lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’octubre, 2009

Barça 1 - Almeria 0. Pedrooo!!!

Puyal 031009

El Barça ha guanyat l'Almeria al Camp Nou en el sisè partit de lliga gràcies a un gran gol de Pedro al minut 31. Els blaugrana han jugat, però, el pitjor partit de la temporada, gris i sense velocitat i fins i tot han tingut problemes per a aguantar el resultat, que els posa de forma provisional com a líders. Malgrat les preocupacions que generava a Guardiola l'Almería, equip que arribava al Camp Nou amb una sola derrota i pocs gols encaixats, el Barça ha aconseguit guanyar un partit que ha començat bé però que s'ha acabat complicant més del previst. El plantejament defensiu que ha presentat l'equip andalús convidava a pensar que seria un combat travat i difícil de guanyar. I així ha estat. elPeriódico: El Barça s'imposa a l'Almeria (1-0) amb un gol estel·lar de Pedro

LaVanguardia: Pedro rompe el muro del Almería

FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Puigcercós: 'Laporta és un patrimoni molt important per a Catalunya'

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, van coincidir ahir al vespre en l'acte de presentació en societat de la renovada penya barcelonista de Santa Maria d'Oló (Bages). Davant d'un poble que es va bolcar completament a l'esdeveniment, tot van ser elogis entre Laporta i Puigcercós. El president del Barça es va referir al líder republicà com 'un amic', mentre que el dirigent d'ERC va destacar la catalanitat de Laporta. En l'acte de la penya hi han estat presents els trofeus que el Barça es va emportar la temporada passada, una de les millors de la seva història.

Puigcercós ha explicat que com a barcelonista ha viscut a Santa Maria d'Oló alguns dels moments més esplendorosos del Barça de la passada temporada. 'Al bar del poble vaig veure el 2-6 contra el Reial Madrid' ha explicat. Quan les persones que volien 'refundar' la penya barcelonista del municipi van recórrer a ell per tal d'aconseguir portar a 'algú destacat', Puigcercós els va dir en to irònic 'jo puc portar a un tal Laporta'.

Decidim.cat reuneix alcaldes i regidors per acordar l'estratègia de les consultes independentistes

Els alcaldes i regidors partidaris del dret a decidir tenen una cita aquest dissabte a Caldes de Montbui. La plataforma de càrrecs electes locals Decidim.cat els ha convocat avui per impulsar i coordinar la celebració de les consultes independentistes. Des de la celebració de la consulta a Arenys de Munt el 13 de setembre que s'ha especulat sobre quina és la millor estratègia a seguir, tot i que sembla que s'imposa la idea d'organitzar-les en diverses onades. També hi ha debat al voltant de la data per a la primera fase de consultes que podria celebrar-se, tal com van proposar les plataformes independentistes, el 13 de desembre tot i que encara no hi ha consens.

Dia a dia creix el nombre de municipis que es pronuncien a favor d'acollir una consulta com la d'Arenys de Munt. El còmput dels que podrien celebrar-la supera ja el centenar però encara caldrà esperar perquè es preveu que se n'hi puguin sumar més.

Avui: La plataforma Decidim.cat fixa tres dates per fer les consultes independentistes

VilaWeb: Els càrrecs electes es coordinaran amb les plataformes sobiranistes per impulsar les noves consultes independentistes

L'Ajuntament de Viladamat dóna suport a una consulta independentista impulsada per una entitat

El ple del consistori de Viladamat (Alt Empordà) ha decidit donar suport a la consulta popular que l'entitat 'Viladamat decideix' vol dur a terme al municipi en el marc de la campanya que s'està engegant arreu del país per tal de saber l'opinió dels catalans sobre la independència. La moció la va presentar la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) del municipi empordanès en el ple d'aquest dijous i va rebre el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori. A la moció també felicitaven el municipi d'Arenys de Munt per acollir la primera consulta independentista.

La divisió del vot de CiU tomba la moció de suport a les consultes a Llavaneres

La incomoditat d'Unió Democràtica amb les consultes independentistes s'ha fet evident a Sant Andreu de Llavaneres on la divisió del vot dels regidors de CiU ha acabat amb la negativa del ple a la moció, tot i la majoria nacionalista del consistori. Els dos regidors de CDC sí que han votat favorablement però els seus companys de federació. El president local d'UDC, Josep Molina, s'ha abstingut de la votació, tal com la independent Sandra Carreras. El també independent per CiU Juan Garcia hi ha votat en contra, sumant-se al rebuig dels quatre regidors del PP i la portaveu del PSC. Tot i això, ERC s'ha mostrat convençuda que la societat civil tirarà endavant la consulta al municipi al marge de la decisió del ple.

