lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de desembre, 2007

Joan Tardà.: «Vam oferir un pacte estable al PSOE però ens va dir que Espanya no estava preparada»

Joan Tardà 171207 CATinfo Tardà recorda que el 2005 ERC va proposar un acord escrit als socialistes i que el van rebutjar. Va ser un «punt d'inflexió» que completaria el pacte Mas-Zapatero. Diu que han perdut la confiança en el PSOE i que probablement no els votaran en la investidura, però volen seguir negociant

-«Estem entre l'Espanya i la paret. És evident que nosaltres no som bisexuals i que només podem tenir una relació, difícil i frustrant, amb l'esquerra espanyola. El que pertocarà fer, malgrat que tot depèn de la relació de forces que hi hagi, és no votar en la investidura i entrar en un procés de negociació. Tampoc no renunciem a buscar una unitat d'acció de totes les forces catalanes en la mesura que hi hagi un procés més involutiu que en els darrers dos anys, si l'Estatut és retallat o se'n bloqueja el desplegament.» -«Zapatero va començar a incomplir les condicions de la investidura a partir del 2006. Ara, tu no pots aconseguir una batalla política si no guanyes la ideològica. I la de les balances fiscals està guanyada. És impossible que hi hagi una nova llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes sense les balances. També hem guanyat la del reglament del Congrés.»

"Què li va prometre ZP?"

Artur Mas va quedar ahir sorprès a la primera pregunta del programa Tinc una pregunta per a vostè de TVE. “Què li va prometre el senyor Zapatero quan va retallar l’Estatut?”, li va engaltar d’entrada una senyora que semblava simpatitzant d’ERC. “Caram, quina pregunta!”, va deixar anar amb somriure forçat el president de CiU, que s’esperava més aviat parlar del preu del pollastre o del sou que cobra. Mas va respondre amb extensió, però abans que res va negar de forma taxativa que hagués anat a la Moncloa a retallar l’Estatut.

“Tota negociació és un estira-i-arronsa, i un cedeix en alguna cosa i l’altre també”, va defensar-se. Mas va reconèixer que havia parlat amb Zapatero també de les eleccions, però no de la presidència de la Generalitat sinó del respecte a la llista més votada. I va emmarcar en això la suposada promesa. “Ho vaig parlar amb Zapatero i ho vaig parlar amb Montilla abans de les eleccions catalanes. I Zapatero em va dir que sí que estava d’acord a respectar el guanyador, i Montilla em va dir que no”, va afegir.