lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de febrer, 2010

ERC farà un últim intent aquesta setmana amb la Llei electoral demanant 'sentit de país' a CiU

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha anunciat aquest dilluns que el seu grup farà un últim intent aquesta setmana per impulsar la Llei electoral aquesta legislatura i apel·larà a la 'sensatesa, sentit país i sentit comú' de CiU perquè treballi sobre el model dels experts, que, segons Ridao, és el 'comú denominador' sobre el qual es pot arribar a un acord. El republicà ha indicat que demanaran a la federació que no faci demagògia, perquè el sistema dels experts, segons ell, garanteix una gran proporcionalitat i ponderació territorial. 'Lamentem moltíssim que CiU hagi actuat finalment amb un excés de càlcul partidista', ha dit el també portaveu d'ERC al Congrés després de l'executiva del partit. Els partits van tancar divendres la ponència parlamentària sense acord per part de PP i CiU.

El Cabril: en pau descansen?

Vista panoràmica del cementiri nuclear del Cabril, a Córdova, especialitzat en residus de mitja, baixa i molt baixa intensitat. És a 45 kilòmetres del poble més proper. Aquí, ens el volen posar als morros!!! "El tráiler es desplaça lentament a través de les sinuoses corbes de la serra de Albarrana, en la província de Còrdova. Tots els ajuntaments de les poblacions per on passarà el carregament han estat prèviament advertits; igual que el Consell de Seguretat Nuclear, els ministeris involucrats, la Guàrdia Civil i Protecció Civil. No obstant això, els veïns de la regió, habituats a la seva presència, presten poca atenció als símbols que lluïx el remolc hermèticament tancat; al costat del característic ‘trébol’ negre sobre fons groc (representa en realitat un àtom envoltat de tres llamps), un cartell resa: «Materials radioactius de baixa activitat específica». Uns 240 camions procedents d'un dels nou reactors nuclears que hi ha en l'Estat fan cada any aquest mateix recorregut, que culmina en les instal·lacions del Cabril, propietat de la pública Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa). La primera pedra es va posar en 1986 i sis anys després començava a funcionar l'únic cementiri de materials radioactius que existeix en l'actualitat a Espanya. En Hornachuelos, que és el municipi més proper al Cabril –a 45 quilòmetres–, del que es queixen no és de la inseguretat, sinó que la injecció econòmica no s'hagi notat. Argumenten que la població ha baixat de 17.000 a 14.000 habitants i que només un percentatge molt baix dels empleats en la planta prové de les localitats properes. Enresa, per la seva banda, dóna altra dada: 77 milions d'euros invertits en la regió, cinc d'ells destinats a la millora de carreteres...." XLSemanal.finanzas.com: EL CABRIL, CÓRDOBA. Bienvenidos al único cementerio nuclear de España

L'equip d'Osona Decideix explicarà el procés de les consultes a Euskadi

L'equip coordinador de la Plataforma Osona Decideix, amb Alfons López Tena, Marçal Orri i Jordi Anento, es desplaçarà aquest divendres a Euskadi per explicar l'experiència de les consultes sobre la independència celebrades al Principat. La conferència, organitzada per EGI, les joventuts del PNB, donarà el tret de sortida a un seguit de col·loquis que, sota el lema 'Euskal Estatua Eraikitzen' (Construint l'Estat basc) comptarà amb la participació d'experts de diversos països per explicar els beneficis que tindria un estat basc independent i sobirà al sí de la Unió Europea.

eMaragall posa el càrrec a disposició de Montilla, que no accepta la dimissió

eMaragall 150210 VW

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha rebutjat aquest dilluns a la tarda la dimissió del conseller d'Educació, eMaragall, que ha posat el seu càrrec a disposició després de "rectificar" les seves afirmacions polèmica d'aquests últims dies. Montilla s'ha reunit durant prop d'una hora amb el conseller eMaragall al Palau de la Generalitat, per tancar la polèmica oberta a les files socialistes, després que aquest últim afirmés recentment que els ciutadans estan "fatigats" del tripartit.

Després de la reunió, i en declaracions als periodistes, eMaragall ha rectificat dues de les crítiques que va fer al tripartit durant els últims dies: que el govern provoqui "fatiga" i que els tres socis del govern no comparteixen un mateix "projecte de país". La reunió entre Montilla i eMaragall s'ha produït després de la comissió executiva del PSC, celebrada al matí, en la qual els dirigents de la formació han intentat fer pinya a partir de la intervenció conciliadora d'eMaragall i del conseller d'Economia, Antoni Castells.

eMaragall ha lamentat la situació generada a partir de la "literalitat" d'algunes de les seves expressions, ha declarat que en cap cas no ha volgut perjudicar un govern del que forma part i que presenta un balanç de gestió sense parió amb els precedents. "No tinc cap problema a modificar, rectificar la forma d'aquella expressió, que segurament era incorrecta", ha afirmat eMaragall que, no obstant això, ha insistit a mantenir la seva reflexió de fons perquè continua semblant-li "necessària".

Avui: ERC i ICV insten els socialistes a evitar polèmiques estèrils i centrar-se en el govern

L'esquerra abertzale tanca el debat intern refusant la violència

L'esquerra independentista basca ha donat per tancat el debat intern i ha plasmat totes les conclusions en un document en què aposta per unir forces i fer 'ús de vies i mitjans exclusivament polítics i democràtics' per desenvolupar 'un procés democràtic en absència total de violència i sense ingerències'.

En un comunicat, informa que aquest cap de setmana han fet assemblees territorial a Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra, que han ratificat el document 'Euskal Herria dempeus', que recull les conclusions del debat intern.

El document sencer es publicarà demà, però l'esquerra independentista basca ja ha explicat que les línies bàsiques se centren en fer front a un 'canvi polític per mitjà exclusivament de la lluita de masses, institucional i política'.

També diu que només els mitjans polítics i democràtics 'fan possible la necessària activació popular i la unitat d'acció de les forces democràtiques i progressistes del país'.

Ezker Abertzalea: La Izquierda Abertzale ha concluído su proceso de debate

Unió recorda que Carod i Carretero van ser cessats quan van criticar Zapatero

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha carregat contra l'actitud del president de la Generalitat pel que fa a les crítiques al tripartit del conseller d'Educació. Pelegrí ha reclamat mesures contra eMaragall, tot recordant que quan Carod i Carretero van atacar el govern de Zapatero sí van ser cessats. 'Resulta que el senyor eMaragall critica el president Montilla per la seva incapacitat per crear un projecte de país i aquí no passa res', ha remarcat Pelegrí després que l'executiva socialista no hagi reprovat el conseller. Pel secretari general d'Unió aquesta tolerància amb eMaragall posa en dubte la independència dels socialistes catalans respecte el PSOE, qui segons Pelegrí 's'ha menjat el PSC'.