D'Arenys de Munt a Arins de Galícia

El col·lectiu gallec Sei o que nos figestes... nos últimos 525 anos, hereu de la Vía Anti-Colonial Activa (VA-CA), va quedar admirat de la consulta per la independència d'Arenys de Munt. En homenatge a Catalunya, i també com a manera de reivindicar consultes similars a Galícia, organitza avui un referèndum a la petita parròquia d'Arins. A més dels votants, hi assisteixen un grup d'observadors catalans, englobats en l'antiga plataforma ridiculista Lliga Anticolonial.

Els organitzadors del referèndum expliquen en aquesta pàgina quins són els 'flexibles requisits' per a participar-hi, i també el procediment per a votar per correu. La jornada inclou conferències i una 'festa del sí' a Sant Jaume de Galícia. Sei o que nos figestes... nos últimos 525 anos

La 'marea grana' de Carretero comença a caminar cap al Parlament

Laporta no hi ha anat L'exconseller Joan Carretero ha estat formalment proclamat president de Reagrupament, l'associació cívicopolítica que ell mateix va crear quan va abandonar Esquerra i amb què s'ha proposat aconseguir la independència de Catalunya i la regeneració democràtica del sistema polític català. Més de 2.000 catalans d'arreu del país també han decidit de fer-li costat, segons dades de la pròpia organització. Tota una 'marea grana', en paraules del propi Carretero. Un miler d'aquests reagrupats s'han trobat al Palau de Congressos de Barcelona per a escollir l'executiva que l'acompanyarà d'aquí al 2010, quan se celebraran les properes eleccions al Parlament. L'assemblea també ha aprovat la ponència política de l'associació per 831 vots a favor, 3 en contra i 10 abstencions.

Avui: Reagrupament aspira a assolir 4.500 associats al gener 2010

VilaWeb: Carretero escollit president de Reagrupament

Construint sinergies, de Raül Romeva, guardonat amb el premi al millor bloc de política

L'eurodiputat Raül Romeva (ICV) fou guardonat ahir amb el premi al millor bloc de política pel seu bloc "Construint sinergies". L'associació STIC.CAT va lliurar al vespre els Premis Blocs Catalunya, als quals aspiraven més de sis-cents blocs.

L'acte de lliurament dels Premis Blocs Catalunya, els segons que s'organitzen i que han estat escollits per votació popular, van ser conduïts pel periodista i escriptor Martí Gironell i va acabar amb un discurs del president del Parlament, Ernest Benach. Tots els premiats van rebre com a guardó una obra de l'escultor Jordi Portella.

Construint sinergies

Puyol: 10 anys al Barça!

El Barça pot sumar divuit punts dels divuit possibles si aconsegueix aquest vespre guanyar l'Almeria al Camp Nou en el sisè partit de lliga. El partit serà també una celebració per a Carles Puyol, que ahir va complir deu anys com a jugador del primer equip del Barça, una fita difícil d'assolir i que es commemora precisament aquesta temporada, en la qual Puyol acaba el contracte i encara no ha decidit si el renovarà amb l'equip blaugrana. El 2 d'octubre del 1999, a Valladolid, Van Gaal va fer debutar un jove Puyol. Aquell dia va començar una llarga i fructífera carrera del defensa de la Pobla de Segur, que cinc anys després, el 2004, es convertiria en el capità de l'equip. En tots aquests anys, Puyol ha estat un exemple de treball, força i sacrifici. No en va, jugant s'ha trencat els dos pòmuls i ha tingut lesions als turmells i als genolls. Però en tots aquests anys, i sobretot com a capità, Puyol també ha aixecat un bon grapat de títols: tres lligues, dues Copes d'Europa, tres Supercopes d'Espanya, una Supercopa d'Europa i una Copa. Ha marcat set gols. L'últim, al Bernabéu, que va fer emmudir l'afició madridista i va ser celebrat amb el petó a la senyera del braçalet de capità.

fcbarcelona.cat: Puyol compleix 10 anys al Barça