lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de maig, 2009

“El projecte del govern és incompatible amb el PP”

Ernest Benach 250509 RAC1

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, en una entrevista a RAC1 ha tret importància a la informació que publica La Vanguardia que parla d’un acostament entre el PSC i el PP per deixar fora de joc a CiU. També ha advertit al PP que continuarà aïllada políticament a Catalunya mentre mantingui la mateixa actitud bel·ligerant.

-Sobre el que publica avui La Vanguardia, que diu que José Montilla vol acostar posicions amb el PP per deixar fora de joc Convergència i Unió: “És una hipòtesi que fa un diari i sé com van aquestes coses. Jo també he dinat amb la senyora Alícia Sánchez-Camacho perquè és el que toca fer.” “En aquests sopars i en aquestes converses s’arreglen moltes coses.” “No sé si això és cert, però no em quadra en cap cas.”

- “Hi ha aïllament, però és un aïllament voluntari. Quin dia deixarà d’estar aïllat el PP? El dia que no presenti un recurs a l’Estatut o l’anunci de l’altre dia dels nens emmanillats. Jo ja entenc que el president de la Generalitat té l’obligació de parlar amb tothom i intentar desbloquejar conflictes, però també es veritat que hi ha un projecte darrere del Govern i el projecte d’aquest govern és absolutament incompatible del tot, i del tot vol dir del tot, amb qualsevol inèrcia amb el PP. O el PP canvia radicalment d’actitud o aquí no hi ha res a fer.” “El projecte polític que en aquests moments governa Catalunya té tres partits, situats a l’esquerra, i té component catalanista i nacional claríssim, pesi a qui pesi.”

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, també ha parlat del Barça:

- Sobre la final de Roma: “Estic tranquil perquè crec que la feina està feta. Queda la final, però arribar fins aquí ha sigut tan difícil i era tan complicat i té tant de mèrit que passi el que passi aquest equip ja és gran.”

Oriol Junqueras defensa el “corredor del Mediterrani” per garantir la competitivitat de Catalunya

El candidat d'Esquerra a les pròximes eleccions europees, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dilluns que la inversió més “rellevant” que s'ha de fer en matèria d'infraestructures és garantir el “corredor del Mediterrani”, amb connexions ferroviàries d'ample europeu que enllaçarien els diversos ports marítims catalans i valencians. “El primer mercat productor del món és l'asiàtic” ha explicat “i la via de comunicació amb Europa és el Mediterrani” ha afegit. Junqueras es posiciona així en aquesta qüestió en la mateixa línia que el candidat de CiU, Ramon Tremosa, que ha fet d’aquesta connexió ferroviària un dels puntals de la seva campanya.

Junqueras ha lamentat que el “corredor” mediterrani ja acumula històricament 150 anys de retard, tot i ser una infraestructura bàsica per garantir la competitivitat econòmica de Catalunya, segons ha dit. El candidat d'ERC considera, a més, que el corredor descongestionaria la “pressió” a què se sotmet actualment la xarxa de carreteres i autopistes, així com la del tren de rodalies.

El Tercer Congrés Catalanista explora el procés d'independència

Es publiquen les ponències de Josep Pinyol i Vicent Sanchis L'àmbit polític del Tercer Congrés Catalanista publica noves ponències que exploren el Procés de la independència. Els darrers treballs publicats són els de Vicent Sanchis, periodista, exdirector del diari Avui i director de Barça TV, afirma que la via autonomista s'ha acabat i en la ponència Independència de Catalunya i Països Catalans conclou que 'la lògica més estricta obliga a pensar, doncs, que ha arribat el moment de plantejar un nou procés que hauria de desembocar en una nova relació pactada a dos amb Espanya o en un procés de segregació unilateral. Per la seva part, Josep Pinyol, llicenciat en Història Moderna i Contemporània i empresari, publica Independència i crisi econòmica: estat aliè i estat propi analitza la 'triple crisi' que pateix Catalunya 'la internacional, l'espanyola i la catalana'.

