lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de novembre, 2007

Valladolid 1 - Barça 1

Puyal 011107 El Barça ha pogut empatar a un gol tot i haver anat al darrere des del minut 15 de la primera part, quan un gol de Llorente ha avançat el conjunt castellà. Un recuperat Ronaldinho ha igualat el marcador a tres minuts del descans. tot i les oportunitats per als dos conjunts, el marcador no s'ha mogut durant els segons quaranta-cinc minuts. En un partit que ha començat i s' ha acabat com una cercavila i que s' ha disputat amb un fred glacial, el Barça ha guanyat un punt a Valladolid. O potser seria més correcte dir que Valdés li ha donat un punt a un congelat Barça després de veure la saludable notícia que Ronaldinho torna a córrer. No només pel gol sinó perquè ha transmès sensacions que semblaven enterrades des de fa molts mesos. Fora del Camp Nou, l'equip de Rijkaard no acaba de carburar --6 punts de 15 possibles és un pobre balanç-- i encara té sort que Valdés no es despista mai. Però ja té el Madrid a quatre punts.

Catalunya ha guanyat Xile 5 a 1

La selecció catalana d'hoquei patins ha guanyat la xilena per 5 gols a 1. Aquesta nit juga contra el Brasil (11:45 h, 33) Catalunya ha derrotat àmpliament Xile (5-1) i possiblement se la torni a trobar la pròxima matinada a les semifinals de la Copa Amèrica d’hoquei patins. Perquè això passi, la selecció catalana en té prou amb un empat en el partit que ha de disputar aquesta nit (23.45h, en directe al 33) contra el Brasil, cosa que li assegurarà el primer lloc del grup i així evitarà l’enfrontament amb l’Argentina, tercera.

-Després de 5 victòries de la selecció nacional d'hoquei patins, encara és hora que El Periódico i La Vanguàrdia li dediquin ni un sol titular. Amb amics així, no calen enemics!

'Ja n'hi ha prou'

Després d'anys de tramitació, la societat Aerta ha iniciat les obres de construcció de la línia eòlica d'alta tensió a l'altiplà de la Terra Alta. La infraestructura haurà d'evacuar l'energia eòlica produïda a una desena de parcs.

Precisament a Gandesa es concentrarà diumenge la Plataforma en defensa de la Terra Alta per organitzar un acte reivindicatiu de penjada de pancartes i cartells per alguns pobles de la comarca. El punt de trobada és la plaça de l'Ajuntament, a les 10.00 hores.

El portaveu del col·lectiu, Xavi Fortunyo, denunciava ahir «l'impacte paisatgístic dels aerogeneradors i l'espoli dels recursos que pateix la comarca i, en general, les Terres de l'Ebre». En aquest sentit, durant l'acte, la plataforma informarà de l'assemblea de Plataformes de les Terres de l'Ebre convocada el dia 1 de desembre a Tortosa sota el lema 'Ja n'hi ha prou'.

L'impacte paisatgístic de la concentració eòlica fou un dels aspectes que van tractar els alcaldes de la Terra Alta reunits la setmana passada. Una de les conclusions de la reunió fou la petició per tal que s'instal·li al futur polígon de les Camposines una planta d'assemblatge dels aerogeneradors previstos a la comarca. Per al president del Consell de la Terra Alta i alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí, la petició «s'ha d'entendre com una mesura compensatòria per l'impacte que rebrem i que ens ha d'atorgar llocs de treball qualificats». Els alcaldes també es van comprometre, segons Martí, «a permetre una potència de 50 MW de mitjana a cada municipi».

Mesclat - Crema Catalana

El grup Mesclat, format entre d'altres pel cantant Titot, traurà en les properes setmanes un nou disc titulat 'Cròniques colonials'. De moment, però, els fans de Mesclat ja podem escoltar el primer videoclip del disc, Crema Catalana, perquè en Titot l'ha penjat al seu bloc. En el vídeo, cada component del grup actua amb un capgròs que els caricaturitza. 'Cròniques colonials' és el tercer àlbum de Mesclat, després dels èxits de 'Mesclat' i 'Manilla', i de cançons com 'Com goses' o 'Torna Serrallonga'.

A més de Titot, Mesclat l'integren Joan Reig, bateria d'Els Pets, Carles Belda, acordionista de Pomada, i David Rosell, cantant de Dept, entre d'altres artistes.

Denuncien sis grans empreses per no etiquetar en català

La Plataforma per la Llengua ha denunciat sis grans empreses (Bayer, Cobega, Lidl, Nutrexpa, Danone i

Durex) perquè no etiqueten els seus productes en català. Segons aquesta entitat, aquesta vulneració d’un dret estatutari reconegut és especialment greu si es té en compte que les mateixes empreses sí que etiqueten en les diferents llengües oficials a les

altres comunitats lingüístiques de la UE amb un nombre similar o inferior de parlants que la comunitat catalana.

“No hi ha dins el context de la Unió Europea, ni dins el marc de països desenvolupats democràtics, una sola comunitat lingüística i de consumidors amb tants parlants com la catalana en què aquestes empreses no hi etiquetin. El nostre és, doncs, un tractament diferenciat”, denuncia la Plataforma per la Llengua. Danone, per exemple, etiqueta a Finlàndia en finès, suec (que són les llengües oficials) i anglès. S’ha de tenir en compte que a Finlàndia poden parlar el finès com a molt cinc milions de persones, mentre que de catalanoparlants n’hi ha més de set milions.

El Madriz goleja el València (1-5)

"Per a ofrenar noves glòries a Egspaña" el València es deixa golejar pel Madriz des del primer minut.

El Madriz ha apallissat (1-5) sense cap problema una caricatura de València a Mestalla, en un partit en què abans que es complís el primer minut de joc ja dominava al marcador l'equip de l'alemany Bernd Schuster.

La vergonya ha estat tan gran que molts aficionats del València han abandonat l'estadi amb el tercer gol de l'equip madridista abans de complir-se la mitja hora de partit i, a falta de 20 minuts per finalitzar el matx, la desfilada de seguidors ha estat tan massiva que gairebé no quedaba públic a les llotges davant el que succeïa al camp.