lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de setembre, 2007

El Barça guanya al Llevant amb tres gols d'Henry i un de Messi (1-4)

Puyal 290907 El Barça ha fet per fi al camp del Llevant exactament allò que s’espera d’un candidat a guanyar la Lliga: sumar els tres punts i no deixar gaire marge a la sorpresa. També s’esperava això de l’equip blaugrana als camps del Racing i l’Osasuna, però allà no va estar tan fi, no va passar del 0-0. I justament per això el partit d’avui era un test que calia superar. Thierry Henry per fi ha marcat pel Barça. S'ha estrenat marcant tres gols en el Ciutat de València, el camp del Llevant.

El primer l'ha marcat en el minut 17 i el segon, en el 24, de la primera part. El tercer ha arribat en el minut 3 de la segona part.

Leo Messi també ha marcat en la segona part, en el minut 5. És el cinquè gol que l'Argentí fa a la Lliga, que només porta cinc jornades.

El Llevant ha marcat de penal en el minut 26 de la segona part.

El Barça, amb Puyol però sense Márquez ni Ronaldinho, busca avui el primer triomf fora de casa

Puyol reapareix en la llista tres mesos després de la lesió que va patir en el comiat de la temporada anterior.

El defensa serà suplent i Rijkaard no descarta utilitzar-lo de lateral.

Si no passa res ...

A les 21:58 Llevant - Barça

L'escalada de tensió -i de despropòsits- que alimenta Sogecable en l'intent de governar Audiovisual Sport (AVS) com si fos només seva ha situat fora de la llei -de l'interès general- les empreses relacionades amb la comercialització de la Lliga de futbol: no hi va haver retransmissió en obert de cap partit de la jornada que s'ha jugat entre setmana.

La crispació generada per Sogecable fa que Televisió de Catalunya (TVC) recordi que, ara com ara, "no hi ha cap persona a AVS facultada per a l'adopció de decisions sobre els contractes i actes de disposició dels drets de futbol".

Amb això, TVC planta cara a Sogecable, que dijous va explicar que "el consell [d'administració d'AVS, en què també hi ha TVC] ha acordat mantenir els poders que ostenta Ignacio Campo, conseller d'AVS, així com els de Javier Carrillo i Esteban Sánchez".

TVC assegura que "els poders d'Ignacio Campo no són suficients" a l'hora de decidir com s'ha de fer la retransmissió dels partits i amenaça que "després de la situació creada" farà servir "les vies legals, inclosa la judicial, per exigir les responsabilitats de tot tipus que s'han produït".

MediaPro també forma part del repartiment d'aquest sainet en què hi ha molts -molts- diners en joc. Per això, ahir el conseller delegat de La Sexta -el canal de MediaPro-, José Miguel Contreras, va retreure a Sogecable que creï "un embolic mediàtic que vol transformar un embolic polític mentre busca l'empara del govern Zapatero".

Unes 400 persones es concentren a la Plaça Universitat de Barcelona pel dret a manifestar-se.

Aquesta concentració, sota el lema La repressió no ens tallarà mai les ales, té el seu origen en els fets que van tenir lloc el 17 de juny quan una manifestació antirepressió es va dissoldre després que uns 300 manifestants passessin quatre hores envoltats d'un dens cordó policial que no els va permetre arribar a la Plaça Sant Jaume.

En la concentració d'aquest dissabte, el banyolí Jaume Roura ha llegit un parlament en què ha dit que seguiran "cremant la corona perquè està tacada de sang" i ha titllat el tripartit de "botxins" per haver "facilitat la feina a l'Audiència Nacional".

En la concentració han participat també el germà de Núria Pòrtulas, així com altres membres de diferents plataformes independentistes. Un gran desplaçament policial ha controlat tots els accessos a la Plaça Universitat.

Els concentrats han començat a caminar en direcció a la Plaça Sant Jaume pels volts de les set de la tarda.

El poble de Sineu, a Mallorca, amb un ajuntament del PP, contra el Dia de la Hispanitat.

El darrer ple de l’Ajuntament de Sineu ha aprovat, per unanimitat, una moció presentada pel regidor d’Esquerra, Julià Gayà, a instàncies de les JERC, on es condemna "la celebració del dia de la hispanitat i es demana a l’Ajuntament que no autoritzi cap acte que pugui suposar una commemoració del genocidi que va suposar la invasió espanyola d’Amèrica". Sineu és un poble mallorquí governat pel PP en coalició amb UM -amb 5 regidors-, mentre que Sineuers Independents en tenen tres, Esquerra un i PSIB-PSOE també un. Andreu Oliver, portaveu de les JERC Illes, ha afirmat que tots els grups de l’Ajuntament de Sineu “han fet un acte de dignitat democràtica i nacional”, alhora que ha convidat tots els ajuntaments a afegir-se al rebuig d'una data “que commemora el major genocidi de la història”.

Les JERC constaten a la moció que "grupuscles d’extrema dreta fan servir aquesta celebració per afirmar-se en les seves postures racistes i intolerants, i que aquesta és una festa aliena als Països Catalans, que segueixen sent tractats com una colònia per part d’Espanya, que ens saqueja econòmicament i cultural, i que no ens permet decidir el nostre futur en llibertat". L’Ajuntament de Sineu no donarà permís per a celebrar "cap acte que pretengui enaltir la xenofòbia o que mostri falta de respecte cap als drets humans, i instarà la delegació del govern a les illes Balears a fer el mateix a tots els municipis de les illes".