lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de desembre, 2007

Angel Maria Villar aconsegueix prohibir l’Euskal Herria – Catalunya

"El partit viola la constitució espanyola" La notícia va saltar ahir a la nit. El president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Angel Maria Villar, va anunciar que havia aconseguit prohibir el partit que s’havia de disputar aquest dissabte entre les seleccions de Catalunya i Euskal Herria. Ha explicat que va presentar una denúncia al Tribunal Constitucional al•legant que el partit infringia la carta magna per tractar-se d’un encontre entre dues parts ‘d’Espanya’. La resolució del TC li ha donat la raó i de moment el partit ja ha estat cancel•lat per ordre judicial. Ara s’espera que tan la Federació Catalana de Futbol com la basca presentin recurs a contrarellotge per tal que el partit es pugui disputar.

Davant la sorpresa de la notícia, encara no hi ha cap comunicat oficial de cap de les dues federacions, ni la catalana ni la basca. De totes maneres, la Federació Catalana de Futbol ha assegurat que presentarà un recurs davant de ‘l’absurditat de la prohibició’. Des de la FCF també descriuen aquesta acció com un 'atac a la llibertat i contra l’esport'.

Milers de seguidors catalans ja havien adquirit la seva entrada i molts d’ells també els bitllets d’avió que els portaven a Bilbao on s’havia de disputar l’encontre. Ara, a l’espera de si prospera el recurs, seran moltes les persones que segurament perdran molts diners a més d’endur-se una gran indignació.

El Ministeri de Medi Ambient treu a licitació la construcció d'escales per a peixos a l'assut de Xerta

La societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed), depenent del Ministeri de Medi Ambient, ha tret a licitació la construcció d'escales per a peixos a l'assut de Xerta, per un pressupost base de 600.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos. Aquesta obra ha de permetre la presència en l'àmbit del delta de l'Ebre d'espècies faunístiques que actualment tenen una representació molt minoritària, millorant així la qualitat hidromorfològica de la llera del riu.

I no és broma !!!

Els peatges catalans pujaran un 4,16% de mitjana a partir del 2008 El Govern, a través del DPTOP, ha donat llum verda a la revisió de les tarifes dels peatges per a 2008 en les vies que són de titularitat de la Generalitat. Aquesta revisió es traduirà en un increment d’un 4,16% de mitjana. El DPTOP justifica aquest increment en "la repercussió del 95% de la variació de l’IPC durant l’any 2007, calculada de conformitat amb el que preveu el Decret 465/2004, que pren en consideració l’IPC interanual registrat a tancament del mes d’octubre"

El projecte de descontaminació de l'embasament de Flix surt a licitació per 200 MEUR

La societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed), depenent del Ministeri de Medi Ambient, ha anunciat la licitació del projecte de descontaminació química de l'embassament de Flix. El pressupost base de les obres és de 192 milions d'euros i un termini màxim d'execució de 42 mesos. També s'ha fet pública la convocatòria d'adjudicació d'altres contractes que afecten a aquesta actuació. Es tracta de l'assistència tècnica a la direcció de les obres, per 6,7 milions d'euros, l'assistència a la direcció ambiental, per un milió d'euros, i l'assistència per a la coordinació de seguretat i salut de les obres, per 1,3 milions. Les actuacions estan declarades d'interès general, prioritàries i urgents.

Les obres que surten a licitació consisteixen en l'extracció de gairebé un milió de metres cúbics de residus contaminats, tractament dels mateixos per descontaminar-los, transport fins a un abocador controlat a sis quilòmetres de distància, així com el segellat d'aquest abocador i la restauració de la llera de l'Ebre.

L'embassament de Flix reté actualment una gran quantitat de llots contaminats que tenen el seu origen en els abocaments històrics procedents de l'activitat desenvolupada per la fàbrica de la Societat Electro-Química de Flix, que des de principis del segle passat s'ha assentat en el seu marge dret, i en els canvis en el riu deguts a la construcció de les preses de Mequinensa, Riba-roja i la pròpia Flix.

Horta de Sant Joan: La construcció de la central eòlica dels Pesells es decidirà en consulta popular

Abans de convocar la consulta popular, l'equip de govern convergent de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan presidit per l'alcalde, Àngel Ferràs, explicarà al veïnat les característiques del projecte. «Sempre havíem dit que un cop el projecte fos definitiu n'explicaríem els detalls, i així ho farem», apuntava ahir a la tarda Ferràs.

Amb tota la informació sobre la taula, i en el termini màxim de sis mesos, l'Ajuntament convocarà una consulta popular. El seu resultat serà vinculant. Des de l'inici dels tràmits del parc, Ferràs ja havia anunciat el compromís de convocar una consulta: «sempre hem dit el mateix, el poble decidirà si vol el parc eòlic o no».

El portaveu de la Plataforma en defensa de la Terra Alta, Jordi Lluch, i de l'entitat ecologista Seo/Birdlife, Ignasi Ripoll, van recordar que la central s'ubicaria entre la ribera del riu Algars i el Parc Natural dels Ports en una zona plana, molt extensa, «amb ametllers, oliveres, boscos, restes iberes i diversos masos, alguns dels quals, restaurats».

La serra dels Pesells, afegí Lluch, acull una gran riquesa de flora -amb diverses espècies endèmiques- i fauna, on destaca la presència de diverses espècies d'aus rapinyaires com l'àliga cuabarrada, en perill d'extinció. La construcció de la central, assegurà el portaveu ecologista, amenaça aquesta biodiversitat. A més, l'impacte dels aerogeneradors sobre el paisatge «serà enorme, els molins es veuran a molts quilòmetres de distància. I això perjudicarà el turisme».

Per tot plegat, la Plataforma anuncià la convocatòria urgent d'una reunió informativa oberta a tot el veïnat on es podrien decidir noves mobilitzacions o accions legals. Al marge d'això, Ripoll reclamà al Departament de Medi Ambient i a l'Ajuntament d'Horta que no donin el seu vistiplau al projecte, les dues últimes autoritzacions necessàries per a poder aixecar els aerogeneradors.