lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de setembre, 2009

L'alcalde de Berga apunta el 13 de desembre com a data per fer la consulta

Juli Gendrau-Berga 170909 RAC1

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau (CiU), ha suggerit avui que el 13 de desembre 'pot agafar força' com la data per celebrar la consulta sobre la independència de Catalunya. El ple municipal va aprovar ahir una moció per donar suport a la celebració d'una consulta d'aquest tipus que organitzi qualsevol entitat berguedana. Gendrau ha considerat, en declaracions a RAC1, que el 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola, 'pot ser un mal dia pel pont', i ha afegit que el 13 de desembre 'pot agafar força'. A més, ha dit que els organitzadors 'no veurien malament' que en aquesta mateixa data es faci una 'consulta unitària' amb altres municipis.

VilaWeb: Municipis i plataformes sobiranistes cerquen una data per celebrar les següents consultes

El 94% dels espectadors dels Matins de can Cuní volen consultes populars

Sempre atent allà on hi ha polèmica, aquest dijous Josep Cuní pregunta a la seva audiència: 'votaríeu, en cas que el vostre municipi impulsés una consulta sobre la independència?'. A les onze del matí els resultats eren aclaparadorament pel 'sí', amb un 94% de suports a favor, mentre que aquells que no votarien un plebiscit municipal com els que impulsaran una seixantena de municipis catalans són tan sols el 6%. En la seva intervenció diària, Pilar Rahola s'ha posicionat a favor de les consultes, però no ha pogut evitar reconèixer que les consultes locals 'no són la manera'. Per la tertuliana, a la independència cal arribar-hi després d'un debat social on s'expliquin les 'les bondats del si i del no'. En qualsevol cas, de la pregunta que fa el programa líder dels matins se'n pot extreure que la immensa majoria de la població catalana està d'acord amb les consultes i aniria a votar-les.

Fèlix Millet confessa haver-se quedat 3,3 milions del Palau de la Música

L'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, ha confessat que és el responsable de les irregularitats econòmiques en la seva gestió al capdavant de la institució i haver desviat, en benefici propi, més de 3,3 milions d'euros.

Concretament, i segons informa La Vanguardia, Millet ha entregat una carta als jutjats de Barcelona en què reconeix importants irregularitats que podrien haver arribat fins als 3,3 milions d'euros, per al seu benefici i el del seu soci, Jordi Muntull. Millet reconeix en la carta que "s'ha equivocat greument" i mostra la intenció de col·laborar en la investigació judicial.

La confessió de l'expresident de la Fundació Orfeó-Palau de la Música es produeix gairebé dos mesos després que es fes un registre policial de la institució per presumptes irregularitats en la gestió.

LaVanguardia: "He de reconocer que me he equivocado gravemente"

VilaWeb: Millet prova de distreure les acusacions

Obama confirma que els EUA no construiran cap escut antimíssils a Europa

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha confirmat que havia comunicat als primers ministres de la República Txeca i de Polònia la decisió dels EUA de no construir cap torre de radar en territori txec ni d'establir míssils interceptors a Polònia. Tanmateix, Obama ha explicat que impulsaria un 'nou sistema' de defensa per contrarestrar possibles amenaces. Aquesta decisió hauria de permetre que les relacions entre els Estats Units i Rússia milloressin.

Llorenç del Penedès organitza un correfoc nudista contra la nova normativa del foc

Els diables es trauran la roba per lluitar contra la nova normativa europea que regula els espectacles amb material pirotècnic. La colla de diables i el drac de Llorenç del Penedès han impulsat un correfoc nudista pel dia 10 d'octubre, al qual han convidat totes les agrupacions i bèsties de foc de Catalunya. Amb aquesta iniciativa, que els llorencencs volen convertir en una festa reivindicativa, les entitats pretenen cridar l'atenció sobre les traves que la nova legislació imposaria als diables si el govern estatal no pren en consideració les al·legacions fetes pel món del foc. De moment, diverses agrupacions catalanes ja s'han afegit a aquesta cercavila.

lo carrer del riu: Correfoc nudista contra la directiva europea del foc

Mor Mary Travers, membre del grup de folk Peter, Paul and Mary

La cantant Mary Travers, un mite de la música folk nord-americana i les cançons de la qual van ser himnes del moviment de protesta als Estats Units la dècada dels anys 1960, va morir aquest dimecres als 72 anys a causa d'un càncer.

La intèrpret de Blowin in the Wind, If I had a Hammer i Where have all the Flowers Gone, entre d'altres cançons, va morir en un hospital de Connecticut després de lluitar molt anys contra una leucèmia de la qual semblava haver-se recuperat després que li havien fet un transplantament de medul·la.

Famosa per la seva cabellera llarga i rossa i per una forta veu, Travers va saltar a la fama com a la integrant femenina del grup Peter, Paul and Mary. El grup es va formar al Greenwich Village de Nova York a començament dels anys 1960 i es va dissoldre el 1971, quan els seus tres membres van començar carreres en solitari sense tant èxit.

Els tres integrants del grup eren coneguts també pel seu activisme polític, i van arribar a presentar-se en la marxa sobre Washington del 1963 a favor dels drets civils i en manifestacions de protesta per la guerra del Vietnam.

La seva cançó Puff, the Magic Dragon s'ha convertit en un mite en les cultures occidentals.

Viquipèdia: Peter, Paul and Mary