lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juliol, 2010

Fumata bianca: Els sis presidents obriran la manifestació en una capçalera d'honor

... si no ho canvien demà !!*!! El lema d'Òmnium Cultural 'Som una nació. Nosaltres decidim' anirà al davant de la manifestació d'aquest dissabte i el president del govern amb la senyera, també. La fórmula que han trobat entitats i partits per aconseguir-ho passa per oferir als 3 presidents de la Generalitat i els 3 del Parlament de Catalunya un lloc d'honor.

Així, Òmnium Cultural i els partits que donen suport a la manifestació contra la sentència de l'Estatut han trobat finalment una solució de consens per la capçalera del 10-J. L'acord suposa que en primer lloc anirà el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' en dos pancartes portades per ciutadans anònims.

Al mig d'aquestes dues pancartes i una mica endarrerits desfilaran els tres presidents de la Generalitat - José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol- i els tres del Parlament de Catalunya -Ernest Benach, Joan Rigol i Heribert Barrera- amb la senyera en horitzontal.

I, finalment, la capçalera es tancarà amb el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' en una pancarta de banda a banda.

Aquesta solució de consens s'ha trobat després d'una llarga reunió i dies de polèmica. De fet, des de l'organització de la manifestació ja han indicat que la decisió no s'ha pres per unanimitat, però que, malgrat tot, “totes les entitats i organitzacions criden a la màxima mobilització”.

I ho farem. Vindrem tots, com l'altra vegada, amb l'estelada !!*!!

Els expresidents criden a manifestar-se 'massivament' per la dignitat de Catalunya

Els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera i Joan Rigol, han fet pública avui una declaració conjunta fent una crida a la ciutadania a participar 'massivament' en la manifestació de dissabte vinent en contra de la retallada del Tribunal Constitucional espanyol (TC). Pujol, Maragall, Barrera i Rigol consideren que 'el nostre país viu un moment difícil', motiu pel qual 'cal que ens respectem i que ens fem respectar'. 'No hem de tenir por', han afirmat solemnement.

Montilla reconeix que la sentència farà crèixer l'independentisme

La sentència del TC ha deixat tocat el federalisme, en demostrar que l'Espanya que hauria d'avançar cap a l'Estat federal no reconeix l'autonomia i la capacitat de decidir dels seus territoris. És en aquest context que la Fundació Catalunya Segle XXI, vinculada al PSC, ha organitzat aquest dimecres uns Diàlegs sobre Federalisme amb el president de la Generalitat, José Montilla. Els diversos ponents, que en aquesta ocasió provenien de Galícia i Madrid per demostrar que encara hi ha federalistes a l'Estat, han analitzat els reptes del moviment després d'una retallada estatutària que posa en dubte la continuïtat del procés federalitzant. El més crític dels participants ha estat Ferran Mascarell, qui ha assegurat que la sentència 'dibuixa una Espanya que no m'interessa, una Espanya uninacional que trobo normal que unes quantes generacions de catalans trobin insuportable i avorrida'. Montilla ha replicat les paraules de Mascarell reconeixent que 'la sentència dels qui defensen la unitat d'Espanya ha fet més independentistes'. El líder del PSC ha reclamat al PSOE una aposta 'més agosarada, més activa, més propositiva' vers la via federal, i ha reconegut que no sap 'perquè el PSOE té por al federalisme'. Ferran Mascarell(PSC):'Si a l'altre costat no hi ha federalitzadors, ens acabarem fent tots independentistes' (VilaWeb)

Benach planteja estudiar la possibilitat de portar la sentència del TC al Tribunal d'Estrasburg

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, considera que no s'ha de descartar portar la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut a un estament més alt com ara el Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg. Benach creu que és 'una via dins els escenaris del futur' que s'hauria d'explorar 'amb rigor'. No obstant això, creu que seria difícil que es pogués impulsar des del Parlament o des de la Generalitat, però que en canvi la societat civil 'segur que sí' ho podria fer. 'S'ha d'analitzar i avaluar', ha conclòs el president.

