18 de juny, 2010
La CANC demana als ministres que rebutgin la candidatura d'Ascó al magatzem nuclear
20J: El cinturó metropolità decideix
Joan Manuel Tresserras votarà diumenge a la consulta de Cerdanyola
Ferran Requejo: 'Voler ser federalista a Espanya és ser il·lús'
La presidenta del TC espanyol ja ha lliurat la seva ponència sobre l'Estatut als magistrats
Presenten l'ambiciós avantprojecte de llei contra la discriminació de les persones LGBT
Escola Valenciana denuncia que la manca d'oferta de places per estudiar en català afecta 125.000 alumnes de primària
Organitzacions de tot el país demanen de posar fi a 'la impunitat del franquisme'
Executen el pres, Ronnie Lee Gardner, als EUA davant d'un escamot d'afusellament
Ronnie Lee Gardner, de 49 anys, ha estat executat per un escamot d'afusellament aquest divendres al matí a la presó estatal de Utah, als Estats Units.
Gardner ha estat afusellat, a les nou del matí, amb un mètode que als Estats Units no s'havia usat des del 1996. El Tribunal Suprem, diversos tribunals d'apel·lació i el mateix governador de l'Estat han rebutjat aquesta nit l'última petició de clemència.
L'acusat era al corredor de la mort des de feia 25 anys per l'assassinat d'un advocat mentre intentava fugir d'un tribunal que l'havia de jutjar per un cas de robatori i homicidi.
El seu advocat Andrew Parnes ha explicat que Gardner va optar per l'afusellament perquè el considerava més humà. “Escullo l'escamot d'afusellament, si us plau”. Així va respondre Gardner en ser preguntat pel jutge si preferia l'afusellament o la injecció letal, després d'esgotar les apel·lacions.
"Quina classe de món és aquest que pot enviar màquines a Mart i no fa res per aturar l'assassinat d'un ésser humà?" (Saramago)
elPeriódico: Cinc policies afusellen un reu en nom de l'estat de Utah
Saramago
Saramago, va ser fill de pares analfabets i només va poder cursar estudis elementals. No va ser fins al final de la dictadura de Salazar quan es va començar a consolidar com a escriptor, quan ja tenia 50 anys.
La primera novel·la d'èxit va ser Levantado do Chao, l'any 1980, tot i que la popularitat li va arribar amb L'evangeli segons Jesucrist, l'any 1991, que va comportar una forta polèmica amb el govern del seu país i amb el Vaticà. Per aquest motiu, des dels anys 90 vivia a Lanzarote amb seva dona, la periodista Pilar del Río. "La derrota té alguna cosa positiva, mai és definitiva. En canvi la victòria té una cosa negativa, mai és definitiva."
"No crec en déu i no em fa cap falta. Si més no estic fora de perill de ser intolerant. Els ateus som les persones més tolerants del món. Un creient fàcilment passa a la intolerància. En cap moment de la història, en cap lloc del planeta, les religions han servit perquè els éssers humans s'acostin els uns als altres. Per contra, només han servit per separar, per cremar, per torturar. No crec en déu, no ho necessito i a més a més sóc bona persona."
"Si s'ha de buscar el sentit de la música, de la filosofia, d'una rosa, és que no estem entenent res."