lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de gener, 2008

La PDD i Sobirania i Progrés recolliran signatures el 9-M pel dret a convocar referèndums

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) han presentat aquest dimarts la recollida de signatures que faran el 9 de març, dia de les eleccions generals, per demanar la competència de poder convocar referèndums, sense la necessitat d'autorització per part del govern espanyol.

Es tracta d'una campanya que es va posar en marxa pel Sant Jordi del 2007, però ara es vol aprofitar la jornada del 9-M per donar-li “un nou impuls”. Tot plegat, però, amb la voluntat de no interferir en la jornada electoral. En aquests moments ja hi han unes 50 taules confirmades arreu del territori i els organitzadors confien que, a aquest ritme, “no serà difícil” arribar a tenir-ne entre 400 i 500.

Gorka Knörr.: «Em sento orgullós del que vam defensar»

L'exparlamentari d'EA condemnat en el «cas Atutxa» per desobediència advoca per la unitat de nacionalistes catalans, bascos i gallecs en les properes eleccions europees Gorka Knörr 230108 CATr «D'una banda estic molt orgullós però també tinc un gran disgust que va més enllà del meu sentiment personal. Es veu afectada una institució rellevant, el Parlament basc. Es tracta d'una qüestió cabdal per al sistema democràtic, la inviolabilitat dels parlamentaris. A més cal recordar que la causa va arribar al Tribunal Suprem després de dues absolucions contra recursos presentats per Manos Limpias, el sindicat de Blas Piñar, la qual cosa ja qualifica la sentència per si mateixa. Fa ràbia haver de pagar una multa a aquesta colla…»

VilaWeb-Entrevista: Gorka Knörr

La candidatura d'ERC a la demarcació de Tarragona s'autoproclama el 'partit útil' que 'barrarà el pas' al PP

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'ha autoproclamat el 'partit útil' que un cop més aconseguirà, segons el partit, 'barrar el pas' al Partit Popular. El cap de llista per Tarragona d'ERC al Congrés dels Diputats, Lluís Aragonès, ha explicat que un grup parlamentari fort a Madrid els permetrà corregir i canviar totes les qüestions que consideren una 'agressió' de l'estat espanyol cap als ciutadans de Catalunya. En aquest sentit, Aragonès s'ha referit a la negativa del ministre de Cultura a traspassar a la Generalitat el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. La candidatura d'ERC a la demarcació de Tarragona considera que té un diputat 'més que consolidat' i que estan més a prop d'aconseguir un segon diputat que no pas de perdre el que tenen.

Bloc de Pere Muñoz: AMB RIDAO A LA FESTA DELS CALÇOTS DE VALLS

Ja ho sabíem: Bono diu que si és president del Congrés no permetrà l'ús del català

L'home que Zapatero vol posar al capdavant de la cambra baixa espanyola, no permetrà que els diputats hi utilitzin el català, l'euskera ni el gallec si no es canvia el reglament.