lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juny, 2009

Puigcercós troba 'pervers' el finançament que proposa Zapatero

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que el 'model de finançament que posa Madrid sobre la taula és un vestit a mida per a cada comunitat' i l'ha qualificat de 'pervers' perquè 'provoca que Catalunya sempre hi surti perdent'. Davant d'aquesta situació, Puigcercós ha dit que 'Esquerra treballa perquè finalment hi hagi un model transparent, que respecti l'equitat i on Catalunya tingui l'índex 105 sobre 100', i ha afegit que 'treballarem perquè no hi hagi aquest vestit a mida on el cafè per tothom acaba sent descafeïnat per a Catalunya i a Andalusia sempre és amb llet i sucre, un fet que és inacceptable'. El republicà també ha demanat a CiU que eviti la 'temptació' de negociar directament amb Madrid 'com ja va fer amb l'Estatut'.

Puigcercós també ha recordat que 'l'estratègia de Zapatero és divideix i venceràs' motiu pel qual ha reiterat que no es pot negociar bilateralment com a partit.

ERC creu del tot oportú impulsar ara la nova llei electoral, tenint en compte els alts índex d'abstenció

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha lamentat l'actitud obstruccionista de CiU i del PSC respecte la nova llei electoral catalana. Creu que és totalment legítim que el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, fes arribar la setmana passada un primer articulat del text a tots els grups parlamentaris perquè aprovin la nova llei abans que s'acabi la legislatura. 'Ens queixem que la gent no va a votar, però és que això passa, entre d'altres coses, perquè no complim els nostres compromisos i amb el nostre propi programa', ha reblat. A les europees del 7 de juny, el 62,46% dels catalans no va anar a votar.

Avui: Xoc entre el PSC i ERC per la llei electoral

Montilla corrobora Castells i assegura que el govern espanyol s'ha mogut però "encara no és suficient"

José Montilla 220609 RAC1

El president de la Generalitat, José Montilla, ha corroborat el missatge que la setmana passada va enviar el conseller d'Economia, Antoni Castells, sobre la negociació del fiançament assegurant que "el govern espanyol s'ha mogut però encara no és suficient". A més, ha remarcat que "no es pot endarrerir el tema més enllà del juliol" tot i que ha tret importància al termini fixat per José Luis Rodríguez Zapatero del 15 de juliol.

En una entrevista a RAC 1, Montilla ha dit que l'important no són les dates sinó aconseguir un bon acord i ha tornat a rebutjar parlar de xifres. El president català ha reiterat que no es pot "negociar indefinidament" i ha assegurat que, si l'acord no arriba abans del mes d'agost, "caldrà girar full".

Amb tot, Montilla ha matisat les declaracions fetes aquest diumenge pel portaveu del PSC, Miquel Iceta, en què va avisar Zapatero que el govern català no acceptaria una nova pròrroga per al finançament.

Rosa Cañadell: El “miracle” de la informàtica a l’escola

El Departament d’Educació ha anunciat que el proper curs 202 IES de Catalunya, el que vol dir uns 20.000 nois i noies, canviaran els seus llibres de text tradicionals per continguts digitals. Per a això, les famílies hauran de comprar un ordinador portàtil per a cada un dels seus fills o filles. La informàtica farà possible el miracle? Aconseguirem a partir de tenir l’alumnat davant d’un portàtil el que no hem aconseguit tenint-lo davant d’un llibre? És una prioritat, en moments de crisi, quan no hi ha diners per contractar a tot el professorat que fa falta, invertir en la digitalització de l’escola?

