lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de novembre, 2009

Terricabras apadrinarà l'acte nacional central de la campanya del 13-D

TV3 ha prohibit parlar de les consultes del dia 13 en els seus telenotícies per no donar-hi publicitat El filòsof Josep Maria Terricabras i representants de comissions pro-referèndum de tot el país protagonitzaran l'acte nacional central de la campanya del 13-D, que tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a l'Auditori del Fòrum de Barcelona a les 12 del migdia. L'acte tindrà un preu d'entrada simbòlic de 10 euros, que serviran per ajudar a finançar el conjunt de la campanya. Els voluntaris i adherits a les comissions locals pro-referèndum podran adquirir una entrada al preu reduït de 5 euros.

Els voluntaris i adherits a les comissions que organitzaran referèndums sobre la independència als seus respectius municipis tenen temps fins el dilluns 23 de novembre per a adquirir les seves entrades al preu de 5 euros. A partir de llavors, tots els interessats en assistir a l'acte podran adquirir les entrades al preu de 10 euros.

Coordinadora per la Consulta sobre la Independència

Sallent se suma als municipis que donen suport a la celebració d'una consulta per la independència

El PSC també hi ha votat a favor El ple de l'Ajuntament de Sallent (Bages) acaba d'aprovar la moció de suport a la consulta per la independència. Així ho ha anunciat la plataforma Sallent Decideix, impulsora de la consulta al municipi. Segons aquesta plataforma, la moció prosperarà gràcies al suport dels grups municipals de CiU, ERC, CUP i ICV, partits als quals se'ls demanarà que facin campanya a favor de la consulta. Precisament, aquest diumenge, Sallent Decideix ha convocat tots els veïns del poble a participar en la gravació d'un vídeo promocional de la consulta. L'objectiu d'aquest col·lectiu és omplir de gent les places de Sallent per a demostrar la unitat dels ciutadans en l'exercici del dret a decidir.

Avui: Suport unànim de l'ajuntament de Sallent a la consulta del 13-D

La sentència del TC contra l'Estatut podria ajornar-se ara fins a després de les eleccions catalanes

La presidenta del Tribunal Constitucional espanyol (TC), María Emilia Casas, s'està plantejant la possibilitat d'ajornar la publicació de la sentència contra l'Estatut de Catalunya a després de les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per a la tardor de l'any vinent. Així ho augura La Vanguardia, just l'endemà que El País filtrés que la majoria de magistrats que conformen l'organ s'oposessin a una sentència favorable al text.

Casas compta amb l'aprovació del govern espanyol per mirar de reconduir les opinions contràries a l'Estatut de la majoria de magistrats en un termini màxim de tres setmanes. Si no se'n surt, com és previsible, el debat quedarà congelat fins d'ací a un any, perquè la sentència no interfereixi en les eleccions catalanes.

Avui: CiU, ERC i ICV deslegitimen la intervenció del Constitucional sobre l'Estatut

Vicent Sanchis: Se’ls en fot, la Constitució

Laporta diu que pensa seguir 'lluitant' per l'Estat català malgrat les pressions

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat que no pensa cedir a les 'pressions' i que seguirà 'lluitant' a favor d'una 'nació catalana organitzada en un Estat propi'. Ho ha dit després de rebre el premi Lluís Companys d'ERC de mans del president del partit, Joan Puigcercós. En la seva intervenció, Laporta ha dit que no pensa optar per la 'comoditat del silenci' perquè estaria contribuint a 'aigualir la identitat nacional' catalana. També han rebut el premi Lluís Companys Joan Solà, Mossèn Josep Bigordà i la Fundació Carulla.

Laporta: "Sueño con una Catalunya organizada en un Estado propio" (LaVanguardia)

L'esquerra independentista basca advoca 'sense reserves' per un procés polític 'pacífic i democràtic'

Una nodrida representació de més d'un centenar de personalitats de l'esquerra independentista basca -des d'electes a expresos, advocats, professors i militants històrics- ha escenificat avui l'aposta 'sense reserves' del conjunt del moviment per 'un procés polític pacífic i democràtic'. La proposta es basa en l'assumpció dels sis principis del senador nord-americà Gerge Mitchell que van establir les bases de la negociació que va desencallar el conflicte al nord d'Irlanda.

