lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de maig, 2008

La PDE crida a la mobilització diumenge per aturar 'la canonada'

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va reiterar ahir que el Govern 'ha exagerat la sequera' per tirar endavant la interconnexió de xarxes. Consideren que l'única via que queda per aturar la canonada és la mobilització ciutadana i per això fan una crida a la màxima participació en la manifestació d'Amposta, aquest diumenge.

Per a la Plataforma, l'espoli a les Terres de l'Ebre comença demà dijous, amb l'aprovació que ha de fer el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) de la portada d'aigua de l'Ebre amb vaixells fins a Barcelona. En aquest sentit, el moviment preveu una nova mobilització demà a la seu del CAT, en el moment en què l'organisme doni llum verda de forma oficial a aquesta mesura.

Amb tot, el principal cavall de batalla de la PDE és la interconnexió de xarxes, «un transvasament que n'obrirà la porta a d'altres», segons apuntà el portaveu, Manolo Tomàs. Des del moviment s'ha denunciat de forma reiterada que el Govern estava generant una «alarma excessiva» amb la sequera per tal de justificar la interconnexió. Un fet que ha quedat demostrat, segons Tomàs, amb les darreres pluges.

Per al portaveu, el Govern s'ha plegat als interessos d'Aigües de Barcelona (Agbar) i «les Terres de l'Ebre estem sent la moneda de canvi». Així, el moviment social considera que «només una resposta clara i contundent» del territori podria aturar la canonada.

Més de 150 entitats adherides

La manifestació de diumenge a Amposta sortirà a les 12 del migdia del pavelló firal. Passarà per davant dels Serveis Territorials de Medi Ambient i recorrerà part de la ciutat fins arribar a la plaça del mercat, on es llegirà el manifest. A la mobilització s'hi han adherit més de 150 entitats i s'espera la presència també de ciutadans d'Aragó,Tarragona i Barcelona.

VilaWeb/ElPunt: La PDE prepara la manifestació amb més actes

VilaWeb/ElPunt: Un total de 27 entitats de l'Ebre signen un manifest contra el transvasament

La PDE titlla el tripartit de «corsari» al servei d'Agbar

«L'inici de l'operació per portar aigua en vaixell a Barcelona ens ha recordat les incursions dels pirates i corsaris a la costa de l'Ebre», va assenyalar ahir el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs. Amb tot, Tomàs va precisar que en aquesta ocasió els corsaris no són pirates al servei d'un país, sinó «el tripartit al servei de les empreses i les entitats financeres que volen construir la canonada». «El govern ha perdut els papers i la credibilitat, ja que està participant en l'espoli de les Terres de l'Ebre, ha creat una alarma injustificada per la sequera i ha manipulat la gent de Barcelona», va dir. Segons Tomàs, el decret de sequera ha quedat «clarament superat» per les últimes pluges, però la Generalitat necessita «una excusa per entregar 200 milions d'euros a un grup d'empreses liderat per Aigües de Barcelona». El portaveu va lamentar que l'Ebre torne a ser «la moneda de canvi, igual que en l'època del PP i CiU», i va acusar el tripartit de voler fer «un transvasament de diners públics a empreses privades, per condonar els deutes electorals o polítics».

El govern mantindrà la prohibició d'omplir piscines per garantir l'arribada de més aigua de Tarragona

Graset 140508 CATr El govern estudia reformar el Decret de Sequera per a adaptar-lo a la situació d'Excepcionalitat després de les pluges d'aquests dies, però mantenint les restriccions en usos diversos de l'aigua. Una de les restriccions que es mantindria seria la prohibició d'omplir piscines. ara Si, ara No! CATr El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que "té poc sentit aixecar determinades mesures quan, si no plou, s'hauran de tornar a posar en marxa d'aquí a tres setmanes". Montilla considera que mantenir certes restriccions no és més que "aplicar el sentit comú" i ha assegurat que el govern prendrà una decisió ferma al respecte en la seva reunió del dimarts 20 de maig dimarts i que a hores d'ara la Conselleria està "reestudiant" el Decret de Sequera.

