lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de setembre, 2011

Plantada municipal contra l'estat

Si fa una setmana l'alcalde d'Olot, la Garrotxa, Josep Maria Corominas, remetia una carta a l'Estat central per aclarir quins diners rebria de l'Estat central a compte dels ingressos del 2011, aquest matí s'ha fet un pas més però des de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Baix Llobregat, format per ERC, ICV i CiU, i amb el virtual president d'Esquerra com alcalde, Oriol Junqueras, ha remès un requeriment a la Direcció General de Coordinació Financera i les Entitats locals per tal que no s'obligui al consistori a retornar 473.510 euros rebuts en concepte de bestreta de l'any 2009. Un requeriment que podria arribar fins als Jutjats del Contenciós-Administratiu.

La decisió s'emmarca dins la polèmica generada per la quantitat de diners que han de retornar els consistoris en concepte de bestretes rebudes a compte del càlcul dels ingressos previstos pel 2009. Amb unes finances escanyades i una situació econòmica que ha disparat la despesa social dels consistoris, l'Ajuntament de Sant Vicenç ha pres la primera iniciativa legal per evitar retornar els diners reclamats.

Per altra banda, la plataforma Decidim.cat, -associació que agrupa unes dues-centes alcaldies pel dret a decidir-, també està preparant una ofensiva conjunta per evitar el pagament de les bestretes. Junqueras que ha reconegut estar al cas de la iniciativa recorda que el problema va més enllà "d'allò estrictament polític, abasta un greu problema social ja que sense diners no podem afrontar els serveis que amb la crisi econòmica es disparen".