lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’octubre, 2009

ERC torna a mostrar les seves mans netes

El cas de corrupció urbanística de Santa Coloma de Gramenet ha servit a ERC una ocasió per recuperar el seu vell lema Mans netes. Sense explicitar-lo, el president del partit, Joan Puigcercós, ha reivindicat aquest esperit des del Parlament, en una intervenció davant el grup parlamentari del seu partit oberta a la premsa.

L'objectiu de la trobada era analitzar les seves propostes per reformular el finançament dels partits, però els esdeveniments del dia han coincidit amb aquest discurs.

Puigcercós ha reivindicat la "transparència" de la seva formació, ha defensat la "bona política" i ja ofert ERC com a garantia i vehicle per destapar casos de corrupció i "estirar la manta" si cal. "Si algú té por de denunciar alguna cosa, pot acudir a ERC, i no tinc cap dubte que tramitarem el cas per la via judicial o la política", ha anunciat.

El republicà ha volgut trencar el tòpic que tots els partits són iguals i que és normal tenir "hipoteques polítiques", ha proposat vetar les donacions anònimes a fundacions vinculades a partits. Segons ell, els partits ja estan "prou ben finançats amb les subvencions públiques", i ha demanat que ERC, que també es financia gràcies a una part del sou dels seus càrrecs públics.

Bartomeu Muñoz, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, detinguts per corrupció urbanística

No hi ha un pam de net!!! L'exsecretari general de la presidència de la Generalitat de Catalunya en el Govern de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, i l'exconseller d'Economia, Macià Alavedra, també estarien entre els detinguts per la Guàrdia Civil espanyola en el marc de l'operació policial contra la corrupció urbanística que afecta a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. Prenafeta i Alavedra se sumarien així a la llista de possibles detinguts -que augmentarien fins a set- entre els quals també es trobaria l'alcalde de Santa Coloma i vicepresident de la Diputació de Barcelona, el socialista Bartomeu Muñoz i el regidor d'urbanisme. L'escorcoll continua a l'Ajuntament de Santa Coloma. Els detinguts podrien ser acusats dels delictes de tràfic d'influències, blanqueig de diners i suborn. Avui: L'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Prenafeta i Alavedra, detinguts per presumpta corrupció urbanística

Torelló és el primer municipi d'Osona que no dóna suport a les consultes independentistes

Torelló és el primer municipi osonenc que rebutja la moció de suport a les consultes independentistes. El ple municipal d'aquest dilluns va "tombar" la moció amb el vot de qualitat de l'alcalde, Miquel Franch (PSC). El PSC, que governa el consistori conjuntament amb CiU, va votar-hi en contra.

La federació nacionalista de Convergència i Unió va optar per donar llibertat de vot als seus regidors. Dels sis regidors, la meitat van votar favorablement a la moció i la meitat es va abstenir. Davant de l'empat, el vot de qualitat de l'alcalde va acabar decantant la votació cap al no.

Els dos grups de l'oposició, ERC i ICV- Ciutadans del Ges, hi van votar favorablement.

La vicepresidenta de la CE adverteix que l'oficialitat del català a la UE depèn de Zapatero

La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Margot Wallström, adverteix que és el govern espanyol qui decideix si el català és o no llengua oficial de la Unió Europea. En una entrevista a l'ACN, i dos mesos abans que comenci la presidència de torn espanyola, Wallström es queixa que 'la CE no pot resoldre sola' el problema, sinó que és l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero qui ha de 'prendre la decisió i demanar tenir una altra llengua oficial'. La també comissària de Relacions Institucionals i Comunicació aposta per 'apropar-se el màxim possible als ciutadans en la llengua que entenen i parlen' i lloa la feina que està fent en aquest sentit la representació de la CE a Barcelona.

Avui: La CE adverteix que és el govern espanyol qui decideix si el català és o no llengua oficial a la Unió

La televisió de Macià

La televisió va arribar a Barcelona el 1959, es va començar a popularitzar als anys 60 i per primer cop va parlar català el 1964, a TVE. TV3 va començar a emetre el 10 de setembre de 1983. Aquests són, en síntesi, els fets tal com els hem viscut. Però les coses haurien pogut anar d’una altra manera i haurien pogut passar molt abans. La Guerra Civil va estroncar l’empenta televisiva de la Catalunya republicana, una història pràcticament desconeguda que ara surt a la llum al llibre República TV (Dux Ed.), de Francesc Canosa. És fruit de la seva tesi doctoral i de sis anys de recerca que han omplert un buit clamorós: “Aquella televisió que no va ser és la metàfora d’una Catalunya que aspirava a tot i es va quedar sense res”, diu l’autor. El llibre surt a la venda la setmana que ve i divendres es presenta al Museu d’Història de Catalunya.

Etoo va tornar ahir a Barcelona per participar en un acte solidari de recollida de calçat per a l’Àfrica

Cap retret. Cap queixa. Cap paraula més alta que una altra. Compromès al màxim amb l’objectiu principal de la seva visita a Barcelona –«portar sabates a l’Àfrica»–, la primera oficialment des que se’n va anar a l’Inter, Samuel Etoo va triar la via de l’elegància i, sobretot, la de la diplomàcia per parlar del Barça. Del «Jan», així li deia a Laporta, i del «Pep», així li deia a Guardiola. «Et trobem a faltar, Samuel», li van dir uns nens a l’entrada de l’Hotel Hilton del Fòrum de Barcelona. Samuel va somriure. Ell sí que els troba a faltar. Els nens, Barcelona i el Barça. Encara que no ho pugui dir obertament, però a Milà, per molt bé que li vagi la vida amb Mourinho a l’Inter, no és el mateix. «És un plaer tornar a Catalunya, a Espanya i, sobretot, a Barcelona», va confessar a manera de pròleg de la seva solidària i, al mateix temps, conciliadora intervenció davant els periodistes.

Avui: Eto’o, ferit i conciliador

El PNB torna a «salvar» el PSOE i donarà suport a la llei de l'avortament

Iñigo Urkullu PNB 261009 CATr

El PNB tornarà a salvar el PSOE d'una derrota parlamentària. De la mateixa manera que va fer amb el pressupost general, els nacionalistes bascos tampoc no presentaran cap esmena a la totalitat a la reforma de la llei de l'avortament. A més, a diferència de CiU, per primer cop el PNB imposarà el criteri de partit al personal dels diputats. Els sis diputats del PNB afegiran els seus vots als de l'esquerra perquè la reforma pugui superar el primer escull parlamentari.