El PP és un 'cos electoral estrany' a Catalunya, segons Carod

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha titllat el Partit Popular de Catalunya de 'cos electoral estrany' perquè, segons Carod, es nega a 'formar part del paisatge democràtic de la Catalunya del segle XXI'. A més, en referència a les paraules d'Alejo Vidal-Quadras que afirmava que la presència del català a les institucions internacionals era una 'xorrada', ha afegit que 'el que és una xorrada és votar-lo a ell directament'. El vicepresident ha fet aquestes afirmacions en relació a les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació sobre un possible acostament entre el PSC i el PPC.

Carod ha assegurat que postures com les del president del Partit Popular, Mariano Rajoy, o les del candidat del PPC a les europees, Alejo Vidal-Quadras, són les que fan que la formació popular faci un 'aïllament voluntari' dins de Catalunya. En una acte de campanya per a les eleccions europees davant el Museu Marítim de Barcelona, el vicepresident de la Generalitat ha indicat que hi ha una 'evidència clara' que el Partit Popular s'aïlla dels interessos de Catalunya.

8 de les 15 millors universitats de l'Estat espanyol són dels Països Catalans

8 de les 15 millors universitats de l'Estat espanyol són dels Països Catalans, segons un estudi sobre la qualitat de l'ensenyament universitari a l'Estat espanyol elaborat per l'Institut d'Anàlisi Industrial i Financer (IAIF) de la Universitat Complutense de Madrid publicat aquest dilluns pel diari El País. La primera universitat catalana que trobem en el rànquing és la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que aconsegueix el tercer lloc. Entre les 15 primeres es troben l'Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida i les Politècniques de València i Barcelona. La primera universitat de Madrid del rànquing se situa en el setzè lloc.

Joan Puig demana al Ministeri de Medi Ambient que demoleixi la piscina de Pedro J. Ramírez

Joan Puig 250509

L'ex-diputat d'ERC Joan Puig va celebrar ahir la sentència de l'Audiència Nacional espanyola, segons la qual la piscina que el director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, té en un xalet de Son Servera es troba en una zona d'ús públic, sense cap limitació. La piscina ocupa el camí de ronda i Puig espera 'que el Ministeri de Medi Ambient reaccioni amb rapidesa, actuï amb decència, acati la sentència i faci la demolició d'aquesta piscina'. 'Ara sabem que aquell senyor totpoderós és un ciutadà més i que ha perdut aquella piscina que deia que era seva', va dir ahir Puig, que l'agost del 2005 va entrar a la piscina amb un grup de gent per banyar-s'hi en un acte de protesta. Pedro J. Ramírez el va denunciar, però Puig va ser absolt de tot càrrec. A més, la sentència feta pública aquest cap de setmana confirma que el director d'El Mundo fa un ús il·legítim de terrenys públics i vulnera la llei de costes. 'Ja m'agradaria que tots els mitjans que llavors tant ens varen criticar reaccionassin i explicassin el 10% de les mentides que varen arribar a escriure', va dir Puig. També va exigir que la piscina se suprimís aviat: 'No té sentit de mantenir una piscina com aquesta en un lloc de domini públic com el camí de ronda de la Costa dels Pins. S'ha de treure i recuperar l'espai que ocupa'. 'I en Pedro J. Ramírez que es quedi dins la seva propietat i que no provi més d'ocupar l'espai públic', va afegir.

Els governs basc i espanyol insten ETA a anunciar l'abandonament de la violència

Representants dels governs espanyol i basc i de diversos partits polítics insten ETA a que anunciï l'abandonament de la violència, en resposta a l'entrevista publicada aquest dilluns pel Gara amb dos membres de l'organització terrorista. En l'entrevista, dos encaputxats asseguren que la banda es troba amb "un procés reflexiu i assembleari", que conclourà abans de l'estiu, per a "fixar una estratègia político-armada eficaç".

GARA: ENTREVISTA A ETA

FRICKANDÓ!!! Diada de l'orgull Fricky

25 de maig. Si no et tinguéssim, t'hauríem d'inventar!!! La realitat supera la fantasia. Amb aquesta penya no calen paisatges imaginaris... ... o, potser, és quan els necessitem més! I a n'este home de blanc que astà al costat del Pérez, no l'ha calgut disfrassar, ja venia així!!! Luís Pana 250509 RAC1