lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de maig, 2010

L'eurodiputat Raül Romeva assistirà a la protesta contra l'MTC

L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva assistirà divendres a Ascó a l'acte de protesta que ha convocat la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC). Greenpeace i la CANC consideren inacceptable la decisió de l'alcalde d'Ascó d'aspirar a la construcció del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius. Les dues organitzacions creuen que la decisió de l'alcalde respon als problemes de funcionament del polígon industrial i al retrocés demogràfic del municipi.

'Volem votar' surt al carrer aquest cap de setmana per recollir signatures per promoure un referèndum oficial sobre la independència

La campanya 'Volem Votar' sortirà al carrer aquest cap de setmana per tal de recollir el màxim de signatures possibles que donin suport a la Iniciativa Popular (IP) que presentaran dimarts al Parlament per convocar un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya a través de la nova Llei de Consultes. Dissabte i diumenge s'habilitaran punts presencials per recollir la documentació a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, La Garriga, Sant Fost de Campsentelles, Vic, Lleida, Girona, Tarragona, Tortosa, Cardona i Sabadell. Segons ha explicat Uriel Bertran, aquesta IP té el suport de la Coordinadora i d'altres entitats i personalitats. Ha recordat, a més, que l'objectiu és arribar a la Mesa del Parlament amb el 'màxim' suport social. Aquest migdia ja hi havia més de cinc mil persones adherides.

VilaWeb: La comissió de la IP per un referèndum oficial recull més de cinc mil signatures

La PDD vol promoure una gran manifestació pel 12 de juny per reclamar l'exercici de l'autodeterminació

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha anunciat aquest dimecres que promou una 'gran mobilització popular' per al dissabte dia 12 de juny a Barcelona per a expressar 'la voluntat' de Catalunya d'exercir l'autodeterminació. La PDD vol aprofitar l'embranzida de les consultes independentistes i ha instat a participar en la manifestació a les entitats que les han promogut. La PDD ha afirmat en un comunicat que pretén que la manifestació sigui 'el més 'àmplia possible' i hi participin entitats, sindicats i partits polítics. Per la plataforma sobiranista, 'superada l'etapa autonomista-estatutària, és el moment d'avançar en l'exercici de l'autodeterminació' fins a 'l'alliberament nacional'.

Benach creu que la situació a Catalunya 'no és de justícia' i insta al PP a plantejar-se si el recurs era 'necessari'

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha considerat aquest dijous a Palma, en la reunió mantinguda amb la presidenta de la cambra balear, Aina Rado, que la situació que viu Catalunya arran del fracàs del TC per emetre una sentència sobre l'Estatut 'no és de justícia'. Benach ha explicat que el recent fracàs no mereix cap valoració i ha dit que el tema s'hauria d'acabar de 'totes passades'. A més, ha instat al PP a preguntar-se si fou necessari plantejar un recurs a l'Estatut. El president ha afegit que si no es pot passar pàgina d'aquesta història, que ha estat 'desafortunada per tothom', cal continuar 'amb normalitat' què és el que s'està fent, ja que l'episodi 'continuarà'.

Carod vol que el Govern abordi l'alliberament de peatges aquesta legislatura

El vicepresident del Govern, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat aquest dimecres que el Govern ha de poder presentar abans d'acabar la legislatura una reestructuració del model d'infraestructures de pagament que 'si bé no alliberi Catalunya de peatges, sí que n'alliberi els catalans'. En el decurs de la conferència 'El relat del canvi, Balanç de Govern' ha assegurat que el tripartit 'no ha oblidat' les promeses de resoldre el que ha qualificat com 'un dels reptes històrics d'aquest país'. D'altra banda, i davant la crisi i els plans de retallada de la despesa, ha alertat: 'Catalunya pot fer esforços, pot fer sacrificis, però el que no pot sacrificar és el seu futur'. VilaWeb: Carod-Rovira proposa l'alliberament de peatges durant la legislatura actual