lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2008

Vandellòs II farà una aturada aquest dimecres. Que la tanquin !!!

Vandellòs II 111108 RAC1 Vandellòs II haurà d'aturar-se una altra vegada. Els tècnics han detectat problemes a les barreres de control del reactor de la central i aquesta propera matinada la tornaran a desconnectar de manera preventiva, diuen, per revisar-la.

Els problemes van començar dissabte. La central va haver de reduir la seva potència després que caigués sense motiu una de les barres de control del reactor. Es tracta d'un dispositiu de seguretat que ha de garantir una aturada programada de la nuclear, una mena de fre de seguretat. Ara els tècnics hauran de revisar tots els circuits de les 48 barres de control del reactor, una operació que podria allargar-se uns dies. Vandellòs II ja va estar aturada, setmanes enrera, més de dos mesos per culpa de l'incendi en una de les sales de turbines.

VilaWeb/ElPunt: Vandellòs II s'atura de matinada per l'últim incident al reactor

El professorat manté la vaga dijous en oposició a la LEC

LEC 111108 RAC1 Mestres, professors i alumnes de l’escola pública van assegurar ahir que mantenen la convocatòria de vaga per dijous perquè el govern “fa cas omís de les reclamacions dels pedagogs de suspendre la futura llei d’educació de Catalunya, la LEC”. Pels contraris a la LEC, la llei que proposa el conseller Ernest Maragall “va en contra del model educatiu que s’havia construït a Catalunya” i alhora “afavoreix la mercantilització de l’educació, perquè duu a la privatització de les escoles i aposta pel model concertat i privat com a nucli fort de l’educació a Catalunya”. Els sindicats del professorat USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT i els d’estudiants SE, SEPC, AEP i EA van aclarir ahir en roda de premsa que els motius d’aquesta nova vaga són “els mateixos que van portar els professors a manifestar-se el 14 de febrer”. La principal diferència serà que aquest cop dos sindicats, CCOO i UGT, no donen suport a la protesta, tot i estar en desacord amb el projecte de llei, que demà inicia el tràmit parlamentari. Rosa Cañadell, secretària d’USTEC-STEs, sindicat majoritari i principal convocant de la mobilització, va admetre ahir que la falta d’unanimitat pot afectar el seguiment de la convocatòria, àmpliament seguida en la jornada anterior. El departament d’Educació va publicar ahir el decret de serveis mínims. Seran els mateixos que els del 14 de febrer, és a dir, “igual d’estrictes i no hi estem d’acord”, segons Cañadell. Segons aquest decret, als instituts de secundària hi haurà d’haver de guàrdia o bé el director o bé un membre de l’equip directiu. Als centres de primària hi haurà d’haver o el director o un membre de l’equip directiu i un mestre per cada quatre classes. Finalment, a les llars d’infants haurà de treballar el 25% de la plantilla. Bona part dels centres educatius que s’han adherit a la vaga ja havien avisat ahir els pares de la seva intenció. La majoria, en tot cas, no havien informat encara dels serveis mínims, dictats ahir.

La justícia anglesa concedeix el dret a ''morir dignament'' una nena que no volia rebre un trasplantament

Hannah Jones 111108 RAC1 L'Alt Tribunal de Londres ha concedit avui a una adolescent el dret a "morir dignament" i evitar el trasplantament de cor al qual un hospital volia sotmetre-la contra la seva voluntat, després de decidir que la noia és "prou madura" per a la decisió adoptada.

Hannah Jones, de 13 anys, ha optat per rebutjar la intervenció quirúrgica i continuar amb la seva família fins que la malaltia cardíaca que pateix acabi amb la seva vida. No obstant, el centre hospitalari de Hereford va promoure al febrer un procés judicial per intentar apartar-la temporalment de la custòdia dels seus pares i aconseguir d'aquesta forma procedir a l'operació.

Així, la noia, que ja havia estat diagnosticada amb una estranya forma de leucèmia quan tenia tan sols 5 anys, va elevar el cas a les autoritats de protecció de menors des de la pròpia habitació de l'hospital on era, les quals, al seu torn, el van passar als lletrats de l'Alt Tribunal britànic.

