lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de setembre, 2009

Mor Mary Travers, membre del grup de folk Peter, Paul and Mary

La cantant Mary Travers, un mite de la música folk nord-americana i les cançons de la qual van ser himnes del moviment de protesta als Estats Units la dècada dels anys 1960, va morir aquest dimecres als 72 anys a causa d'un càncer.

La intèrpret de Blowin in the Wind, If I had a Hammer i Where have all the Flowers Gone, entre d'altres cançons, va morir en un hospital de Connecticut després de lluitar molt anys contra una leucèmia de la qual semblava haver-se recuperat després que li havien fet un transplantament de medul·la.

Famosa per la seva cabellera llarga i rossa i per una forta veu, Travers va saltar a la fama com a la integrant femenina del grup Peter, Paul and Mary. El grup es va formar al Greenwich Village de Nova York a començament dels anys 1960 i es va dissoldre el 1971, quan els seus tres membres van començar carreres en solitari sense tant èxit.

Els tres integrants del grup eren coneguts també pel seu activisme polític, i van arribar a presentar-se en la marxa sobre Washington del 1963 a favor dels drets civils i en manifestacions de protesta per la guerra del Vietnam.

La seva cançó Puff, the Magic Dragon s'ha convertit en un mite en les cultures occidentals.

Viquipèdia: Peter, Paul and Mary