El Barça dóna suport explícit a la manifestació i Rosell es fa soci de l'Òmnium Cultural

Però no hi ve !!! El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha donat aquest dimecres el suport explícit del club a la manifestació d'aquest dissabte en contra de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut. Rosell ha mantingut una trobada amb la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i ha aprofitat la visita a la seu per fer-se soci de l'entitat. Rosell s'ha mostrat content de tornar a ser soci i ha destacat que el Barça sempre estarà al costat de qualsevol acte institucional com la mobilització de dissabte que, ha dit, està liderada per Òmnium Cultural i amb el suport de la Generalitat i per les institucions del país. Ha assegurat que dóna tot el seu suport personal a la manifestació tot i que no hi assistirà perquè ja tenia concertat el viatge a Sud-àfrica

'Tirem pel dret: independència'

La CUP participarà a la manifestació amb bloc i lema propis L’escriptor Julià de Jòdar i la portaveu nacional de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Aina Barahona, han presentat la seva pròpia convocatòria de manifestació per dissabte amb un bloc i lema propis, però en el marc de la protesta general. El lema de la CUP és 'Tirem pel dret: independència'. La formació de l'esquerra independentista anima el conjunt de la ciutadania a participar en la crida unitària, que 'ha de permetre l'inici d'un procés que condueixi, de forma irreversible i democràtica, a l'emancipació nacional i social del poble català'.

Per a la CUP, la manifestació ha de ser una resposta unitària del poble català a la intervenció del tribunal espanyol, màxima expressió d’un estat que nega als Països Catalans el dret a decidir lliurement el seu futur.

Els contraris al cementiri lluiran el lema «Avui l'Estatut retallat, demà el cementiri nuclear?»

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i el grup intercomarcal Veïns d'Ascó, contrari a la candidatura del municipi riberenc al magatzem temporal centralitzat de residus nuclears, es manifestaran dissabte a Barcelona, en el marc de la manifestació convocada per Òmnium Cultural contra la sentència de l'Estatut, amb el lema propi Avui l'Estatut retallat, demà el cementiri nuclear? Els membres de les dues entitats es concentraran a les cinc de la tarda a l'encreuament del passeig de Gràcia amb la Diagonal, davant de la seu del Deutsche Bank, i fan una crida als ciutadans de les Terres de l'Ebre perquè es mobilitzin a través dels autobusos que s'estan organitzant des dels consells comarcals del territori.

El País Basc es manifestarà en solidaritat amb Catalunya

L'esquerra independentista basca ha convocat, per a dissabte a les 17.30, a Sant Sebastià, una manifestació per a solidaritzar-se amb el poble català i per a reivindicar els drets del País Basc. Preparada per l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i Alternatiba, serà presidida pel lema 'Nazioa gara. Autodeterminazioa'.

Les formacions convocants protesten per la retallada de l'estatut català perpetrada pel Tribunal Constitucional espanyol, reclamen més respecte a la voluntat dels catalans i s'hi solidaritzen plenament. Segons que van explicar ahir en una conferència de premsa, també volen que la marxa de Sant Sebastià sigui un altaveu de les aspiracions nacionals del País Basc.

L'esquerra abertzale, EA i Alternatiba denuncien que les ànsies d'autodeterminació de la societat basca 'no tenen cabuda dins la constitució espanyola' i que l'estat espanyol, governi qui governi, 'no admet de cap manera que els ciutadans bascos decideixin el seu futur'.

Occitans i catalans protestaran junts a Tolosa contra la sentència del TC

Entitats cíviques d'occitans i catalans han convocat pel dissabte una concentració a Tolosa en solidaritat amb la manifestació de Barcelona contra la sentència del Tribunal Constitucional i el dret a decidir dels catalans. El Casal Català de Tolosa i altres entitats, com Cadres Catalans o el Partit Occità, han cridat a concentrar-se a les sis de la tarda davant del consultat d'Espanya a Tolosa.

Els convocants han demanat als ciutadans que portin banderes catalanes i occitanes a la concentració. Amb aquest acte, les entitats volen protestar contra la censura del Tribunal Constitucional i per defensar la dignitat de Catalunya.

La indignació creix als ajuntaments

Les paraules del conseller Joaquim Nadal que assegurava que és “una mica insòlit” i “fora de lloc” que alguns consistoris s'hagin rebel·lat contra la Constitució arran de la sentència contra l'Estatut han caigut en un sac foradat i el municipalisme continua excloent-se de la carta magna seguint l'exemple del Port de la Selva (Alt Empordà). És la resposta del món local “emprenyat”, com pronosticava l'alcalde d'aquesta població.

