lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de febrer, 2008

L'Ajuntament de Rasquera impulsa la construcció d'un nou centre cultural polivalent que costarà més de 800.000 euros

L'Ajuntament de Rasquera ha tret a licitació les obres de la primera fase del nou centre cultural polivalent amb un pressupost de 428.353,92 euros. El nou equipament s'emplaçarà en els terrenys ocupats per l'antic edifici que fins aquests moments funcionava com a sala polivalent i que serà enderrocat durant les pròximes setmanes. El centre podrà acollir sessions de teatre, cinema i altres espectacles. A més, comptarà amb un segon pis amb despatxos i sales de reunions, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa. La licitació de les obres s'ha efectuat pel tràmit d'urgència per tal d'aprofitar una subvenció del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. El projecte (que s'executarà en dos fases) està finançat però en bona mesura pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i té un pressupost global superior als 800.000 euros. La previsió de l'Ajuntament és posar-lo en marxa en dos anys.

ICV es presenta com 'l'única opció' capaç de garantir que no es farà el transvasament de l'Ebre

La candidatura d'ICV-EUiA al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es presenta com 'l'única opció' política capaç de garantir que no es farà el transvasament de l'Ebre. El cap de llista de la demarcació de Tarragona, Lluís Suñé, ha reivindicat que si Iniciativa 'desapareix' ja poden començar a 'tremolar' la gent de les Terres de l'Ebre, perquè el 'transvasament es farà efectiu'. Suñé ha afegit que és important que els socialistes no governin sols, perquè 'el PSOE pot ser tant o més perillós que el PP'. En aquest sentit ha explicat que és al costat dels grans partits on hi ha el lloc per als 'rebels', 'els partits petits', però que també tenen un bon grapat de vots com a coalició. Suñé ha acusat els socialistes d'utilitzar el vot útil, el 'vot de la por', que és 'l'únic' que hi ha al seu programa, i el 'vot del xec'. Des d'Iniciativa han anunciat que seran 'combatius' i que a nivell territorial defensaran la 'veu de la ciutadania'.

Nebrera utilitza el castellà al Parlament per primer cop

La diputada del PPC, Montserrat Nebrera, ha utilitzat el castellà al Parlament de Catalunya, per primera vegada durant tot un discurs. Nebrera ha pujat al faristol al voltant de les 11 del matí d'aquest dijous i s'ha dirigit a la cambra en castellà. Nebrera, que habitualment fa els seus discursos en català, ha decidit utilitzar el castellà durant el seu parlament, amb el qual ha criticat algunes de les subvencions que atorga el Govern i el criteri que s'empra per finançar una o altra cosa. Segons Nebrera, la política de subvencions "debería hacerse de otro modo". "Se compran votos gracias a las subvenciones y eso no nos gusta", ha afegit. La diputada popular ha lamentat la manca de "trasnparencia política" del tripartit i ha insinuat que alguna de les subvencions atorgades podrien fregar la il·legalitat. Per això, ha demanat "que se aplique el principio de legalidad de las subvenciones".

-Això demostra que es pot parlar una llengua estrangera al Parlament, cosa que no passa al Congrés egspañol. Per cert, el castellà no el parla la meitat dels catalans sinó tots els catalans d'Egspaña, perquè ens ha estat imposat.

La plataforma 'Som lo que sembrem' recollirà signatures per prohibir els transgènics durant la jornada electoral del 9 de març

La plataforma 'Som lo que sembrem' impulsada per l'Assemblea Pagesa iniciarà el dia 29 de febrer la campanya de recollida de 50.000 signatures demanant la prohibició dels cultius transgènics a Catalunya. Aquest dimarts, la Mesa del Parlament va fer els darrers tràmits per validar la campanya.

Els impulsors d'aquesta iniciativa legislativa popular van presentar aquest dimecres la campanya a col·lectius de la comarca d'Osona. La nova plataforma que agrupa prop de 200 associacions i col·lectius ha anunciat que el 9 de març coincidint amb les eleccions generals recollirà adhesions davant d'alguns col·legis electorals.