lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’agost, 2007

Entrevista a Alfons López Tena a Catalunya Ràdio (30/8/2007)

Alfons Lopez Tena 300807 CATr Entrevista a a Alfons López Tena a El Matí de Catalunya Ràdio. López Tena és vocal del Consell General del Poder Judicial i promotor del grup d'intel·lectuals que pretén obrir un procés que acabi amb la constitució d'un Estat propi a Catalunya.

"L'esfondrament econòmic i social de Catalunya s'esdevindrà en un termini de cinc a deu anys"

ALFONS LÓPEZ TENA (Sagunt, 1957) és notari i vocal del Consell General del Poder Judicial. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, és membre del Consell Social de la facultat de Dret de la Universitat Ramon Llull, d’Òmnium Cultural i del consell assessor d’Acció Cultural del País Valencià. Ha publicat “Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia”, un treball que li ha dut tres anys de reflexions i que ha tingut un gran ressò.

Una altra entrevista a blocs.mesvilaweb.cat(tampoc té pèrdua).

Ibarretxe està disposat a convocar un referèndum paral·lelament al procés de Pau

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, pensa que la violència d'ETA no pot condicionar que el País Basc abordi un procés de "normalització política", que finalitzarà amb una consulta popular, tot i que "no sap quan".

Ibarretxe ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, després de presidir el primer Consell de govern del curs polític a Sant Sebastià, on ha anunciat que en l'últim tram d'aquesta legislatura impulsarà el debat sobre el "dret a decidir" de la societat basca.

El lehendakari, qui va eludir aclarir si hi haurà o no un referèndum en aquesta legislatura, s'ha compromés a donar al poble basc la pau i la paraula abans que finalitzi el seu mandat.

-Aquest tipus de polítics falten a Catalunya; amb direcció, convicció, fidels als seus ideals i tot i sent de dretes, aplicant més politiques socials que la resta d'esquerres de tot l'Estat.

-El que falla a Catalunya no son els polítics!!! Els polítics son reflex de la societat. Al País Basc es viu Euskalerria a cada carrer, bar, porta. . . quan s'han de manifestar surten tots. A Catalunya. . . enterrament d'en Xirinacs i menys de 2000 persones, Diada del 11 de Setembre més multidinària, ara fa més de 30 anys. . . etc i etc. EL QUE FALLA A CATALUNYA SOM NOSALTRES, LA SOCIETAT CIVIL ES LA QUE HA DE MOURE FITXA AMB CONVICCIO.

-actualment la llei preveu que els referèndums només els poden convocar el govern de madrit i els ajuntaments per determinades qüestions. . . un govern de CCAA no pot fer-ho perquè la llei no li ho permet. per tant, si la llei no val, cal canviar la llei.