lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de desembre, 2008

Centenars de persones demanen a Barcelona el boicot econòmic a Israel

Unes quatre-centes persones s'han manifestat aquest vespre davant de la cambra de Comerç israeliana per demanar el boicot econòmic a Israel, com a mesura de protesta pels bombardeig que l'exèrcit d'aquest país manté a Gaza des de fa dos dies. També han demanat al govern espanyol que aturi la venda d'armes a Israel i a la Generalitat que trenqui els acords comercials que hi promou el Departament de Vice-presidència i el d'Innovació i Universitats.

El portaveu de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha llegit un manifests en què reclamava el cessament immediat dels atacs. La concentració l'ha convocada la Plataforma Aturem la Guerra i demà es repetirà, a les set del vespre, a la plaça de la Verge de València.

Acuamed convoca de nou els afectats pels pous de Vinallop sense haver arribat a cap acord després d'ajornar el procés

L'empresa pública Acuamed ha fet pública de nou, amb anuncis a la premsa, la llista de propietaris afectats pel projecte de construcció de pous a la zona de Vinallop (Tortosa) tot convocant-los per aixecar, un altre cop, les actes d'expropiacions dels terrenus entre els pròxims dies 3 i 6 de febrer.

L'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, s'ha mostrat desconcertat davant l'anunci pel fet que ningú ha informat oficialment l'Ajuntament -on suposadament s'han d'aixecar les actes- i, especialment, perquè encara no s'han resolt els problemes que la construcció dels pous suposava per a l'abastament del municipi en cas d'emergència en la descontaminació del pantà de Flix.

L'anunci aparegut als diaris de les Terres de l'Ebre aquest dilluns, però, torna a fixar els propers 3, 4, 5 i 6 de febrer com a noves dates per a la signatura de les actes d'expropiació i incorpora la llista de propietaris afectats tot i que, de moment, l'empresa dependent del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí hagi fet públic cap tipus d'acord o solució sobre les mancances formals i de fons del projecte.

VilaWeb/ElPunt: La CHE reactiva les expropiacions per a la construcció dels pous a Vinallop

Madrid presenta el nou finançament demà

Ho ha anunciat un del PP. Ai, mare!!! La nova proposta de finançament autonòmic es presentarà aquest mateix dimarts, segons ha anunciat el coordinador d'Economia del PP, Cristóbal Montoro, després de reunir-se per sorpresa amb el ministre d'Economia, Pedro Solbes.

Segons Montoro, el govern socialista espanyol plantejarà a les comunitats autònomes tres fons per al nou finançament: un sobre garantia de serveis públics fonamentals; un altre sobre suficiència global i un tercer anomenat de "convergència".

En una roda de premsa a la seu nacional del PP, Montoro ha dit que la seva formació vol tenir més detalls d'aquest últim fons i ha criticat la reforma del model de finançament que està plantejant l'executiu, que ha arribat a qualificar de "nyap". Segons la seva opinió, crearà més dèficit i "agreujarà la crisi".

ERC no espera "res de bo" de la proposta de finançament de Zapatero

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat aquest dilluns que no esperen "res de bo" de la proposta de finançament que donarà a conèixer el govern espanyol, "després que totes les comunitats autònomes hagin passat pel confessionari de Zapatero, i la majoria estan satisfetes".

Segons ha indicat Ridao en una roda de premsa, a Esquerra "no li consta" que el govern català hagi rebut en les últimes hores algun paper que reflecteixi la proposta que molt probablement serà donada a conèixer aquest dimarts, "fet que ens dóna peu a pensar que s'acabarà assabentant pels mitjans de comunicació".

"És evident que no es respecten les formes, –ha lamentat– però a nosaltres ens preocupen molt més els continguts", i "considerem que encara queden moltes coses per tancar i que caldrà seguir negociant".

A ERC li preocupa, a més, que de "totes les comunitats que han passat pel confessionari del senyor Zapatero, la majoria n'han sortit satisfetes, i cal recordar que algunes, com Galícia o Astúries, tenen interessos contraposats a Catalunya".

En aquest context, Ridao ha apuntat que no esperen "res de bo de la proposta" que pugui presentar en les pròximes hores el govern espanyol, i ja ha anticipat que ERC "dirà que no" a qualsevol model que "no estigui tancat i amb xifres concretes" positives per a Catalunya.

VilaWeb/ElPunt: ERC i ICV, escèptics sobre la possible presentació de la proposta de finançament

Jóvens de Terres de l'Ebre aixeca un mur davant les obres del canal Xerta-Sénia

El grup d'activistes de Jóvens de Terres de l'Ebre ha aixecat aquest diumenge al migdia un mur a l'inici de les obres del canal Xerta-Sénia (Baix Ebre). Aquesta acció protesta es fa el dia dels Innocents ja que, segons el col·lectiu, aquesta obra 'és un engany' per les Terres de l'Ebre. Segons un dels portaveus de l'acció, Joan Gas, les obres es fan amb el pretext de servir de regadiu quan en aquests moments encara no s'ha consultat amb el pagesos i el projecte no inclou quantes hectàrees es volen regar, quanta aigua es necessita ni el preu que aquesta tindrà. Segons Gas, aquest 'transvasament encobert' no té cap tipus de 'justificació'.

Segons Jóvens de Terres de l'Ebre i tal com defensa la Plataforma en Defensa de l'Ebre, aquestes obres són l'inici del 'transvasament encobert' d'aigua del riu cap a Castelló ja que, el projecte i la magnitud de les obres, està 'totalment sobredimensionat'

L'acció d'aquest diumenge ha comprès, d'una banda, l'aixecament d'un mur davant el canal i d'altra, aprofitant l'avinentesa que aquest diumenge és el dia dels Innocents, s'hi ha penjat una llufa amb el lema 'Lo Xerta-Sénia no és un transvasament'.