Tarragona tanca l'aixeta

Ballesteros 140508 CATr

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha ordenat que els vaixells que porten aigua cap a Barcelona deixin d'omplir-se amb aigua dels pous del Camp de Tarragona. L'alcalde ha pres aquesta decisió arran de la previsió que aquest divendres es passi de la fase d'excepcionalitat 2 a la 1 del decret de sequera.

Aquest dijous hi ha una reunió entre el Consorci d'Aigües de Tarragona i l'ACA per aprovar que els vaixells es puguin omplir també amb aigua del minitransvasament de l'Ebre.

Ballesteros considera que l'esforç hídric que fa Tarragona no ha de servir "per omplir les piscines" de Barcelona i afegeix que l'aigua dels pous només s'ha d'utilitzar en situació d'extrema sequera.

-Ballesteros: Chapeau !!!

VilaWeb/ElPunt: «Sortim de l'UCI però continuem a l'hospital»

VilaWeb/ElPunt: El sistema Ter-Llobregat ha recollit de la pluja d'un dia l'aigua que porten 315 vaixells

Jaume Reixach: El “full de puta”

El delegat de La Vanguardia a Madrid, Enric Juliana –exercint, aparentment, d’oracle del president José Luis Rodríguez Zapatero-, ha descrit amb precisió el “full de ruta” que, segons el cronista del diari dels Godó, ens espera als catalans en els pròxims mesos. En síntesi:

1. El congrés d’Esquerra Republicana del mes que ve acabarà com el “rosari de l’aurora”, el partit del triangle es radicalitzarà i decidirà trencar el pacte de Govern a la Generalitat.

2. Això provocarà la celebració d’eleccions anticipades a Catalunya, abans d’acabar l’any.

3. Convergència i Unió guanyarà clarament les eleccions autonòmiques anticipades i tornarà, “sola o en coalició”, a governar la Generalitat.

4. El president José Montilla té les setmanes comptades i que s’hi posi fulles. El president José Luis Rodríguez ho ha decidit i ha decidit explicar la bona nova als catalans a través del cronista madrileny de La Vanguardia. La raó suprema de tot plegat: ZP vol que el pròxim congrés del PSOE sigui una bassa d’oli i vol gaudir d’una legislatura tranquil·la amb el suport estable de CiU a Madrid.

Si aquest és, realment, el “full de ruta” que José Luis Rodríguez Zapatero ens ha preparat als catalans, haig de dir-li (amb permís d’Esquerra Republicana) que s’equivoca d'any, de gent i de país. Senzillament, no volem que passi, no deixarem que passi i no passarà.

Per contra, si aquest és el desig obsessiu de La Vanguardia i, freudianament, gosen posar-lo en boca del president Rodríguez Zapatero, aleshores el “full de ruta” es converteix en un “full de puta”. Cal ser un gran hipòcrita i un grandíssim traïdor per anar a cercar a Madrid suports per desestabilitzar i enderrocar el Govern legítim de la Generalitat de Catalunya. Si La Vanguardia encapçala una conspiració política per carregar-se el president Montilla i col·locar, amb el suposat suport de ZP, Artur Mas a la presidència de la Generalitat que els Godó siguin valents, donin la cara i ho exposin en públic. No passa res: això és una democràcia, aquí tots ens coneixem des de fa molts anys i tothom és ben lliure de fer el ximple.

(Per cert, Juliana: Què ha dit el ministre d’Agricultura francès, Michel Barnier, sobre el transvasament del Roine?)

eldebat.cat

lo carrer del riu fa 1 any !!!

La Marilyn, un dels nostres ídols, amb el seu Happy Birthday to you.

lo primer post: MIRAVET SE LA JUGA

lo primer audio: FELICITATS ESQUERRA DELS MASOS!!!

lo primer video: Lo riu és vida.