lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’agost, 2008

TVE aboca més recursos que mai a la cobertura dels Jocs Olímpics

Ja sabem qui ho paga !!! Independència ja !!! Tot s'ho gasten en focs artificials !!! Televisió Espanyola ha tirat la casa per la finestra per cobrir els Jocs Olímpics de Pequín i ha volgut donar a l'esdeveniment rang d'afer d'Estat, de manera que tant el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, enviaran missatges de suport als atletes en un programa previ a la cerimònia inaugural, que s'emetrà aquest divendres. En el seu missatge, Zapatero subratllarà "el gran moment en el món de l'esport pel qual passa Espanya" i desitjarà "el major dels èxits" als esportistes "nacionals". Rajoy, com a líder del PP, també ha sigut convidat a participar d'aquesta posada en escena, i se sap que en el discurs expressarà el seu suport a la delegació espanyola i anunciarà que ell pensa seguir els Jocs a través de Televisió Espanyola. La cadena ha fet públics avui els detalls del desplegament que farà a Pequín. Sense parlar dels costos que comportarà l'aposta, ha anunciat que enviarà a la Xina 200 professionals de la casa, entre periodistes i tècnics, i que oferirà més de 1.000 hores de retransmissions de les competicions olímpiques: 11 hores diàries com a mínim a través dels diferents canals de la cadena. També es podrà seguir l'esdeveniment per internet i mitjançant els telèfons mòbils amb la tecnologia adequada. El primer canal, TVE 1, començarà cada dia les seves emissions amb retransmissions des de la Xina, des de dos quarts de dues de la matinada fins a dos quarts d'una del migdia, moment en què les connexions es derivaran a La 2 fins a la mitjanit. A més dels periodistes especialitzats de la casa, TVE ha contractat com a comentaristes de luxe ex esportistes com Àlex Corretja, Fernando Romay, Perico Delgado, Míriam Blasco o Antonio Peñalver. El duo humorístic Gomaespuma també viatja a Pequín per fer-hi el seu particular seguiment diari de les competicions. Durant els informatius, les connexions en directe es faran amb un set situat a la plaça de Tianannmen*, on hi haurà els presentadors María Escario i Sergio Sauca. *MEMÒRIA HISTÒRICA: L'home del tanc, o El rebel desconegut és el sobrenom que es va posar a un home anònim que es va tornar internacionalment famós al ser gravat i fotografiat denpeus enfront d'una línia de tancs durant la revolta de la plaça de Tianannmen al 1989. La revista TIME el va incloure a la seva llista de les cent persones més influents del segle XX.

Montilla es queixa de falta de recursos a dos dies del 9-A

No deu llegir les notícies. ES GASTEN LO PRESSUPOST DE CATALUNYA A LA XINA !!! Montilla 070808 CATr El president de la Generalitat, José Montilla, ha denunciat aquest dijous la manca de recursos econòmics del govern a dos dies de la fi del termini fixat per l'Estatut per arribar a un acord de finançament amb el govern espanyol.

El president ha remarcat que malgrat l'actual període de crisi econòmica les administracions no s'han d'abstenir de fer "un esforç addicional" en infraestructures i polítiques socials "per garantir la cohesió social i territorial del nostre país". Així mateix ha apostat per treballar amb 'optimisme' i de forma conscient de les necessitats existents "per sortir el més aviat possible d'aquesta situació".

Montilla ha garantit que des del govern s'està treballant per solucionar les necessitats del país de forma conjunta amb el món local.

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet en motiu de la finalització de les obres de millora de la C-12 entre Àger i l'enllaç amb la C-13 en direcció a Tremp. La posada en servei d'aquest tram marca el punt final de les obres de condicionament d'aquesta carretera que uneix Balaguer i el Pallars Jussà. -No res !!! Aquí inaugurant una rotonda (si convé, dos cops la mateixa) i el govern central fent-se el nuevo rico per enlluernar la Xina (economia emergent). Ja hi podem exportar pernils, aviat hi faran "toros". El règim xinès no s'esgarrifa de la sang !!!

Només la punteta !!!

Que no s'enfadi el Gran Drac Xinès. Bush-Sarkozy 070808 CATr És una frase gastada que no hi ha hagut Jocs més polititzats que aquests. S'ha escrit menys la vigília olímpica sobre la pugna jamaicana dels 100 metres llisos o la cita amb la Història de Michael Phelps que de les topades diplomàtiques de Nicolás Sarkozy o la cartilla sobre drets humans que llegirà George Bush a Pequín. No hi ha cap dubte que la Xina, un país en desenvolupament, ha complert amb l'esforç homèric que requereix organitzar l'esdeveniment més complex, però l'atenció la monopolitzen les ombres polítiques, que persisteixen set anys després de l'elecció que va fer el COI. La discussió sobre el nom amb el qual havia de participar Taiwan, la revocació del visat a un exatleta per les seves crítiques al paper xinès a Darfur o la petició per solucionar el conflicte tibetà firmada per 40 atletes en són els últims signes. El president francès, Nicolas Sarkozy, que exerceix la presidència de la Unió Europea i assistirà a la inauguració dels Jocs, ha enviat a les autoritats xineses una llista de dissidents empresonats, segons va anunciar el portaveu d'Exteriors francès, Romain Nadal. "Són casos individuals de presoners i de defensors dels drets humans", va precisar. Aquesta llista inclou diferents noms facilitats al Parlament Europeu per l'eurodiputat Daniel Cohn-Bendit i també per diverses organitzacions de drets humans. "Teníem dues opcions: sancionar-los per la violació dels drets humans i tancar-los la porta, o obrir-los-la i esperar que les coses milloressin", raonava François Carrard, director general del COI en aquell moment. La Xina ha reduït les execucions i la tortura a les comissaries provincials, però el ritme de millora ha estat lent, desesperantment lent. L'opinió encara es castiga amb la presó a la Xina, continua la repressió contra les minories ètniques, i el quadro global és calamitós.

