lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de novembre, 2007

La "mani" del diumenge a La Fatarella ja té repercusions, 2 dies abans de celebrar-se !!!

Lluís Salvadó (ERC), delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, promet posar 'el fre de mà' a l'energia eòlica a la Terra Alta. Esquerra Republicana de Catalunya no autoritzarà ni defensarà nous projectes de parcs eòlics a la Terra Alta allà on disposi de capacitat de decisió. Pel que fa als projectes en avançat estat de tramitació, els alcaldes i regidors republicans a la Fatarella, Bot, Corbera d'Ebre i Gandesa estudiaran la seva possible reversibilitat. Per al secretari d'organització d'ERC a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, l'acord «posa el fre de mà a l'energia eòlica». Alcaldes i regidors municipals d'ERC a la Terra Alta es van reunir ahir a la tarda al restaurant Piqué de Gandesa per formalitzar un acord sobre la implantació eòlica definit de «pas històric a la comarca».

Els republicans diuen no a la massificació eòlica, «a l'autorització de la Generalitat de 12 centrals a la Terra Alta, que suposen un polígon eòlic amb 150 aerogeneradors i una línia d'evacuació elèctrica». Ara bé, ERC és conscient que en la gran majoria de casos els projectes ja han superat pràcticament tota la tramitació administrativa. «El marge de maniobra és molt estret perquè hem de gestionar l'herència deixada pels alcaldes de CiU i Upta-PSC», lamentava Salvadó.

El líder republicà va posar com a exemple d'aquesta herència l'estat dels projectes eòlics promoguts per Copcisa a la Fatarella i Corbera, els dos municipis avui amb alcaldes republicans. «Els anteriors governs municipals van signar convenis amb la promotora i van cobrar una part molt important de la llicència. Aquesta no està donada però està lligada al conveni», certificà.

Pel que fa a les centrals de Bot i Gandesa, on ERC forma part del govern municipal, s'analitzarà minuciosament l'estat de tramitació. «Allà on estigui tot dat i beneït no cometrem cap il·legalitat, però allà on el projecte sigui reversible i es pugui aturar, ho farem», anuncià la diputada , Marta Cid. «Posem el fre de mà a l'energia eòlica», sentencià Salvadó.

ERC, a més, assumeix que, en la mesura de les seves possibilitats, no autoritzarà ni defensarà nous projectes a la Terra Alta. A més, reclama al Consell Comarcal l'elaboració d'un estudi sobre l'impacte socioeconòmic de les centrals autoritzades, la redacció urgent de la Carta del Paisatge de la Terra Alta o la protecció dels espais històrics de la batalla de l'Ebre.

-Podria semblar tot una maniobra per desmobilitzar la manifestació, però, si ho és, no picarem l'esquer. Diumenge tots a La Fatarella !!!

López Tena carrega contra "la Jihad hispànica"

pel veto a declarar en català

Alfons López Tena afirma en una article que publica el diari Público que "la negativa d'un jutge de l'Audiència Nacional a la declaració en català per ciutadans de l'Estat espanyol, aupada per la Jihad hispànica, vulnera la legislació espanyola, l'article 9 del Tractat publicat en el BOE el 15 de setembre de 2001, pel qual l'Estat es va comprometre a assegurar que els òrgans jurisdiccionals, a petició d'una de les parts, portin el procediment en les llengües regionals o minoritàries, a garantir a l'acusat el dret a expressar-se en la seva llengua regional o minoritària ".

López Tena també incideix en que si es rebutja com a prova oral una declaració en català, també s'atempta contra la legislació. "La llei dóna igual: quan un estranger usa la seva llengua en un jutjat, es traduïxen les actuacions per a evitar la seva indifensió", sentencia Alfons López Tena.

Bruce Springsteen actuarà al Camp Nou el 19 de juliol

Fins ara només s'havia confirmat que la gira passaria per Madrid i Barakaldo, ciutats per a les quals ja s'han venut les entrades en quatre i dues hores, respectivament.

Així doncs, la E Street Band i Springsteen passaran finalment per Catalunya a presentar el seu últim treball, Magic.

Bruce Springsteen - Magic

Carod recorda que membres d'ETA declaren en basc i lamenta que els catalans tinguin "menys drets"

A Jaume Roura i Enric Stern no els van deixar expressar-se en català Carod-Rovira 221107 CATr El vicepresident del Govern i president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va lamentar aquest dijous que els joves catalans acusats d'haver cremat fotos dels Reis tinguessin 'menys drets' en el seu judici que presumptes terroristes que poden 'expressar-se en la seva llengua'. Carod ho ha dit després que els joves catalans acusats de cremar fotos del Rei, Jaume Roura i Enric Stern, declaressin davant de l'Audiència Nacional i el magistrat no els deixés expressar-se en català. Carod ha recordat que el Departament de Justícia ja s'ha adreçat al president d'aquesta institució per demanar-li que es respecti el dret dels acusats d'expressar-se en català.

Per Carod, 'el Govern ha fet el que havia de fer', però ha afegit que 'ara estaria bé que ho fes també el Consell General del Poder Judicial'. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha lamentat que 'uns ciutadans normals com els que veiem pel carrer tenen menys drets que presumptes terroristes de l'organització ETA, que a Madrid declaren en basc'.

Per això, ha preguntat al poder judicial 'què vol que pensi la majoria de la societat catalana quan veuen que uns joves catalans van a Madrid i no poden expressar-se en un judici sigui del tema que sigui', quan 'veuen que presumptes terroristes s'expressen en la seva' llengua, 'o en basc' o en 'àrab' en els judicis a islamistes. Carod ha lamentat que 'a Madrid tot és possible, tot és possible excepte el català'.

Entrevista sencera

Ha mort un home bo !!!

Paco Candel, veu dels immigrants a Catalunya Paco Candel 231107 CATr Nascut el 1925 a Casas Altas, al País Valencià, Paco Candel es va traslladar de molt petit a Barcelona amb la seva família. A l'arribar a la capital catalana els Candel van viure a les barraques de Montjuïc, fet que va marcar tota la seva trajectòria vital i professional. Candel ha actuat com a portaveu dels primers immigrants que van arribar a Catalunya i en la seva obra s'ha fet ressò dels seus problemes en llibres com Donde la ciudad cambia su nombre (1957), Els altres catalans (1964) o Parlem-ne (1967).

El 1977 va ser elegit senador de Barcelona dins de la coalició Entesa dels Catalans, i fruit d'aquesta experiència va publicar Un charnego en el senado (1979).

Candel, que va rebre la medalla d'or de la Generalitat, ha col·laborat també en diferents mitjans impresos com Tele-exprés, Serra d'Or i el diari Avui.

Viquipèdia: Paco Candel