L'alcalde de Calders es declara 'alliberat' de la Constitució Espanyola i de la 'fidelitat al Rei'

L'alcalde de Calders (Bages), Jaume Perarnau, ha enviat una carta al delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, on argumenta que la sentència de l'Estatut 'l'allibera de la Constitució Espanyola i de la fidelitat al rei'. En una carta, l'alcalde explica que ell va prometre fidelitat a la Constitució, al Rei i a 'l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya, les Corts Generals i referendat pel poble català'. El republicà Jaume Perarnau considera que aquest no és l'Estatut al que ell va prometre fidelitat perquè 'ha estat declarat no legal en una bona part dels seus articles' i per tant, considera que queda 'plena i totalment exonerat' de la seva promesa.

Vic se suma als municipis 'moralment fora' de la Constitució

El ple municipal de l'Ajuntament de Vic (Osona) va aprovar ahir al vespre, entre més punts, una moció d'urgència de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) espanyol sobre l'estatut, que inclïa una esmena de la CUP per la qual 'Vic es declara municipi moralment exclòs de l’àmbit de la constitució espanyola'. La moció va rebre el suport dels grups municipals de CiU, ERC, CUP i ICV. El PSC es va abstenir i PxC hi va votar en contra.

Una plataforma proposa a tots els ajuntaments del Pla de l'Estany que es declarin exclosos de la Constitució espanyola

La plataforma del Pla de l'Estany per a l'Autodeterminació ha fet arribar als 11 municipis de la comarca una moció per tal que els ajuntaments l'aprovin i es declarin 'moralment exclosos de l'àmbit de la Constitució Espanyola'. Seguint l'exemple iniciat dilluns pel Port de la Selva (Alt Empordà), aquesta plataforma proposa als consistoris que convoquin plens extraordinaris durant la setmana vinent per tal d'aprovar aquest text. Aquesta decisió s'ha pres en una sessió extraordinària de l'Assemblea General de la plataforma feta el passat dimarts. Sant Pere de Torelló (Osona) i Tarrés (Garrigues) ja han aprovat mocions d'aquest tipus i està previst que Vilamaniscle ho faci la setmana vinent.

La Universitat de Barcelona cedeix els seus espais per la consulta sobre la independència

El Claustre de la Universitat de Barcelona (UB) ha acordat cedir els seus espais a la consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 10 d'abril a la ciutat de Barcelona. La moció ha estat aprovada per 60 vots a favor, 3 en contra i 7 abstencions i està supeditada a que els òrgans de les facultats corresponents ho acceptin i la col·laboració amb la consulta no suposi cap cost addicional a la UB. La degana de la Facultat d'Economia i Empresa, Elisenda Paluzie, ha intervingut en el debat recordant que les universitats de Lleida i Girona també havien estat seus electorals en les respectives consultes. La UB se suma a les institucions que, com el Barça amb la cessió del Camp Nou, donen suport amb la seva infraestructura a Barcelona Decideix.

L'illot de Perejil és marroquí, segons Google

Mira com s'entretenen a les españes!!! Quan per aquestes dates fa vuit anys el Govern de José María Aznar va ordenar a l'Exèrcit que fes fora de l'illot de Perejil a un grup de soldats del Marroc que l'havien ocupat, ningú podia imaginar que el 2010 els 0,15 quilòmetres quadrats d'aquest tros de roca situat davant de la costa marroquina anés a passar de nou a mans del regne del Marroc, si més no a Internet. És el que ha passat per un error del servei de mapes de Google , que adjudica Perejil, el Peñón de Vélez de la Gomera, el Peñón de Alhucemas i les Islas Chafarinas al Marroc.

Després de tenir coneixement d'aquests errors, el Ministeri espanyol d'Afers Exteriors i de Cooperació ha decidit remetre una carta a la companyia per demanar-li que rectifiqués aquesta informació, ja que es tracta de places de sobirania espanyola totes elles, informa Europa Press.

El País: El islote de Perejil es marroquí, según Google