lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’octubre, 2008

ERC anuncia una esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat

El portaveu d'ERC al Congrés de Diputats, Joan Ridao, ha comunicat aquest dimecres al portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat per al 2009 a causa dels "incompliments" de l'Estatut en inversions, per la manca d'un nou sistema de finançament, i perquè els comptes de Solbes "no responen a les necessitats de despesa social". Ridao també ha acusat l'executiu espanyol de "deslleialtat" amb el govern de la Generalitat perquè no destina les partides "no assignades" dels pressupostos del 2009 a fer realitat les inversions del Pla Catalunya dissenyat per la Generalitat.

El Sant Andreu guanya la Copa Catalunya

El Sant Andreu s'ha proclamat campió de la Copa catalunya després de vencer l'Espanyol (1-2) en el partit que s'ha disputat aquesta nit a l'estadi de la Devesa de Sant Carles de la Ràpita. L'Espanyol s'ha avançat al marcador al minut 25 gràcies a Jonatan Soriano. Al minut 40, Corral ha marcat pels quatribarrats. Ja a la segona part, el Sant Andreu s'ha avançat al marcador, gràcies a un gol de Guirado al minut 11.

Aquesta és la primera ocasió en que el Sant Andreu arriba i guanya la final d'aquesta competició. L'Espanyol s'ha presentat a final de la Copa Catalunya amb una majoria de jugadors del primer equip tot i que Tintin Márquez ha preferit reservar la majoria dels seus titulars per al proper partit de Lliga.

Els sindicats majoritaris de mestres reclamen que el català sigui l'única llengua vehicular a l'aula

Representants dels sindicats de mestres majoritaris al país, el català USTEC, el valencià Intersindical-STEPV i el balear STEI-I, han presentat avui a València el manifest que ja van presentar a Barcelona en motiu de l'Onze de Setembre, en què exigeixen a les administracions que el català sigui la llengua vehicular de l'escola. Es declaren contraris a les agressions a la llengua i demanen que s'hi sumin altres sectors socials.

Josep M. Cervelló (USTEC), Maria Antònia Font (STEI-I) i Vicent Maurí (STEPV) han denunciat que el català és una llengua minortizada i s'han mostrat preocupats pels manifestos i inicatives que han sorgit contra la nostra llengua.

Els sindicats són partidaris de programes educatius que tenen com a finalitat 'que l'alumnat assolesca una bona competència comunicativa en la llengua pròpia del país, el català, i els prepare per a un món multilingüe, independentment de quina siga la llengua familiar, perquè és aqueixa la funció de l'escola i perquè assegurar la competència lingüística de les llengües oficials d'un territori és el que contribueix a la desaparició de les desigualtats i al respecte de les llengües d'ús de cada individu que les habita.'

La majoria de les queixes recollides pel Síndic de Greuges a la Terra Alta durant el 2008 tenen a veure amb el parc eòlic d'Horta de Sant Joan

El Síndic de Greuges ha visitat aquest dimecres la capital de la Terra Alta per apropar la institució als ciutadans i oferir la possibilitat de presentar queixes o fer consultes. El Síndic, Rafael Ribó, ha destacat la importància d'aquest desplaçament, ja que en només un dia han estat 19 els terraltins que s'hi han adreçat per exposar una queixa o fer una consulta, mentre que el total d'actuacions iniciades durant el 2007 a la comarca va ser de 17. De les 19 actuacions recollides, 3 han fet referència al parc eòlic dels Pesells projectat a Horta de Sant Joan (Terra Alta). Fins aquest dimecres, el Síndic ha iniciat enguany 24 actuacions, 13 de les quals se centren també en el parc eòlic.