lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’agost, 2009

Barça 3 - Sporting 0

Puyal 310809

El Barça ha guanyat 3 a 0 l'Sporting de Xixón en el primer partit que juga en la lliga 2009-2010. L'equip ha controlar amb comoditat el partit, triangulant i movent ràpid la bimba. Els gols els han fet, de cap, Bojan, Keita i Ibrahimovic, que s'ha estrenat com a golejador blaugrana. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Josep Huguet considera "inevitable" l'increment d'alguns impostos

Josep Huguet ERC 310809 RAC1

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, considera que aquest trimestre "es tocarà fons i es començarà a arrancar la sortida de la crisi". Per fer-ho, però, considera que calen "canvis estructurals" en el sistema socioeconòmic estatal. En aquest sentit i sobre la possibilitat anunciada per Zapatero d'apujar impostos, ha criticat les polítiques "improvisades" del president espanyol per fer front a la crisi. Amb tot, considera "inevitable" incrementar els impostos indirectes.

Per Huguet, cal tenir "valor" per prendre decisions dràstiques, com per exemple, "limitar el sou" dels directors de bancs i caixes, com ha fet el govern francès. A més, ha considerat "inevitable" l'increment dels impostos indirectes sobre el tabac i l'alcohol, que ha recordat "són dels més baixos d'Europa".

En una entrevista a El món a RAC1, el conseller s'ha mostrat convençut que aquesta tardor la crisi provocarà el tancament de moltes empreses que no podran "resistir" els últims mesos de mala conjuntura econòmica.

Amb tot, Huguet s'ha mostrat conveçut que "Catalunya sortirà abans de la crisi que l'Estat" perquè "la nostra econonomia és més internacional", cosa que ha propiciat, segons ha dit, que la crisi no hagi estat tan intensa.

ERC donarà suport als pressupostos de l'Estat si s'aprova el decret llei que permetrà veure TV3 al País Valencià

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha explicat que la materialització dels acords de reciprocitat perquè TV3 es pugui veure el País Valencià és una de les condicions que ERC posa al PSOE per donar suport al govern de José Luis Rodríguez Zapatero en l'aprovació dels pressupostos de l'Estat espanyol per al 2010. Tresserras ha recordat que el govern espanyol ha cedit a les pressions de les televisions privades i ha retardat l'aprovació del decret, ja elaborat des del pacte amb Joan Clos quan era ministre d'Indústria, perquè finalment TV3 es pugui veure al País Valencià.

Òmnium no convocarà una manifestació prèvia a la sentència del Constitucional perquè sigui més unitària

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, s'ha mostrat partidari de no convocar una manifestació preventiva abans de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC), com havia proposat el vicepresident Josep-Lluís Carod Rovira. Porta, creu que la convocatòria prèvia generaria 'desavinences innecessàries' i considera que convocant-la un cop el TC espanyol dicti sentència la marxa pot aconseguir 'més unitat'. El president d'Òmnium Cultural ha explicat que reemprendran els contactes amb les entitats de la societat civil per tal d'avançar en l'organització de la manifestació. Alguns col·lectius, però, han dit públicament que manifestar-se en defensa de l'Estatut és una equivocació i demanen, directament, manifestar-se per la independència. Avui: Òmnium Cultural considera que seria "un desastre" tornar a la via del 150.2

La vacuna de la grip nova es començarà a administrar al 20% de la població

El Consell Interterritorial reunit avui a Madrid ha decidit per unanimitat vacunar de la grip nova els grups de risc (les dones embarassades, els malalts crònics i els professionals sanitaris i de serveis essencials) que representen entre el 15 i 20% de la població. Tot i així, hi haurà la vacuna disponible per a un 60% de la població. També s'ha acordat excloure dels grups de risc els menors de 14 anys que no tenen malalties cròniques.

Una de les altres decisions que la ministra espanyola de Sanitat i els consellers de Sanitat han pres en la reunió d'avui és no modificar el calendari escolar a causa de la grip nova.

La ministra espanyola ha puntualitzat que aquestes són unes decisions que afecten a la primera onada de vacunacions i que estaran obertes a modificacions si hi ha noves recomanacions de les autoritats sanitàries internacionals o si la incidència del virus augmenta.

Un documental sobre la situació nacional del Quebec es fixa en el cas català

Jordi Pujol, Antoni Bassas i Jordi Porta són alguns dels catalans que apareixen al documental quebequès 'Questions nationales', que es presenta aquest vespre al Festival de Films del Món de Montreal. El film, dirigit per Roger Boire i Jean-Pierre Roy, planteja perquè el Quebec encara no s'ha independitzat i busca respostes en la situació catalana i escocesa, 'dues nacions que es troben en situacions comparables'.

'Questions nationales' recorda que en els anys 60, alguns politòlegs 'podien pensar, i molts sobiranistes esperaven, que la província del Quebec esdevindria un estat independent abans de l'any 2000'. Però després de 50 anys '111 països s'han independitzat, però no el Quebec. Per què?', es pregunten els autors. Algunes personalitats intenten respondre-ho, com ara l'ex-ministre del Quebec, Bernard Landry o el líder del Partit Liberal del Canadà, Stéphanie Dion.

A més, d'entrevistes el film també inclou imatges, que en el cas de Catalunya, són de la manifestació pel dret de decidir a Barcelona el 26 de febrer del 2006 o del funcionament de les aules d'acollida per a nouvinguts.

Taiwan rep el Dalai-lama i provoca la ira de la Xina

La derrota dels independentistes en les últimes eleccions presidencials del 2008 a Taiwan va obrir les portes a una nova etapa de les relacions entre Pequín i Taipei, trencades per la política sobiranista de l'expresident Chen Shui-bian. Des d'aleshores, els governs de l'illa i el continent han acostat posicions amb iniciatives destinades a millorar els intercanvis socials i econòmics a l'estret.

Set alcaldes independentistes del sud de l'illa van convidar el líder budista perquè consolés les víctimes del tifó Morakot, que va devastar l'illa el mes d'agost passat, amb prop de 500 morts i centenars de desapareguts. El president Ma, en el seu moment més baix de popularitat, es va veure obligat a cedir a les peticions del PDP.

"Només sóc un monjo. M'han demanat que resi per la pau", es va limitar a dir ahir el Dalai-lama en la seva arribada a Taipei, capital de l'illa, mirant d'evitar tota polèmica amb el govern de Pequín, que considera Taiwan una província més del seu territori. "Volem que pregui per l'ànima de les víctimes i que doni la seva benedicció als supervivents del Morakot", va explicar el president taiwanès.

"Sota pretextos religiosos, el Dalai-lama realitza activitats separatistes. No és només una figura religiosa", va afirmar un portaveu de l'Oficina d'Assumptes de Taiwan del govern xinès.

VilaWeb: El Dalai Lama ignora les pressions de la Xina i visita Taiwan

Revivint els jocs d'abans

Baldufes, patacons, bitlles i molts d'altres jocs tradicionals. Els veïns de la Palma d'Ebre van recuperar ahir aquests jocs, van saltar a corda i van fer curses de sacs en el marc de la festa d'estiu que organitza en aquest municipi l'associació cultural l'Espona. Els jocs i els tallers d'elaboració de joguines es van allargar durant tota la tarda i, a la nit, més de 300 persones es van reunir al sopar de germanor, que va acabar amb la música dels Small River Dixie i del grup local The Riber's.