lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de febrer, 2009

'Idees clares a Europa', primera conferència de Junqueras com a candidat

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, ha pronunciat aquesta tarda la conferència 'Idees clares a Europa' per explicar les línies principals de la campanya per a les eleccions europees del mes de juny. Es tracta de la primera conferència que fa Junqueras des de la confirmació oficial de la seva candidatura per ERC a les europees. L'acte s'ha celebrat aquest divendres a L'Auditori. Avui: Junqueras promet dur a Europa els greuges de l’Estat

directe.cat: Em dic Oriol Junqueras i sóc un bon noi

Iniciativa presenta un centenar d'esmenes a la Llei d'educació de Catalunya

El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha decidit presentar prop d'un centenar d'esmenes a la Llei d'educació de Catalunya (LEC). Els ecosocialistes van votar en contra de la llei quan aquesta va ser aprovada al Govern a finals de juliol i aleshores ja van anunciar la seva intenció de presentar esmenes al text. Garantir una 'única xarxa' de centres educatius finançats amb fons públics, contractes-programa per als centres concertats, el principi de la laïcitat, o bé que la planificació educativa recaigui en el Govern. Una de les reclamacions és dotar l'educació catalana d'un bon finançament, és per això que reclamen destinar-hi un 6% del PIB per situar-se en la mitjana dels països de la Unió Europea.

ETA considera que les eleccions basques són un 'frau polític'

ETA ha titllat aquest divendres de 'frau polític' les eleccions basques que se celebraran aquest diumenge a Euskadi i ha fet una crida a frenar a les urnes 'l'atac antidemocràtic'.

En un comunicat al diari 'Gara', ETA ha assegurat que l''únic vot nul' a aquestes eleccions serà fer-ho pel PNB. De fet, en el seu comunicat l'organització considera que la cambra basca que surti escollida de les eleccions de l'1 de març 'serà el Parlament del feixisme, constituït amb la mateixa legitimitat democràtica que els ajuntaments franquistes amb bandera espanyola inclosa'. Així mateix, ha assegurat que el 'PNB és el qui té major interès en il·legalitzar l'esquerra abertzale'.