'El procés democràtic ha de desenvolupar-se en absència total de violència i sense ingerències, mitjançant la utilització de vies i mitjans exlusivament polítics i democràtics', afirma el manifest presentat, que també reconeix que 's'ha prolongat molt més del que ningú hagués desitjat la situació de violència i enfrontament armat, amb els costos humans i polítics que tots i totes coneixem. És la nostra prioritat superar aquest escenari.'

El manifest, presentat a a Altsasu -el municipi on va néixer Herri Batasuna el 1978-, considera que paral·lelament al procés democràtic 's'ha d'establir un procés de negociació entre ETA i l'Estat espanyol que es fonamenti en la desmilitarització del país, alliberació de presos polítics bascos, el retorn a casa dels exiliats i exiliades i un tractament just i equitatiu al conjunt de víctimes del conflicte.'

VilaWeb: L'esquerra independentista basca defensa un procés polític 'pacífic i democràtic'

Avui: Otegi intervé en un vídeo que es projecta en una conferència per la pau a Venècia

Espanya té por de jugar contra Catalunya

El Consell Superior d'Esports (CSE) espanyol se n'ha sortit amb la seva. Tot i que ha sonat l'himne espanyol per megafonia, finalment les seleccions estatals de futvolei masculí i femení no s'han presentat al I Open Internacional de Futvolei de Catalunya, a Coma-ruga, i han evitat així els enfrontaments Catalunya-Espanya que s'hi havien de disputar. D'aquesta manera, la selecció catalana ha passat directament a quarts de final en ambdues categories.

És la primera vegada que la selecció catalana debutava en una competició internacional, després que l’Associació Catalana de Futvolei hagi estat reconeguda per la Federació Internacional de Futvolei i hagi passat a ser membre de ple dret.

El futvolei va néixer el 1965 al carrer Bolívar de Copacabana (Rio de Janeiro, Brasil) per eludir la prohibició de la policia a jugar a futbol a la platja. Es tracta d'un esport col·lectiu que enfronta dos equips de dos o quatre jugadors en una pista de sorra de 18x9 metres. El partit el guanya el millor de 3 sets de 18 punts cadascun.

Avui: Espanya no es presenta al partit de futvòlei contra Catalunya

El síndic vigilarà d'ofici el procés de descontaminació de l'embassament de Flix

Quan encara no fa dos mesos de la publicació del seu informe sobre la gestió de la fuita de partícules radioactives de la central nuclear d'Ascó, ahir es va fer públic que el síndic de greuges també actuarà d'ofici per vigilar el procés de descontaminació del pantà de Flix. Així, Rafel Ribó va comunicar aquest dimarts a l'Ajuntament flixenc que ha obert una actuació d'ofici per fer un seguiment de la retirada dels sediments contaminats que s'acumulen a l'embassament, a partir de les informacions aparegudes en la premsa. Segons l'Ajuntament, el síndic ha tingut en compte les notícies sobre l'adjudicació i el retard en l'inici de les obres, les informacions sobre els canvis en el projecte, els treballs previs i l'ajornament de les obres sense cap data concreta. De fet, Ribó hauria demanat al consistori informació sobre les fases del projecte i el calendari previst, una demanda que també hauria fet arribar al Departament de Medi Ambient. Per la seua banda, l'Ajuntament ha valorat molt positivament l'actuació d'ofici del síndic, ja que considera que pot ajudar a accelerar l'execució dels treballs de descontaminació. Així, el consistori ha volgut remarcar que la realització de les obres va ser presentada com un revulsiu per al poble de Flix, tenint en compte la greu situació laboral que passa el municipi. A més, l'Ajuntament fa dies que espera dia i hora per reunir-se amb la directora general d'Aigües.