lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de gener, 2009

El Govern de la Generalitat derogarà demà el decret de sequera

El Govern de la Generalitat derogarà demà el decret de Sequera a la conca de la Muga, el cap de Creus i la Costa Nord, de manera que totes les conques de Catalunya entraran en un escenari de normalitat i garantia de proveïment, després de l'episodi de sequeres generalitzades de l'any passat.

Les pluges registrades a finals de desembre han estat especialment beneficioses per a la conca de la Muga i el cap de Creus i la Costa Nord, les úniques que estaven encara en situació d'excepcionalitat després que el 16 de desembre passat va recuperar la normalitat el sistema Ter-Llobregat.

Juan José Ibarretxe situa l'origen de l'actuació penal contra ell en la llei de partits

El lehendakari Ibarretxe ha situat la llei de partits a l'origen de les actuacions penals seguides contra ell alhora que s'ha mostrat "satisfet" per l'arxivament de la causa oberta per haver-se entrevistat amb Batasuna per mitjà d'una compareixença en la qual ha titllat de "despropòsit jurídic" tot el cas.

"Euskadi necessita pau, diàleg i solucions, no plets que s'activen i desactiven segons interessos particulars", ha afirmat Ibarretxe, que ha afegit que "el govern basc no oblida que la vigent llei de partits és a l'origen d'aquestes actuacions penals" i ha demanat a PSOE i PP que es "convencin" que aquesta llei només ha servit per"polititzar la justícia i judicialitzar la política". Juan José Ibarretxe ha recordat que el president del Tribunal Superior de Justícia del País Basc és "el representant del poder judicial a Euskadi", i per tant, "responsable de la crisi que s'ha generat" per aquest judici. Així mateix, el lehendakari ha volgut manifestar "preocupació" per la manera com s'ha resolt el cas, ja que l'arxivament ha fet que "no s'hagi decidit sobre el fons". "No volem –ha afirmat– que aquesta causa segueixi pel mateix camí que en el seu dia va seguir el denominat cas Atutxa", i ha instat el Tribunal Suprem, com a "destí segur dels recursos ja anunciats", a no tornar a criminalitzar el diàleg.

Ibarretxe: 'Esperem que el diàleg no s'assegui mai més al banc dels acusats'(VilaWeb/ElPunt)

Benifallet obrirà una tercera cavitat al complex de les Coves Meravelles

L’Ajuntament de Benifallet, al Baix Ebre, ha iniciat l’execució d’un pla d’actuació que permetrà millorar la seguretat i els atractius del complex de coves del municipi, un dels principals atractius turístics de les Terres de l’Ebre per l’extrema bellesa de les seves cavitats. Una de les actuacions pràcticament finalitzada ha estat la col·locació d’un sistema de baranes de ferro massís a l’interior de la cova Meravelles, la més espectacular de les dues cavitats obertes fins ara i de 510 metres de recorregut. La col·locació de les baranes permet delimitar l’itinerari que han de recórrer els turistes un cop dins i augmentar la seva seguretat, sobretot de la gent gran que visita l’indret. Fins ara, hi havia baranes en alguns trams de l’itinerari, «però amb el pas del temps s’han anat degradant», explica al Diari l’alcalde, Jordi Monclús. A més, assenyala, no era excepcional que alguns visitants sortissin del camí marcat per recórrer la cova, un fet que degradava la cavitat. El sistema de baranes també s’estan col·locant a la cova del Dos.