lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de juliol, 2008

Quebec celebra quatre-cents anys d'història

Tot va començar el 3 de juliol de 1608, quan Samuel de Champlain va instal·lar-se a 'Kebec', 'on el riu s'estreny'. Aquest és el principi de la història de la ciutat de Quebec, que avui fa quatre-cents anys. La municipalitat ha preparat un seguit d'actes per festivar-ho, com ara uns concerts de Paul Mc Cartney i una exposició amb obres del Louvre, i ha vestit de gala els carrers i ha fet lluir la ciutat.

La programació durarà des d'ara fins al setembre, i molts actes es portaran a terme a l'espai oficial, el port vell.

L'espectacle cantat 'Rencontres' commemorarà avui la fundació de la ciutat, i el dia es tancarà amb un castell de focs damunt el riu Sant Llorenç. Però abans el Museu Nacional de Belles Arts del Quebec haurà inaugurat 'El Louvre al Quebec: les arts i la vida', una exposició amb prop de tres-centes peces del museu parisenc.

Un espectacle multimèdia, Le Moulin à images, es projectarà del 20 de juliol al 24 d'agost. El Cirque du Soleil també presentarà a l'octubre un espectacle preparat especialment en honor del Quebec. pàgina de l'aniversari

Viquipèdia: Quebec

L'exèrcit colombià allibera Ingrid Betancourt

L'exèrcit colombià va alliberar anit l'ex-candidata presidencial Ingrid Betancourt, retinguda per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) des de feia sis anys, segons que ha informat el ministre de Defensa colombià, Juan Manuel Santos. En l'operació, que ha estat anomenada Jaque i s'ha portat a terme en un campament de les FARC al sud del país, també s'han alliberat tres ciutadans americans i onze militars colombians.

Fonts de l'exèrcit han dit que ningú havia quedat ferit en l'operació.

Els ostatges, que es troben en bon estat de salut, han estat traslladats en helicòptes a San José de Guaviare, al departament de Tolima, a uns 190 quilòmetres de Bogotà.

Betancourt, que ara té 46 anys, ha dit que la pau a Colòmbia només podia arribar si les FARC alliberaven tots els ostatges, i ha agraït l'acció al govern colombià i a l'exèrcit, tot i que la seva família sempre havia rebutjat que fos rescatada en una operació militar. També ha donat gràcies a Déu. L'ex-candidata presidencial, que també té la nacionalitat francesa fruit d'un casament amb un diplomàtic francès, ha donat les gràcies a França i al president Sarkozy, que en els últims temps s'havia marcat com una prioritat aconseguir l'alliberament de l'ostatge.

També ha agraït a la comunitat internacional el suport rebut, i l'esforç fet pel president veneçolà Hugo Chávez i el d'Equador, Rafael Correa. Diferents governs, entre els quals el nord-americà, han felicitat l'executiu d'Álvaro Uribe pel rescat. El govern Bush ha donat ple suport a l'ofensiva d'Uribe contra les FARC.

Amb l'alliberament de Betancourt, les FARC perden l'ostatge més preuat i una eina de negociació poderosa. La política dels guerrillers, que encara tenen segrestades 40 persones, és d'intercanviar presoners per rebels empresonats pel govern.

Els dos fills de Betancourt volen ara des de França fins a Colòmbia per reunir-se amb la seva mare.

Tornen les "meses petitòries"

Rosa Díez amenaça amb venir a Catalunya per tal de recollir signatures per defensar el castellà. Jordi Basté 030708 RAC1 La diputada de UPyD està recollint signatures arreu per al Manifest per la Llengua Comuna dels espanyols elaborat per un grup d'intel·lectuals.

En declaracions als periodistes, la diputada ha demandat que «no se produzca discriminación a aquellos ciudadanos que quieren educar a sus hijos en la lengua castellana». La fundadora de UPyD ha afegit que «no es el catellano el que está perseguido, sino que están discriminadas las personas que quieren utilizarlo».

La justícia basca ordena l'execució de la sentència contra Atutxa, Bilbao i Knörr

El Tribunal Superior de Justícia basc ha desestimat el recurs en el qual la parlamentària d'Ezker Batua (EB) Kontxi Bilbao demanava de suspendre la sentència condemnatòria per no dissoldre Sozialista Abertzaleak. També obliga a la cambra a expulsar-la i i que precisi quan serà cessada. En el mateix informe judicial, ordena al parlament a concretar quan comunica a Juan Maria Atutxa i a Gorka Knörr que han de començar a complir la inhabilitació.

Kontxi Bilbao és l'única dels tres inculpats que encara és parlamentària i per, aquest motiu, la justícia basca n'ordena l'expulsió. Pel que fa a Gorka Knörr (EA), ex-membre de la mesa del parlament i Juan Maria Atutxa (PNB), ex-president de la cambra, els condemna també amb la inhabilitació i multes d'entre 12.000 euros i 18.000. A tots tres se'ls considera culpables de no dissoldre el grup Sozialista Abertzaleak quan Batasuna fou il·legalitzada el 2003.

