lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’octubre, 2011

Continuen les protestes a les Terres de l'Ebre a favor de la sanitat pública

Entre 1.500 i 2.000 persones, segons la policia, s'han manifestat aquest diumenge a Tortosa, convocats per la Plataforma d'usuaris per la Salut de les Terres de l'Ebre. Metges, infermers, usuaris i dirigents polítics de tots els partits, excepte CiU, han cridat consignes en defensa dels serveis assistencials i contra les retallades aplicades a la sanitat pública. La mobilització ha sortit poc després de les dotze del migdia de la plaça del Carrilet, davant del CAP del Temple de Tortosa, i ha recorregut l'avinguda de la Generalitat fins a l'alçada del Mercat municipal. Un cop allí, el periodista i cantant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Artur Gaya, ha estat l'encarregat de llegir el manifest.

"La sanitat no es toca", "Les Terres de l'Ebre, units per la salut" o " Manos arriba esto es un atraco " són algunes de les crides que s'han pogut sentir durant el recorregut de la mobilització.

Salvador Cot: Ells, els catalans

Quan el 1996 es va complir el 250 aniversari de la mort de Felip V, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre va encunyar una moneda commemorativa de 50 pessetes. Van fer una roda de premsa per presentar-la i allà vaig preguntar si pensaven que això podia causar malestar a Catalunya, ni que fos pels bombardejos. No van arribar a entendre el que els demanava.

Per això el més interessant de tota aquesta polèmica sobre Gregorio Peces-Barba és que delimita pedagògicament un nosaltres que es contraposa a un ells. El nosaltres és el poble espanyol, interpretat com el de parla castellana. Pel que fa a l'ells pot ser qualsevol altre col·lectiu nacional. De fet, serveix igual per als catalans o els portuguesos, de la mateixa manera que pot descriure el poble hongarès o el coreà. L'únic que passa és que aquesta és una terminologia que, simplement, no convé utilitzar davant d'un micròfon. La pega és que, de tant en tant, algú de la classe dirigent espanyola pateix una relliscada i diu en públic el mateix que comenta en privat. Li va passar a Esperanza Aguirre, quan va deixar Catalunya fora del "territori nacional" o a Manuel Fraga, quan va recordar que "vam ocupar Catalunya el 1939 i estem disposats a agafar de nou el fusell". El nosaltres és sempre el mateix.

Aquesta és la realitat. Només hi ha un petit grup de persones que la ignoren o, almenys, fan veure que la desconeixen. Són una part -minoritària, segons les enquestes- de la societat catalana que pensa que els espanyols ens estimen i consideren que formem part de la seva nació. Deuen viure molt malament.

El Bloc haurà d'indemnitzar Fabra per emetre loteria amb la seva foto

La formació critica que la sentència hagi arribat "en temps rècord", mentre que les causes que Carlos Fabra té pendents amb la justícia "porten més de set anys encallades" El jutjat de primera instància número 6 de Castelló de la Plana ha condemnat el Bloc Nacionalista Valencià d'Ontinyent a indemnitzar amb 3.000 euros l'expresident de la Diputació de Castelló i actual president del PP a la demarcació, Carlos Fabra, per haver utilitzat la seva imatge i la frase "la loteria que sempre toca" en unes paperetes corresponents al sorteig "del Niño" del 6 de gener d'enguany. El portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha expressat la seva "profunda indignació" per aquesta sentència i ha anunciat que la recorreran.

Fabra: "Si em toca la loteria, em trauré la titola i pixaré a la seu d'IU"

El Mallorca se'n torna cap a casa amb una maneta del Barça (5-0)

El FC Barcelona va superar el Mallorca per 5-0 en el partit que va jugar anit al Camp Nou. El gols, a càrrec de Messi al minut 13 (de penal), el 21 i el 29, de Cuenca al 49 i d'Alves al 91.