lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2011

«Serem la veu d'un poble que clama per la independència»

Entre una il·lusió de nit de reis i una certa esperança continguda; amb ànima de vailet que sap que ha fet bé la feina o amb aquella sensació que atorga saber que escullis el número que escollis et tocarà premi. Així s'ha viscut aquest vespre l'acte final de campanya de la Triple Aliança Independentista articulada per ERC-Rcat-CatSí, i comandada per Alfred Bosch.

A Girona, "capital de l'independentisme que és la resistència del feixisme ranci del PP" - com ha definit la cap de llista gironina, Teresa Jordà-, i davant aproximadament un miler de persones, Bosch ha reblat els mantres de campanya amanint-los amb un to pujat d'èpica i salpebrats amb certa trapelleria que sempre es posa bé en campanyes previsibles de resultats com la que es tanca aquesta nit.

Bosch ha reclamat la coalició que encapçala com "l'única força independentista" que es podrà votar diumenge. Altra volta ha tret l'espantall del sofà per evitar que cap sobiranista, desencisat, es quedi a casa diumenge. El partit és important i fan falta reserves. De fet, ha definit la seva candidatura com l'únic "dic de contenció davant la majoria absoluta, absolutíssima i absolutista del PP". Per glossar aquesta idea ha recordat que "CiU amagarà sota la catifa la seva proposta de pacte fiscal", per advertir que ells hi seran per denunciar-ho.

I aquest serà el full de serveis amb què aniran a Madrid. Oriol Junqueras, president d'ERC, ha estat clar, vehement i fins i tot, visceral a l'hora d'explicar-ho. "No anirem a Madrid a negociar res, no anem a Madrid a fer-lo servir, anem a Madrid a fer sentir la veu d'un poble que clama la seva independència, que clama per seu benestar social, aquesta veu serà la llavor de totes de les victòries", ha brandat Junqueras davant una parròquia optimista, esperonada i amb ganes de tancar la porta que es va obrir ara fa gairebé un any.

No juguem amb les coses de menjar

Reflexionem: a votar, ELLOS sempre hi van TODOS !!!

Tremosa: “Espanya mai no ha demanat perdó”

Protesta de l'eurodiputat Ramon Tremosa després que la pressió de socialistes i populars impedís ahir que l'Eurocambra votés una esmena de CiU, ERC i ICV a favor de l'oficialitat del català. Davant d'una setantena d'europarlamentaris d'arreu dels Vint-i-set, després de demanar la paraula a la comissió d'Exteriors, Tremosa va advertir que la prohibició d'aquesta votació “dóna arguments i motius racionals creixents als que clamen per la independència de Catalunya”.

Tremosa va aprofitar per denunciar que “a Espanya mai ningú no ha demanat mai perdó pels segles de discriminació i prohibició del català ni pels milers de catalans assassinats, torturats i forçats a exiliar-se durant segles”. I ho va comparar amb Alemanya, que “és l'estat més fort d'Europa no per les seves exportacions o competitivitat, sinó perquè, amb més decisió i veritat, s'ha enfrontat als pitjors capítols del seu passat”.

Els eurodiputats Raimon Obiols i Maria Badia van carregar contra l'esmena de CiU, ERC i ICV-EUiA i van considerar que respon a “actituds electoralistes i partidistes”. Obiols, que no va voler fer declaracions, va defensar en el seu bloc que els socialistes sempre han votat a favor de l'oficialitat del català, tot i que el 30 de juny al Congrés hi van votar en contra.

Milers d'estudiants es manifesten pel centre de Barcelona

Uns 10.000 universitaris, segons la Guàrdia Urbana (ja us podeu imaginar que eren molts més), s'han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona en contra de les retallades a les universitats públiques. La protesta ha culminat la convocatòria de vaga d'aquest dijous a les facultats.

La capçalera de la manifestació ha estat presidida per una pancarta amb el lema L'educació és el futur. Defensem-la.

Un “blaver” presidirà l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Molt bé! Per vigilar el galliner, posem-hi la rabosa!!! La unitat de la llengua catalana ja té un nou mur al qual fer front. El perill arriba ara de les terres del sud dels Països Catalans. El ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha escollit president per 12 vots a favor, 5 en contra i 3 en blanc el catedràtic d'Història Medieval i membre de la secessionista Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), Ramon Ferrer.

El nou màxim dirigent ha obtingut el suport majoritari dels acadèmics enfront a la candidatura de Manuel Pérez Saldanya, de tall més "unionista" i vinculada al món universitari.

Autoritzada la marxa falangista al Valle de los Caídos

Ja ha començat la festa! Si és que ho porten a l'ADN!!! El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) permetrà finalment la marxa falangista al Valle de los Caídos la nit de dissabte a diumenge, tot i emmarcar-se dins de la jornada de reflexió.

L'Associació Hermandad de la Vieja Gloria va comunicar a la Delegació el 21 d'octubre la intenció de celebrar una marxa que s'iniciaria dissabte 19 a dos quarts de deu del vespre i que acabaria diumenge a les 9 del matí.