltant de l'MTC s'hagi convertit en un "debat polític i no energètic".

El també alcalde de Cofrents, amb l'única central nuclear al País Valencià, considera que el fet que una zona "produeixi un 40, un 50 o un 100% de l'energia nuclear" surt del veritable debat energètic.

Pos mira que bé!!!

Ansar dóna suport als alcaldes que han demanat el magatzem nuclear

No n'esperàvem menys !!! L'expresident del govern espanyol, Ansar, ha expressat aquest dilluns el seu suport als alcaldes dels municipis de l'Estat que han presentat candidatures a acollir el cementiri nuclear. Segons Aznar, tret "d'alguna lleu excepció" que no ha volgut comentar, en aquest debat "els únics que han estat al seu lloc són els alcaldes que han demanat que s'instal·li al seu municipi", mentre que altres actors han estat "fora de lloc" i alguns "han dit coses molt poc raonables i congruents amb la situació i les necessitats d'Espanya".

Segons Ansar, el debat actual sobre l'energia nuclear que té lloc a l'Estat "és alarmant" perquè "no s'hauria de limitar a si una o una altra central nuclear amb 40 anys de vida té pròrroga o no", com "tampoc on se situa un magatzem de residus nuclears".

Carretero torna a presidir Reagrupament després de la dimissió dels quatre dirigents crítics

L'exconseller Joan Carretero ha guanyat el pols als crítics i ha acceptat tornar a presidir Reagrupament després que els quatre dirigents que li van plantar cara aquest cap de setmana a la junta directiva per la fórmula d'elecció dels candidats a les eleccions del 2010, Emili Valdero, Jaume Renyer, Albert Pereira i Francesc Abad hagin anunciat la seva dimissió.

Fonts coneixedores de la trobada han afirmat que amb Carretero com a líder també poden tornar a la direcció de Reagrupament els 12 dirigents que el van seguir, tot i que donen per fet que no tots voldran tornar.

Carretero, que ha pres la decisió en una reunió a Puigcerdà amb el seu entorn de màxima confiança, no ha parlat aquest dilluns amb el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, com havia anunciat, tot i que té previst fer-ho en els pròxims dies. Carretero: "He deixat la funció de president de Reagrupament, però no deixo l'associació" (Avui)

El 70% de les sales del Principat tanquen contra la Llei del Cinema

Un total de 69 cinemes, molts agrupats dins el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, donen suport aquest dilluns a la jornada de protesta contra la Llei del cinema tancant les seves sales al públic. L'aturada, que s'ha fet coincidir amb la gala d'entrega dels Premis Gaudí, posarà a negre el 70% de les pantalles del Principat. Únicament, els 27 cinemes de la Xarxa Nacional de Cinema de Catalunya han anunciat que no s'adhereixen a la protesta, tot i reconèixer 'que cal adoptar mesures per a pal·liar la crisi que afecta el sector de l'exhibició'. Els 74 cinemes restants també han obert les portes amb normalitat. Fins i tot els cinemes Verdi s'han afegit a la protesta com a conseqüència, segons asseguren, de les pressions de les distribuïdores. El tancament patronal d'aquest dilluns ha provocat rebuig entre una part del públic català que ha convocat accions de protesta contra els cinemes que han tancat, i al mateix temps han volgut incentivar l'afluència als cinemes que no han secundat el tancament.

Avui: El Gremi d'Empresaris del Cinema insisteix que fan vaga per les "conseqüències nefastes" de la llei

VilaWeb: El tancament patronal de cinemes topa amb una gran oposició ciutadana

I Cursa del Pastisset - Benifallet

Adolf Aguiló (AE Alcanar) i Ragna Cathelijne Debats (Xerta) van guanyar ahir a Benifallet la I Cursa del Pastisset, la primera prova del circuit de les Terres de l'Ebre, que aquesta temporada inclourà dinou proves. 233 participants van completar un recorregut de 25,3 quilòmetres i de 1.418 metres de desnivell amb sortida i arribada a la pista del municipi i bona part del traçat a la serra de Cardó i el pic de la Creu de Santos (942 metres). La pròxima prova del circuit de les Terres de l'Ebre es farà el 14 de febrer a Ginestar. El circuit va començar el 2008 amb només set curses.

La Terra Alta promociona l'oli amb una ruta per deu municipis

Amb l'objectiu de promoure des de l'agricultura fins al turisme, el paisatge i la cultura, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha posat en marxa una ruta per promocionar l'oli d'aquesta comarca. L'activitat engloba deu municipis, en cadascun dels quals es desenvolupa una temàtica relacionada amb la producció de l'oli d'oliva. A la ruta, a més, s'hi afegeixen altres propostes turístiques perquè els visitants aprofundeixin en diferents característiques de la comarca.