ICV demana que es prohibeixi competir als esportistes espanyols amb residència fiscal fora del país

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha demanat avui al Govern que prohibeixi a tots els esportistes espanyols amb residència fiscal fora del país participar "sota la bandera espanyola" en competicions esportives.

En un comunicat, ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei a la Cambra baixa espanyola en què, en concret, ha demanat que aquells esportistes amb residència fiscal en "territoris acollits a un règim privilegiat" no representin a Espanya en competicions oficials.

A més, ha demanat a l'executiu central la creació d'un "cens permanent" dels esportistes espanyols que no paguin impostos al país, és a dir, que no tinguin fixada la seva residència a Espanya. Ha emplaçat el Govern a fer pública aquesta informació dels esportistes espanyols que "no declaren els seus beneficis econòmics" al seu país. Un dels casos més coneguts d'esportistes espanyols d'elit que van fixar la seva residència fiscal a fora d'Espanya, per no pagar, fou el de la tenista catalana Arantxa Sánchez-Vicario, que als anys 90 va marxar a Andorra.

El govern català podrà convocar consultes populars sense topar amb cap impediment

El conseller català de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha dit que la futura llei de consultes populars permetria al govern de convocar consultes sense témer que el govern espanyol les recorri al Tribunal Constitucional, com ha passat amb la consulta del govern basc, per bé que n'hauria de tenir el vist-i-plau per convocar-les. Preveu que el parlament la debatrà l'any vinent i que serà 'escrupolosa amb l'estatut i amb el marc constitucional'.

Ha assegurat, en una entrevista amb l'ACN, que el govern faria la llei per a utilitzar-la. Ja està pràcticament redactada i després de les vacances la durà al consell tècnic perquè pugui passar al consell de govern el més aviat possible.

'L'estatut dóna una competència molt àmplia a la Generalitat pel que fa a consultes populars. Hem de treure el màxim de suc i esprémer l'estatut al màxim i això és el que volem fer amb marcs legals competents i escrupolosos amb l'estatut i el marc constitucional', ha dit.

Segons l'article 122 de l'estatut, la Generalitat té competència exclusiva en matèria de consultes populars per via referèndum: 'correspon a la Generalitat la competència exclusiva per a l’establiment del règim jurídic, les modalitats, el procediment, l’acompliment i la convocatòria per la mateixa Generalitat o pels ens locals, en l'àmbit de llurs competències, d'enquestes, audiències públiques, fòrums de participació; i qualsevol altre instrument de consulta popular, salvant el que disposa l’article 149.1.32 de la constitució.'

Consells del Cercle d'Estudis Sobiranistes

El Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) ha estat una de les entitats que més ha reflexionat sobre la necessitat que Catalunya es doti d'una llei de consultes populars i el gener d'enguany va publicar l'estudi 'Bases per a la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum', en què expressava el seu punt de vista sobre com hauria s'hauria de redactar per evitar cap recurs d'inconstitucionalitat.

L'Audiència Nacional jutjarà quatre nazis dels camps on van morir milers de catalans

Els supervivents dels camps d'extermini nazis tenen una última oportunitat de ser reconeguts com a «víctimes» per l'Estat espanyol. Seixanta-dos anys després dels Judicis de Nuremberg, l'Audiencia Nacional ha admès a tràmit per primer cop una denúncia formulada per les víctimes espanyoles, majoritàriament catalanes, del nazisme durant la Segona Guerra Mundial. El jutge Ismael Moreno, en una decisió sense precedents a l'Estat, podrà investigar el cas i demanar l'extradició de quatre guàrdies de les SS d'origen alemany que viuen sota arrest i amb ordre d'expulsió dels Estats Units. Una seixantena d'associacions de supervivents, com l'Amical Mauthausen i la Coordinadora per a la Memòria Històrica de Catalunya, ja ha donat suport a la querella judicial. Supervivents del camp d'extermini de Mauthausen-Gusen. Roc Llop hi era.

VilaWeb/ElPunt: L'Audiencia Nacional jutjarà per primer cop quatre oficials dels camps d'extermini nazis

VilaWeb/ElPunt: Esquerra demanarà al Congrés que el fiscal Conde-Pumpido defensi totes les víctimes

The Police s'acomiaden dels seus fans a Nova York

El grup britànic The Police, format per Sting, Andy Summers i Stewart Copeland, s'han acomiadat dels escenaris aquest dijous a Nova York.

The Police ha escollit el Madison Square Garden de Nova York per dir adéu, trenta anys després de la publicació del seu primer disc.

Aquest ha estat el darrer concert de la banda que es van reunir de nou l'any 2007 per celebrar el seu trentè aniversari de The Police. Durant aquests dos anys han fet prop de vuitanta concerts. Viquipédia: The Police

Diuen les males llengües que, d'aquí a dos o tres anys, tornaran. La pela és la pela !!!