lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de desembre, 2007

2008: Bicentenari de la Guerra de la Independència "tan sis vol com si nos vol"

La commemoració del bicentenari de la Guerra de la Independència servirà per a "repensar el que vam ser i el que avui som els espanyols" i el concepte d'Espanya com a nació, ha dit avui el ministre de Cultura, César Antonio Molina, una vegada constituïda la Comissió Nacional per a la celebració d'aquest esdeveniment. Del retorn dels papers de Salamanca, no ha dit res.

El Palau de la Moncloa ha estat l'escenari de la sessió constitutiva de la Comissió Nacional per a la celebració, durant tot el 2008, del Bicentenari de la Guerra de la Independència, en una reunió presidida per la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega.

-Quin any mos espera !!! Llàstima del Timbaler del Bruc. Si, en comptes del timbal, s'hagués tocat allò que no sona, ara seriem tots francesos !!! Vikipèdia: La llegenda del Timbaler del Bruc va ser molt grata a les autoritats del règim franquista ja que consideraven remarcava el patriotisme espanyol dels catalans.

Auca del Timbaler del Bruc

Festa timbaler del Bruc 2007

Manifest pro seleccions

Els governs basc, gallec i català firmaran dissabte el primer document per la projecció internacional de l'esport Unes hores abans que dissabte rodi la pilota a San Mamés per a l’Euskal Herria - Catalunya, els governs català, basc i gallec firmaran el primer document conjunt per treballar per l’oficialitat de les seves seleccions dins la projecció internacional del seu esport. L’acte, de caràcter clarament polític, al vell estadi bilbaí, comptarà amb la presència del vicepresident català Josep-Lluís Carod-Rovira, la consellera de cultura i portaveu del govern basc, Miren Azkarate, i la conselleira de cultura i esports de Galícia, Ánxela Bugallo.

El manifest assenyala en el seu punt 4 l’ambició per al ple reconeixement esportiu. Concretament diu: “En el marc de la competència exclusiva de promoció de l’esport promouran [Galícia, Euskadi i Catalunya] la participació dels clubs i federacions pròpies al més alt nivell de competició i, si escau, la plena implicació de les federacions pròpies en les federacions internacionals respectives”.

Igualment, la col·laboració entre les tres nacions també s’amplia en la cooperació per al foment de l’esport femení, la promoció d’intercanvis entre esportistes, clubs i federacions, l’establiment de futurs marcs competitius entre els tres països, la millora de la formació esportiva, la promoció d’esports tradicionals i la lluita contra el dopatge a tots els nivells.

Aquest Galeuscat esportiu, que es reunirà dos cops l’any i que té el seu inici en una primera trobada a la Generalitat el passat 10 d’octubre, ja té d’entrada tres mesures concretes: Catalunya ha acceptat la invitació d’Euskadi per als Jocs Nàutics de l’Atlàntic 2008; Catalunya ha convidat Galícia a la Xarxa de Països Esportius, en la qual ja està integrat Euskadi; totes tres administracions fan públic el seu interès per participar en la segona conferència de països esportius que se celebrarà el 2008 a Catalunya.

La firma de l’acord precedirà el plat fort futbolístic, amb un camp que s’omplirà a vessar –40.000 espectadors– per a l’Euskal Herria - Catalunya. Només queden 800 entrades, que es posaran a la venda avui a les taquilles de la Catedral. Hi ha garantits uns 2.000 aficionats catalans, però s’espera que siguin entre 4.000 i 5.000 els que finalment hagin aconseguit entrada –a través del caixer del BBK– i es desplacin a la capital bilbaïna per al primer partit de la selecció fora de Catalunya des del 1973. El president José Montilla no hi assistirà.

Papa, no vinguis amb tren !!!

Renfe s'ha vist obligada per tercera vegada a retornar l'import íntegre del bitllet als passatgers que viatjaven en el nous AVE que cobreixen el trajecte Màlaga-Madrid per arribar a la capital amb un retard de 40 minuts i de 100 minuts, respectivament.

Els retards s'ha produït a causa de una fallada en el sistema informàtic de traducció de senyals, el que ha provocat aquest matí els primers retards importants de l'AVE entre Màlaga i Madrid. En el segon dia laborable de funcionament els seus passatgers han estat els primers a haver de ser indemnitzats per un retard superior als 40 minuts amb la devolució íntegra del bitllet.

El primer retard ja el van patir els viatgers del primer tren del matí entre Valladolid i Madrid que el passat dia 24 van arribar a la capital 48 minuts més tard del previst, uns retards que per al president de Renfe, José Salgueiro, són comparables al rodatge d'un cotxe.

Es tracta del segon balanç que fa Renfe des de l'inici del servei a Valladolid el dissabte i a Màlaga el diumenge, un balanç que Salgueiro considera “bastant satisfactori”. Quant a l'AVE a Barcelona assegura que arribarà abans del que pensem encara que sense avançar cap tipus de data.

El Govern español incompleix els seus compromisos sobre beques

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va exigir ahir que es compleixin els acords de la comissió bilateral del mes de juliol, el que, segons ell, permetria a l'Administració catalana passar de 5.000 a 25.000 beques no universitàries -per a batxillerat i Formació Professional- en els pròxims anys.

Ernest Maragall lamenta que només el 4,8% dels alumnes d'estudis no universitaris tinguin beca i recorda que la mitjana espanyola és molt més alta, del 14,8%. Per aquest motiu, el conseller reclama al Ministeri d'Educació i Ciència la presentació immediata de la proposta d'acord perquè Catalunya pugui incrementar el nombre d'alumnes becats.

Maragall ha recordat que en la passada reunió de la comissió bilateral, celebrada el 17 de juliol de 2007, el Govern es va comprometre a constituir un grup de treball conjunt que a finals d'any tingués llesta una proposta de desenvolupament del decret bàsic de beques. "No avancem correctament. Han estat necessaris gairebé sis anys per a donar compliment a la sentència del Tribunal Constitucional que traspassava la gestió de les beques", s'ha lamentat.

El PP censura el "doble discurs" del PSOE per acceptar la Agència Tributària Catalana

Soraya PP 261207 CATr La secretària de Política Autonòmica i Local del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acusat avui al PSOE de mantenir un "doble discurs" per voler ser en un lloc Govern d'Espanya i, a Catalunya, "acabar amb la unitat entre els espanyols" que algunes institucions garanteixen, com l'Agència Tributària de l'Estat.

En roda de premsa a la seu del PP, Sáenz de Santamaría s'ha referit així a la informació publicada per diversos mitjans de comunicació que indica que el president de la Generalitat, José Montilla, preveu engegar la Agència Tributària Catalana el proper 2 de gener.