Article sencer al debat.cat

Comiat multitudinari a Vicenç Ferrer, que ja és soterrat a l'Índia

El cooperant català Vicenç Ferrer ha estat acomiadat avui amb un funeral d'estat a la localitat índia de Bathalapalli. El funeral ha començat a dos quarts d'onze del matí, hora local, amb una cançó interpretada pels nens dels centres i un discurs de benvinguda a càrrec de Moncho Ferrer. Hi han assistit més de cent mil persones. Durant el cap de setmana la capella ardent de Ferrer ha rebut més de dues-centes cinquanta mil visites. D'oficiar els ritus funeraris se n'ha fet càrrec el reverend Mummadi Joji, ex-vicari de la diòcesi de Kurnol, qui ha fet un breu parlament, seguit d'una oració per Vicenç Ferrer. Posteriorment el fèretre s'ha traslladat a la tomba, acompanyat de la banda de música de la policia. El governador del districte d'Anantapur, Sri Janardhan Reddy, ha col·locat la primera de les moltes corones de flors que s'han dipositat, segons que informa la web de la Fundació. El lloc triat per la família per soterrar el cooperant és a prop de l'Hospital General de Bathalapalli, bastit el 2001, a 30 quilòmetres del campus central de la Fundació Vicenç Ferrer.

Els manifestants tornen a desafiar la prohibició de concentracions de protesta a l'Iran

Un miler de manifestants s'ha concentrat avui a Teheran, desafiant la prohibició de la concentració. Algunes fonts apunten que hi hagut càrregues de la policia contra els manifestants, tal com apunta la BBC. Però la prohibició de les autoritats iranianes que hi hagi mitjans de comunicació fa difícil de confirmar les informacions sobre les protestes. La d'avui s'esdevé després de la constatació del Consell de Guardians d'irregularitats electorals.

En efecte, ha confirmat irregularitats electorals a cinquanta ciutats i ha admès que el nombre de vots recomptats (uns tres milions) supera el nombre d'habitants censats amb dret a votar. Així ho ha reconegut un portaveu del Consell, Abbas Ali Kadkhodaei, segons que ha informat la cadena de televisió estatal Press TV. El govern iranià ha reiterat les acusacions vers Occident, després que ahir va rebutjar-ne la intromissió.

Laporta desitja que Eto'o "acabi la seva carrera al Barça"

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha desitjat que el davanter camerunès Samuel Eto'o "acabi la seva carrera al Barça" i que amb això es tanquin totes la sospites de marxa del club que cada temporada acompanyen al jugador, com també succeeix en l'actual.

Dels grans jugadors amb els quals compta el Barça, un d'ells, Samuel Eto'o, encara no ha concretat si seguirà o no. "Samuel Eto'o acaba el contracte la temporada que ve i això requereix que ens seiem a parlar, i és el que està fent la secretaria tècnica i el representant del jugador. La voluntat del club és que segueixi molts anys més", ha expressat. "Per a mi, Eto'o és el millor davanter del món. I això el Barcelona ho ha de fer d'acord amb la nostra estructura salarial. D'això estem parlat. Samuel és un jugador molt cotitzat, però seria bonic que acabés la seva carrera esportiva al Barcelona. Espero que sigui així", ha remarcat.

Prop de 300 treballadors de Vandellòs II es concentren en suport amb els treballadors de Santa Maria de Garoña

Uns 300 treballadors de la Central Nuclear Vandellòs II s'han concentrat aquest dilluns al matí davant de la planta demanant que s'allargui la vida de la Central Nuclear de Santa Maria de Garoña, a Burgos, per garantir els 600 llocs de treball directes que genera, al marge dels llocs de feina indirectes. La secretaria general d'UGT a Vandellòs II, Paloma León, pensa que no hi ha raons tècniques per procedir al tancament de Santa Maria de Garoña, 'ja que el CSN es va pronunciar a favor d'allargar la vida de la planta deu anys més'. León afirma que les promeses 'electoralistes' de Zapatero 'poden deixar sense feina a moltes persones, encara que no hi hagi raons objectives que justifiquin el tancament'.

Paloma León espera que el govern de l'estat 'reconsideri la situació' i li recorda que si decideix tancar les centrals nuclears espanyoles, 'es deixarà sense feina a molts treballadors'. La secretària general d'UGT a Vandellòs II pensa que cal un debat al voltant del model energètic a l'Estat i defensa l'energia nuclear 'perquè és l'energia més barata'.