lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de gener, 2008

Panem et circenses: la mamella de la nuclear !!!

L'Ajuntament d'Ascó construirà un nou complex de piscines a la zona municipal del poliesportiu a partir d'enguany i fins al 2010. El projecte preveu la remodelació de les actuals piscines exteriors i la construcció d'un nou edifici d'usos lúdics i terapèutics que inclourà piscines cobertes, sales de tractaments i de teràpies que utilitzen l'aigua, bar i restaurant. El pressupost és de 3,8 milions d'euros.

L'Ajuntament d'Ascó aprovarà a principis de febrer el pressupost municipal per al 2008. El document incorporarà una primera partida per a començar les obres del nou complex d'aigües, la inversió més ambiciosa per a aquest mandat del nou equip de govern format per CiU i PSC.

El projecte, explica l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, s'executarà en tres fases. En una primera fase, que ha de finalitzar a finals del mes de juny d'enguany, es remodelaran les actuals piscines exteriors. L'actual equipament data de mitjan dels anys 80 i ha estat reparat en una ocasió, però durant l'any passat es va posar de manifest de nou la necessitat de remodelar les piscines, ja que perdien molta aigua. La segona fase del projecte suposa la desaparició de l'actual immoble, que acull el restaurant, el bar, el local social, els magatzems o les oficines, i la construcció en el seu lloc d'un nou edifici amb aquests mateixos serveis, a més de noves sales de fitness i de tractaments, teràpies i sistemes de relaxació que utilitzen l'aigua. El nou espai eliminarà les actuals barreres arquitectòniques per a les persones discapacitades.

La tercera i última fase del complex preveu la construcció d'un segon edifici, ubicat al costat de l'anterior, que acollirà una piscina coberta, fins ara inexistent al municipi, de dimensions similars a la descoberta, i una segona piscina per a usos terapèutics.

El projecte està valorat en 3,8 milions d'euros però Vidal espera optar a subvencions i ajuts d'altres administracions per a poder reduir l'aportació municipal: «si hi podem posar un milió d'euros no en posarem dos», assegura. D'altra banda, encara no s'ha decidit si la gestió de l'equipament s'oferirà o no en concessió, «en tot cas, aquesta instal·lació requereix una gestió professional», ha afegit.

-Us sona d'algo ?

De Puig proclama al Consell d'Europa que la majoria de catalans no volen la independència

El socialista Lluís Maria de Puig estrena la presidència del Consell d'Europa aclarint que "a Catalunya la majoria dels ciutadans no reivindiquen la secessió, i tampoc en altres parts d'Espanya" i assegurant que "no hi ha cap lligam entre el que pugui passar a Kosovo i la resta d'Europa"

Després de ser elegit amb el suport de tots els partits pel plenari de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa, De Puig ha afirmat en roda de premsa que "alguns" a l'Estat espanyol i en els països on hi ha reivindicacions nacionalistes poden pensar que, efectivament, el procés de Kosovo "continuarà en altres països, però no hi ha una relació directa" amb Catalunya, ha defensat. "Sóc català i tinc especial sensibilitat pels problemes de les minories" a Europa, ha proclamat De Puig, que és el membre més veterà del Consell d'Europa. En forma part des del 1983 i, durant els pròxims dos anys, el presidirà, substituint l'holandès René van der Linden, que l'ha dirigit els últims tres anys. De Puig farà d'interlocutor davant dels governs i representarà internacionalment la institució europea més gran, ja que agrupa els 47 estats del continent europeu, incloent-hi Rússia, Turquia i els estats del Càucas, i també més antiga, fundada el 1949.

-A mi ningú no m'ho ha preguntat mai, si la volia o no!

-Llavors al senyor de Puig no li ha de preocupar que a Catalunya es faci un referèndum, ja que guanyarà el no.

El Tribunal Suprem condemna Juan María Atutxa, Kontxi Bilbao i Gorka Knörr per no dissoldre Sozialista Abertzaleak

El ple de la Sala Penal del Tribunal Suprem ha acordat aquest dilluns per majoria estimar el recurs de cassació interposat pel sindicat Manos Limpias contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) que va absoldre l'expresident del Parlament basc Juan María Atutxa i els exmembres de la Mesa de la Cambra de Vitòria Kontxi Bilbao i Gorka Knörr d'un delicte de desobediència a l'autoritat judicial per no dissoldre Sozialista Abertzaleak (SA) després de la il·legalització de Batasuna el 2003. Han estat condemnats al pagament d'una multa i a inhabilitació per exercir càrrec públic. Gorka Knörr 230108 CATr La decisió del tribunal s'ha donat a conèixer passades les nou del vespre després d'una maratoniana sessió que ha mantingut els magistrats reunits durant dues hores al matí -després de la celebració de la vista pública per aquest assumpte- i quatre hores més a la tarda. La nota oficial del Suprem no especifica a quant puja la multa ni tampoc la durada de la inhabilitació, si bé el sindicat Manos Limpias ha reclamat aquest matí la imposició als condemnats de 108.000 euros i dos anys d'inhabilitació. La decisió de la Sala Penal del Tribunal Suprem suposa rebutjar les pretensions exposades durant el matí tant pel fiscal Fernando Prieto com per l'advocat d'Atutxa, Bilbao i Knörr, que havien sol·licitat a la Sala que apliqués l'anomenada doctrina Botín, que impedeix l'obertura d'un judici a instància exclusiva de l'acció popular, com passava en aquest cas.