L'adolescent va patir un profund dany al cor a causa del tractament rebut contra una infecció derivada de la leucèmia i amb un impacte de tanta magnitud que només un trasplantament podria donar-li garanties de supervivència. No obstant, la noia rebutja l'operació i la seva família respecta la decisió. No obstant, els pares van rebre una carta de l'hospital en què els responsables del centre justificaven el procés promogut tenint en compte els "millors interessos" de la nena, una al·legació reprovada pels progenitors, que van considerar "escandalós" que la direcció "pugui presumir" que no desitgin "de cor els millors interessos" de la seva filla.

En aquest sentit, l'adolescent havia rebut l'oferta d'un trasplantament el juliol del 2007, quan tenia 12 anys, però va decidir rebutjar-la per consell dels metges, que li havien explicat que podria no donar resultat o, en cas d'obtenir-lo, significaria estar sotmesa a medicació constant.

Per això, finalment l'hospital va optar per abandonar les accions legals, si bé la noia encara ha vist com la seva situació li segueix condicionant les decisions, ja que fins ara ha estat incapaç d'aconseguir la cobertura d'una assegurança per a les vacances a Disneyland que li va concedir l'associació benèfica Cauldwell Children.

Avui: Una menor rebutja ser trasplantada del cor

Una seixantena de municipis recorden Miquel Martí i Pol

Una seixantena de municipis han organitzat lectures de poemes de Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929 - Vic, 2003) i tot d'activitats literàries que es faran a les escoles per recordar el poeta osonenc, que fa cinc anys que es va morir. Ho promouen l'Associació d'Amics de Miquel Martí Pol i la Fundació Miquel Martí i Pol a partir d'un mapa que recull tots els indrets on hi ha algun recordatori del poeta que va escriure 'Estimada Marta'.

En aquest mapa, preparat per aquestes mateixes entitats, hi figuren 58 carrers i places, 10 escoles i instituts, 10 escultures (una de les quals a Andorra), dues biblioteques i un hospital de Lleida, que porta el nom de Miquel Martí i Pol. La finalitat és de consignar totes les poblacions que honoren la memòria de Miquel Martí i Pol i d'estimular els altres municipis que s'animin a fer-ho.

Nova oració del Parenostre

Pare nostre que esteu en el cel,
Sia augmentat sovint el nostre sou,
vingui a nosaltres la jornada de set hores,
faci’s un xic la nostra voluntat
així com la d’aquells que sempre manen.

El nostre pa de cada dia
doneu-nos-el més fàcil que no pas el d’avui,
perdoneu els nostres pecats
així com nosaltres perdonem
els dels nostres encarregats
i no ens deixeu caure a les mans del director,
ans advertiu-nos si s’apropa.

Amén.(La fàbrica, Miquel Martí i Pol)

Viquipèdia: Miquel Martí i Pol

Presenten una iniciativa popular per prohibir les corrides a Catalunya

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit una iniciativa legislativa popular (ILP) que té com a finalitat la prohibició de les curses de toros a Catalunya. Perquè aquesta iniciativa pugui seguir endavant, els promotors hauran d'acreditar en els pròxims mesos que tenen el suport d'un mínim de cinquanta mil persones. Els promotors han presentat una proposició de llei de modificació de l'article 6 del text refós de la llei de protecció dels animals aprovat pel decret legislatiu 2/2008, del 15 d'abril, en què es demana que quedin prohibides "les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l'animal i l'aplicació de les sorts de la pica, les banderilles i l'estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que se celebrin a les places de braus o fora d'elles", llevat de les festes amb bous sense mort de l’animal (correbous) que es facin en localitats on tradicionalment se celebren. La proposta també preveu que el govern hagi de compensar econòmicament els propietaris de les places de toros. Els promotors d'aquesta iniciativa són Albert Guerra, Jennifer Berengueras, Raül Romero, Enric Gallego, Anna Mula, Alejandra García, Manel Macià, Debora Parris, Leonardo Héctor Anselmi, Helena Escoda i Rut Carrillo. La comissió ha de segellar i numerar els fulls i retornar els plecs a la comissió promotora, que té 120 dies hàbils, ampliables a 60 més, per reunir les 50.000 signatures.