El tribunal ha acordat comunicar a la Junta Electoral del País Basc les dates d'inici i final del compliment de la pena, fet que impediria els condemnats presentar-se a les pròximes eleccions.

Un recurs rere un altre El 8 d'abril, el Suprem espanyol revocà la sentència absolutòria del TSJPB i condemnà els tres acusats. La defensa va contraatacar i demanà la suspensió de l'execució de la sentència fins que el Constitucional espanyol es pronunciés sobre la impugnació d'empara. L'alt tribunal la rebutjà i va declarar ferma la decisió del Suprem. De nou, els advocats van recórrer a la justícia basca, que no n'ha acceptat el recurs.

lo carrer del riu: Gorka Knörr.: «Em sento orgullós del que vam defensar»

L'habitatge projectat a l'Ebre s'enfonsa.

El primer semestre d'enguany, a les Terres de l'Ebre s'han projectat un 81% menys d'habitatges que el mateix període del 2007, la dada més baixa de tot Catalunya. Malgrat això, a l'Ebre encara s'ha projectat el doble d'habitatges amb relació a la seva població. La crisi ha fet tornar la projecció a nivells anteriors al 1999.

La comarca on la sotragada és més forta és la Ribera d'Ebre (-91%), un percentatge similar a la del Baix Ebre (-89%). La que millor ha aguantat de les comarques ebrenques és la Terra Alta.

Nebrera no acceptarà cap càrrec al PPC si perd

Montserrat Nebrera 030708 CATr La diputada del PPC Montserrat Nebrera ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que si perd no acceptarà exercir càrrecs executius en el partit, si bé la diputada, com tots els parlamentaris del PPC, serà membre del comitè executiu de Catalunya.

Montserrat Nebrera 030708 RAC1

Per altra banda, en una entrevista a RAC1, la diputada del PPC s'ha presentat com la candidata "que claríssimament no ha estat imposada per ningú", i ha donat per fet que continuarà en el PPC encara que no guanyi a la senadora Alícia Sánchez-Camacho en el congrés d'aquest cap de setmana. Nebrera ha assegurat que amb independència que la candidatura del seu rival "sigui una imposició o no, la gent ho veu així".

Pel que fa als exaspirants a la presidència del PPC, ha dit que no sap si Daniel Sirera ha sortit derrotat, però en qualsevol cas ha afegit que el final de la batalla precongressual al PPC se salda amb "una victòria" de Fernández Díaz.

Nebrera ha reiterat que continua amb la seva candidatura "pel bé del partit" i per la "dignitat de la gent" que la recolza, i ha negat que li hagin ofert presidir el grup parlamentari del PPC al Parlament català.

Els Mossos aplicaran un protocol d'actuació específic en els casos de violència homòfoba

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha explicat que el departament ha aprovat un protocol d'intervenció policial específic per als fets delictius motivats per l'orientació sexual i la identitat de gènere de la víctima com gais, lesbianes, bisexuals o transsexuals. En aquest sentit, ha recordat que moltes vegades les víctimes se senten degradades, i a més no coneixen la forma adequada de denunciar les agressions o no ho fan per por de ser discriminades.

Els Mossos d'Esquadra actuaran seguint el protocol en aquests casos de violència homòfoba i es coordinaran de forma immediata amb la fiscalia d'agressions homòfobes.

Joan Saura ha fet l'anunci en la inauguració de la IV Conferència Europea de Policies Gais i Lesbianes que se celebra a Barcelona fins divendres que ve, on ha insistit en què el protocol s'ha fet seguint el pla interdepartamental del govern per a la no discriminació d'homosexuals i transsexuals. Que bé !!! Com els bobbies in London !!!

Que venen mal dades !!!

El BCE compleix la seva amenaça i apuja els tipus fins al 4,25% El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit avui elevar els tipus d'interès en un quart de punt percentual fins al 4,25% en resposta als elevats nivells d'inflació registrats a l'eurozona, després d'haver mantingut invariable la taxa en els últims dotze mesos.

En concret, la dada preliminar de l'Índex de Preus de Consum (IPC) de l'eurozona ha augmentat al juny i s'ha situat en el 4% interanual, un nou màxim històric, molt per sobre de l'objectiu d'estabilitat del BCE.

La institució europea també ha augmentat la facilitat marginal de crèdit, per la qual deixa diners a les entitats, fins al 5,25%, així com la facilitat de dipòsit, per la qual remunera els diners, al 3,25%.

La pujada serà efectiva a partir del pròxim 9 de juliol, segons el banc europeu. (este és lo paràgraf més clar i entenedor)

-Molt mal rollo !!! Segur que amb tant vocabulari que no surt ni al diccionari en disfressen una de grossa.