lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de novembre, 2008

Alemanya recorda els setanta anys de la Nit dels Vidres Trencats

Alemanya ha recordat avui els setanta anys de la Nit dels Vidres Trencats (Kristallnacht), el progrom contra els jueus que va marcar el preludi de l'holocaust. L'acte central s'ha fet a la sinagoga més important, la de la Rykestrasse de Berlín, una de les poques que va quedar dreta després dels atacs nazis del 9 de novembre de 1938. Aquella nit es van saquejar i incendiar milers de botigues jueves i tres-centenars de sinagogues. A Àustria també s'ha recordat la data amb un acte a l'església de Ruprechtskirche i a la sinagoga de Viena. Durant la Nit dels Vidres Trencats, a més dels danys materials, es van assassinar noranta jueus i 30.000 més van ser arrestats i internats, posteriorment, en camps de concentració. El pretext de l'atac va ser la mort del diplomàtic alemany Ernst von Rath, a París, a mans d'un estudiant que volia venjar l'expulsió de la seva família jueva d'Alemanya. La cancellera alemanya Angela Merkel, que ha participat en l'acte de Berlín, ha avisat del perill de relaxar-se en la lluita contra l'antisemitisme. 'No podem mostrar indiferència respecte als extremistes de dreta que fan marxes cap a la Porta de Brandemburg o respecte als extremistes de dreta que guanyen escons a les legislatures. No podem quedar-nos en silenci quan s'assetgen rabins, es profanen tombes jueves o es cometen crims antisemites. La complaença és el primer pas per posar en perill els valors més essencials de la democràcia'. Viquipèdia: Nit dels vidres trencats

La central de Vandellòs II continua funcionant al 50%

La central nuclear de Vandellòs II continua funcionant al 50% mentre l'empresa repara l'incidència que va causar la pèrdua de potència, segons ha informat el portaveu de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), Eugeni Vives. La reducció de potència es va produir aquest dissabte al voltant de dos quarts de dues del migdia després que caigués una barra de parada i control en el nucli. El portaveu d'ANAV ha explicat que s'estan investigant les causes de la incidència i fins aquest dilluns, ha indicat, la central seguirà operant al 50%.

La Plataforma pel Dret a Decidir pren nota de la consulta popular de Gernika

Membres de la PDD participen en una jornada de votació simbòlica al País Basc i es plantegen organitzar-ne una d'igual a Catalunya si el Constitucional retalla l'Estatut Una representació de la Plataforma pel Dret a Decidir i representants de Decidim.cat han participat aquest diumenge en la jornada de consulta popular organitzada per l'associació basca Lokarri, a Gernika. La convocatòria, de valor simbòlic, posava a votació la pregunta: "¿Considereu convenient i legítima la convocatòria de consultes populars per impulsar el procés cap a la pau i per exigir un acord polític per conviure democràticament i sense exclusions?" Després de la prohibició de la consulta convocada pel govern basc, que s'havia de celebrar el 25 d'octubre, Lokarri ha preparat aquesta jornada amb la voluntat de reivindicar el dret a decidir, la viabilitat de les consultes populars com a eina democràtica i la mobilització de la societat en defensa de la pau i el diàleg. Els voluntaris catalans han pogut copsar i participar en la preparació i organització de l'acte i es plantegen imitar la iniciativa de l'associació basca a Catalunya, com a resposta a la previsible sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

VilaWeb/ElPunt: Consulta popular a Gernika per reivindicar el referèndum com a via cap a la pau

Miralles, reelegit coordinador general d'EUiA

L'actual coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha estat reelegit avui en aquest càrrec per tercera vegada consecutiva amb el 89,23% dels vots del consell nacional de la formació.

Dels 130 membres del consell nacional d'EUiA, Miralles, que lidera el referent d'Izquierda Unida a Catalunya i que era l'únic candidat que es presentava, ha obtingut 116 vots a favor, 12 abstencions i cap vot en contra, mentre que dos membres d'aquest organisme no han participat en la votació.

Així mateix, la 5a assemblea de la formació ha avalat per àmplia majoria els documents estratègics d'EUiA, concretament amb un 86,8% de suports. Una resolució aprovada amb un 99,8% dels vots fa una crida a convertir el 2009 en l'any de la pau i en contra la OTAN, coincidint amb el 60è aniversari del naixement de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord.

El Bloc d'en Jordi Miralles

A Cambodja estan de festa !!*!!

Cambodja celebra el 55 aniversari del dia de la independència. Es van independitzar de França el 1949, però no els va ser reconeguda fins al 9 de novembre de 1953. Felicitats !

El que és bo per a uns, no pot ser bo per als altres ?