lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de març, 2009

10.000 valents

10 MIL a BRU 060309 RAC1

Aquest proper dissabte serà una data important per guardar en l’imaginari de molts de nosaltres. Es convertirà en una data inoblidable perquè els catalans tornaran a demostrar que tenen força suficient per tirar endavant les seves reivindicacions, encara que aquest cop no hagin comptat amb el suport de determinats estaments, sobretot polítics i governamentals. Precisament, la delegada del Govern a Brussel·les va arribar a escarnir els promotors d’aquesta iniciativa i a ridiculitzar-la. Aquest dissabte serà el dia dels Joans, Maries, Jordis, Joseps, Annes...que es reuniran a Brussel·les per demanar, civilitzadament, el dret a decidir. Un dia on haurà guanyat la societat civil catalana i el seu pols contra el tacticisme d’alguns partits polítics. Partits que ja estan preparant la cursa electoral cap a Europa i que, d’aquí a molt poc, s’ompliran la boca de promeses però que no han mogut un dit per acompanyar amb la seva presència aquest moviment català. És la primera vegada que les nostres veus se sentiran més enllà de les espanyes i que el nom de Catalunya ressonarà a Brussel·les, que és allà on han d’arribar les reivindicacions si algun dia volem arribar a tenir un estat propi.

Malgrat que a la delegada del Govern de la Generalitat a Brussel·les, Anna Terron, li pesi, la demanda amb l’Estat espanyol ja ha entrat en via morta. Ara, els catalans estem preparats per fer el salt cap a Europa, com més soroll s’hi faci, més ressò internacional tindrem i més reconeixement aconseguirem per a les nostres justes demandes. Per això és tan important la manifestació d’aquest dissabte a la capital europea. Per fi s’ha trencat el gel, s’ha donat el pas, i ho ha fet la societat civil. Ara només cal donar continuïtat a aquesta iniciativa i que els polítics que ens representen en aquest Parlament estiguin a l’alçada, que no es quedin a casa. L’Estat espanyol és un mal negoci i Europa és una oportunitat. Cal explicar sense embuts el dret que tenim a decidir, més encara si tenim en compte el que ens espera el primer semestre de 2010 quan l’Estat espanyol tingui la presidència de la Unió Europea: un semestre de ranci nacionalisme espanyol sense complexes.

directe.cat: 10.000 valents

MANIFEST DEL 7 DE MARÇ DE 2009

Benach exigeix a Praga el reconeixement i respecte per les realitats regionals que donen riquesa al projecte europeu

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha reivindicat en la Cimera Europea de Regions i Ciutats d'aquest dijous i divendres a Praga que 'es reconeguin i es respectin les realitats regionals que donen riquesa al projecte europeu'. 'Solucions globals, europees, aplicacions locals', ha proclamat Benach, que ha participat en el debat 'La cohesió territorial, nous reptes i noves perspectives'. Benach ha denunciat la 'gran contradicció' que suposa que tots els fons europeus amb què es finança el TGV a l'Estat espanyol 'curiosament no hagin servit per connectar amb Europa sinó que tot s'ha centralitzat a Madrid i la connexió amb França no serà fins l'any que ve, com a molt aviat.

El Parlament demana a TVC que subtituli les declaracions en llengua estrangera

La comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat aquest divendres per unanimitat una resolució de CiU que demana que, en el llibre d'estil dels mitjans públics de la Generalitat que s'està elaborant, es reculli que les declaracions en llengua estrangera de Televisió de Catalunya (TVC) no es doblin sinó que es subtitulin en català.

Això permetria contribuir a l'aprenentatge de les llengües estrangeres, ja que es respectaria l'idioma original en què s'han fet les declaracions, amb subtítols en català. En l'actualitat, els talls de veu "es tradueixen automàticament sense donar la possibilitat d'escoltar les seves paraules en llengua original.

En nom dels tres partits del govern, el republicà Carmel Mòdol ha assegurat que la resolució aprovada "no pressuposa" que s'hagi d'incloure obligatòriament en el llibre d'estil, ja que, segons ha recordat, aquest document l'ha d'elaborar la CCMA i no pas el Parlament.

Hillary Clinton evita pronunciar-se sobre la independència de Catalunya

Hillary Clinton 060309 RAC1

L'assistent de l'eurodiputada gal·lesa Jill Evans ha preguntat avui a la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, si els Estats Units donarien suport a nacions sense estat, 'com Catalunya, Gal·les i Escòcia', que volguessin declarar la independència. Clinton, que participava en una trobada amb estudiants i amb joves europeus a Brussel·les, ha dit que els EUA evitarien qualsevol ingerència en els assumptes interns d'altres estats.

Sara Medi, l'assistent de l'eurodiputada, ha fet aquesta pregunta a Clinton 'perquè volia saber si és conscient dels desigs d'independència d'unes quantes nacions d'Europa', segons que ha dit a VilaWeb.

També en declaracions a VilaWeb, l'eurodiputada Evans, del Plaid Cymru, ha dit que no la sorprenia que Hillary Clinton hagués refusat de posicionar-se sobre la voluntat d'independència d'alguns pobles europeus. 'Tot amb tot, al Plaid Cymru volem aprofitar qualsevol oportunitat per parlar de la independència de Gal·les en escenaris internacionals'. Evans també ha parlat de la manifestació Deu Mil a Brussel·les de demà: 'Dono tot el suport a les manifestacions i als esforços del poble català per aconseguir la independència'.

Megafonia especial contra els xiulets a l'himne espanyol

La Federació Espanyola de Futbol posarà el volum al màxim a la final de Copa del Rei Banda sonora oficial del partit

La RFEF està preparant un dispositiu especial per evitar que el rei Joan Carles I pugui sentir-se incòmode durant la final de la Copa del Rei que enfrontarà el Barça i l'Athletic. Els dirigents de la federació temen especialment el moment de l'arribada del Rei a l'estadi i l'inici del partit, moment en el que sona l'himne espanyol.

En aquest sentit el diari Marca apunta que els organitzadors tenen preparada una megafonia especial que silencii tots els xiulets i que de moment no té l'estadi de Mestalla. També preocupa l'excessiva presència de banderes independentistes.

Es convoca una concentració contra el toro del Bruc

L’estira i arronsa per la presència del Toro d’Osborne al Bruc continua. Després que aquesta setmana l’animal hagi estat tombat una altra vegada i la bodega hagi assegurat que tornarà a aixecar-lo, diverses entitats de la zona han decidit convocar demà un acte de protesta a la plaça de l’Ajuntament del poble.

Les entitats convocants - la Coordinadora de l'Esquerra Independentista del Montserratí, l'Assemblea de Joves d'Igualada, l'Assemblea de Joves de Collbató "L'Esquerda", Endavant (OSAN), CUP, Alerta Solidària, Maulets i el CAJEI- consideren que la silueta de l’animal, “símbol reconegut de l’espanyolisme que recull les essències més ràncies d’aquest sentiment: el sexisme, la tortura dels animals i la imposició d’una cultura aliena i imperialista”, s’ha convertit en una “tradició” a la qual no es pensen “resignar”.

Segons un comunicat, la primera intenció de l’acte era solidaritzar-se i recordar el procés judicial contra dos manresans que varen ser detinguts en intentar abatre el toro d'Osborne el passat juliol, per la qual cosa van ser condemnats a pagar una multa de 192 euros, però ara ja es demana la desaparició definitiva de la tanca publicitària.